Full ös!

Efter att ha varit ute hela dagen och precis kommit tillbaka från en springrunda, varvar jag ner för dagen med körkortsteori som sällskap :)


I skrivande stund

Sitter och ätet frukost och solar samtidigt. Idag ska dolly köras, Evert tömköras och Ajax ska få lite miljö och lastträning. Körde honom igår och tyckte han kunde behöva det idag. Han skötte sig bra igår, var lite stissig precis när vagnen skulle rulla och jag satte mig i, men han visade inget på att han skulle vilja springa iväg som han gjort två ggr tidigare. Dolly skötte sig som vanligt igår, alla borde ha en dolly! Stabil, framåt men ändå så otroligt lyhörd! Hon kan vara en riktigt piss märr när hon brunstar, men när vagnen kommer på är hon bäst! Ställer alltid upp, barnponny, även om hon beundrar sköter hon sig bland barn! Bästa ponnyn, helt enkelt! :) Skrev ett inlägg igår kväll efter jag kört Dolly och Ajax, när jag satt i hagen med en sovandes evert i knät, mysponny <3 men det har inte kommit upp...Suuuuck!


Rubrik

Premiär turen med vagnen är gjord! Dolly var den som fick inviga den. Jag vet inte vad jag ska säga, den var så härlig att köra i, man sitter högre upp, så man ser hela hästen och man har bättre koll på vart man har vagnen. Det bästa var nog fjädringen, man behöver inte få typ en wiplasch skada varje gång man kör i en håla, haha. Jag är så nöjd med mitt köp!!


Mitt nya åk!

Min nya vagn!! Så glad att jag äntligen fått mig en ny, som dessutom är tävlingsgodkänd för alla tre grenarna (dressyr, precision & maraton) så nu blir det träning och förhoppningsvis tävling längre fram! :) Imorgon kommer bilder när den sitter bakom en häst också!


Glad tjej!

Sitter nu tillsammans med Rebecka (evasjohus.blogg.se) i bilen med transporten påkopplad påväg till Skara! Kommer ett inlägg senare om vad vi hittade på där, har ni någon gissning?


Bara växer & Växer

Lilla Evert har verkligen växt till sig och mognat  otroligt mycket nu under sommaren! Tänk att det fanns en liten ponny under all pälsen :)
 
Evert i vintras,
 
Evert i Juli

Tips!

Om du har hårt läder som du vill få mjuk och följsamt igen kan jag STARKT rekomendera detta läderfett!
Fettade in alla mina saker med detta och min sele med alla dessa remmar blev supermjuka! Alla mina 8 träns(!!) blev perfekta! Köpte ett nytt till Ajax som jag smörjde in med det direkt och dagen efter var det supermjukt! Några dagar efter när man användt det och det är fortfarande mjuk och smidigt. Sen jag köpte det fettar jag in sakerna (försöker) ca en gång i månaden.
Jag är ett putsfreak och putsar mina saker efter varje gång, vilket har gått lite dåligt det senaste, men försöker när jag inte hinner att putsa i slutet av veckan. Tänkte slänga ihop ett inlägg på min utrustning, har som dem flesta hästägare allt för mycket..
 

Vilken barnponny Evert är! :)

Tindra och Evert kommer bra överrens. Tindra gillar honom för han är söt, så hon får ibland stå och pyssla med honom, plus att hon lärt sig göra flätor, så det är många flätor som görs i både man, svans och pannlugg! :)
 
<3
 

I skrivande stund!

Har nu landat hemma hos Therese och hennes pappa efter en hel dag med förberedelser inför morgondagen! Hennes lilla shettis Nowa ska nämligen iväg och visas på premering, och självklart åker jag med som hästskötare/groom/fotograf/personligt stöd, typ, hehe. Kom redan igår till henne hos sin mamma där hästarna står, där vi igår grillade, massor av skratt, allmänt tjöt! Tog oss en hyfsat go sovmorgon, upp och städa ordning sen ut i stallet och motionera sagaro och Nowa. Jag körde Nowa och det var mest full fart då hon vilat i två dagar, sötponny! Om det blir som vi tänkt kommer hon hem till mig under några veckor för träning då Therese drar iväg på intensivkurs för körkort. Om det sen går ännu mer som vi vill kanske det blir någon tävling med mig som kusk längre fram! Efter en tur ut med hästarna skulle Nowa sen duschas och göras snygg inför morgondagen! En bortskämd liten ponny som sen fick gå med täcke för att hållas ren tills imon ;) Klockan ringer 05.30 imorgon så vi borde sova tidigt kväll, men känner kag oss rätt kommer vi inte det. Kommer bli en lång dag! Nu hoppas vi att Therese lyckas hålla sina nerver i styr så hon kan visa sin ponny själv, annars har jag extra kläder så får jag visa. Men klart hon ska visa sin lilla ponny själv! ;) Nej nu är det dags för mat, vi hörs!


