Första gången!

Var ledig i Måndags och löshoppning stog på schemat för Evert och Ajax del. Hade helt glömt att skriva om det! Såg det nu när jag höll på med bilderna i telefonen.
Det var en positiv upplevelse för honom och för mig också, han gjorde några krumelursprång dem första 2 gångerna, sen blev han trött. Hoppade kanske 7-8 gånger med honom, viktigt att inte hoppa och höja. Det ska vara roligt för dem. Har sett allt för många som bara höjer och höjer för att de vill se hur högt de kan hoppa. Och om de stannar på de forsätter de och stressar på dem för att de ska hoppa. Hästen tappar självförtroendet direkt! Och den tycker inte det är roligt!
Nu tillbaka till Evert. Hade med Ajax som draghjälp. Ajax drog på i början och fick med sig Evert över. Höjde upp en gång så det låg på kanske 20 cm, alltså inga höjder och han hoppade det med lätthet. La sen ner båda hindrerna på marken så det bara var bommar som han fick avsluta med. Man ska alltid sluta när det går som bäst, vare sig man vill eller inte! Det ska vara en positiv upplevelse!

Bilder från filmer, därav allt det svarta!


Kommentarer
Postat av: Michelle

Sv; Tack! Vad kul att höra att allt slit har lönat sig :) Har haft henne i ca 3-3,5 år nu, men började inte "skola" henne förens något år tillbaka och vi började träna på riktigt i somras, så det har gått framåt snabbt tycker jag trots att hon inte varit och fortfarande inte är helt fräsch i kroppen. Finns en kategori som heter "om mig & hästarna" och där kan du läsa mer :)Vilka söta shettisar! åh! Vad jag har förstått det som håller du på med körning? måste vara grymt kul, kör själv min lilla shettis fast bara i skogen för kul ;)

2012-03-19 @ 19:24:13
URL: http://mischi.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0