Visst är han fin?

Ajax börjar komma i form nu!Han var inte så igång i mitten på Maj och mitten på Juni ungefär. Lite mindre mage så tror jag det ska gå riktigt bra på utsällningen i Nossebro som det är mindre än en månad kvar till!
Evert är fortfarande lite rund, men jobbar på som vanligt så kommer det mesta nog också försvinna. Vet inte hur mycket man ska motionera, han är ju trots allt bara två. Funderar på att ligga i lite mer nu innan och så kommer han få sig en förtjänt sommarvila på några veckor och så kör vi igång till hösten igen och träna inför tre-års test i vår!
 
21 Maj
 
16 Juli (TIndra tog bilden när hon satt på Dolly, så den är tagen i liten fel vinkel) Är glad att jag har Tindra som hjälper till både med hästarna och hon fotar oftast mer än gärna, haha :)

Det blir inte alltid som man tänkt,

Vagnen jag har nu har fått sig några rejäla smällar. Har inte skrivit om det men Ajax har sprungit iväg med vagnen två gånger. Det bara låser sig för honom så springer han egentligen utan andedning, tror vi. Men det går att köra honom som vanligt efter så han blir inte rädd för den.
När han sprang iväg första gången för några månader sen så sprang han iväg när hon gick brevid, dock satt det Tindra och en kompis i, men dem ramlade ur, Tindra fick en spricka i foten och kompisen fick ett blåmärke på benet, det kunde gått så mycket värre..
 Ajax sprang upp till hagen, dock inte igenom staketet, utan brevid, in i skogen, hem igen där John fick slänga sig över honom och tvinga ner honom på knä för att stanna. För stunden var han rätt panikslagen och skakade men jag körde honom efter det och det var inga problem.
Sen var det någon månad sen som jag skulle köra, skulle spänna bakselen och på en tiondels sekund slog det om och han sprang bara iväg. Hade inte en chans att hålla, höll i tömmarna för det var en lite blåsig dag och jag kände på mig att han var lite stissig. Han sprang iväg ner till grannens paddock, dock hade han tappar vagnen på vägen så stog han nere vid paddocken och betade så fick dem tag på honom. Efter det har jag inte kört då vi inte har rättat till vagen. Har jobbat han från marken, såsom ledarskapövningar, longerat, tömkört.
Varken Linda eller jag har inte helt gett upp Ajax än. Lindas plan är ju att ha en barnponny, vilket känns lite osäkert med tanke på Ajax beteende. Än så länge har det bara kommit fram i körningen, men tänk om det kommer till ridningen? Inte alls roligt att se Tindra sitta på en skenande Ajax och inte ha så mycket att säga till om. Jag själv tycker detta är så otroligt tråkigt, då han är en jättefin ponny, speciellt i körningen. I dressyr. Han är rolig att köra när det blir lite mer fart också, men har inte riktigt kommit igång med det (alltså precision & maraton) så vet inte hur han är helt.
 
Tankarna kring beteende tror jag skulle kunna vara någon slags trots, han är ju trots allt bara 6. Han blir väldigt ställd ibland om man sätter krav och vill inte förstå vad man menar och visar då det genom att springa iväg på framåt (alltså när man sitter i och kör och smacka på honom framåt, otroligt svårt att föklara, lättare näsyan att visa på film) och liksom stressar gäna upp sig, han är en väldigt nervig och känslig häst.Men gör man själv inte någon stor sak av det och låter honom hålla på lite så lugnar han sig snart och förstår att det inte är någon ide. Men när Tindra rider blir en lugn och gör det han ska, ibland klart han kan protestera men han drar inte, snarare tvärt om, han är en riktigt liten latfis i ridningen. Men som sagt, vi har inte gett upp han än!
 
såhär slutade det första gången (i höstas), dock välte vi när vi tränade och han sprang iväg, fastnade och han sprang igenom tråden och över en stenmur.
 
  
Andra gången han sprang iväg.
 
fina lilla häst, nu hoppas vi att detta blir bra.

Good News!

Har en vagn på G, som är tävlingsgodkänd för alla tre grenar inom körning (dressyr, precision och maraton) så snart kan jag köra och komma ut och tävla. ÄNTLIGEN. Har vart ett av målen när jag kört så ser verkligen fram emot det! 
Vagnen jag har nu har fått sig några rejäla smällar. Har inte skrivit om det men Ajax har sprungit iväg med vagnen två gånger. Berättar det i ett senare inlägg! 
Sen vill  jag också ha lite mindre, nättare och lättare vagn när jag sen ska köra in Evert. Så nu håller vi tummarna på att det går vägen så ska jag nog ha en ny vagn inom en snar framtid! Kommer ev. upp bild på den!
 

Tips!

Har ett tips på en blogg, körblogg! Natahlie Aronsson. Hon ska snart iväg och tävla SM med sin medryttarponny Didrik, så nu håller vi tummarna för att det går bra för dem!
Roligt att hitta en tjej i samma ålder som också kör, och med shettis!
 

Partömkörning.

Tömkörde Evert och Ajax i par igår, vilket gick bättre än vad jag trodde. var i början lite svårt att ta tillräckligt mycket i samma töm så det inte påverkade den andra så den också svängde om jag kanske bara behövde justera lite på Ajax. Sen skulle Evert vara lite jobbig och gå i väg och äta så drog han med sig Ajax så blev allt lite pannkaka ibland, men sen skötte dem sig riktigt bra! Att köra par hade varit ganska coolt, men nu tar vi en sak i taget, först köpa vagn så jag kan köra enbent först och främst och komma ut och tävla och träna :)
 

Vi jobbar på!

Har kommit in för en stund sen efter att ha motionerat dem små. Longerade ajax idag, med bommar. Några travbommar, galoppbommar och sen en liten studsserie. Skötte sig helt okej, lite loj, gjorde det jag bad om med inte så mycket mer. Tror han var lite trött efter gårdagen, blev ett pass i linan då med, med inspänning med mycket fokus på takt o tempo, även många galoppfattningar vilket märktes att vi tränat på, för idag tog han galoppen på en gång vissa stunder! :) Evert tömkördes framme på volten mellan träden, alltså mycket svänga och ställa om från vänster till höger, han var riiktigt fin idag! Min lilla bebis gör framsteg! Längtar tills jag kör in honom! Tindra red en sväng på Dolly i paddoxken och hoppade några skutt, söt söta! Dolly uppskattade att få hoppa, var länge sen nu!


Ä-N-T-L-I-G-E-N

Har blogg fixat appen så man kan blogga!! Så nu kanske det kan bli lite bloggande från min sida igen! Dock går det inte ladda upp bilder......SUCK!!? Nu har jag precis slitit mig från datorn efter måånga timmar med körkorts teori, började bli en aning trött i hjärnan! Hästarna har fått vila idag, det har regnat konstant idag, inte särskilt långa uppehåll mellan skurarna. Har gjort lite nytta idag, putsat selarna och alla träns, städat lite i skåpen och det är alltid lila roligt vad man hittar för saker! Nej, nu är det dags för taco och film! :)


Med näsan i körkortboken.

Sitter på så gott som all min lediga tid med näsan i körkortboken och sitter och gör test efter test på Elevcentralen för att bli godkänd då det snart närmar sig för uppkörning och teoriprov, spännande! Tid är bokad för båda proven, blev lite smått nervös när jag bokade dem. Tänk att även jag kommer att få körkort! :)
På Måndag bosätter jag mig i Göteborg några dagar, är hundvakt och ska bo i min systers lägenhet då hon och hennes sambo har åkt i väg till huvudstaden.
Tänkte att jag också ska försöka fixa med desigen på bloggen, byta ut lite bilder och piffa upp den lite. Började men det stannade upp i samma veva som jag hade ett litet uppehåll på bloggandet!
Nej, nu får jag återgå till boken och så kanske jag belönar mig med att sätta på en film innan jag somnar ;)
Vi hörs!
 
jag och syster Linda är ute och övningskör,

Hej på er!

Drar iväg på körlektion nu! Sen vidare till stallet och motionera mina små!Evert är för övrigt friskt nu. Gilla! Så nu kör jag igång med honom lite försiktigt igen!
 
 

Inspiration

 
När jag var med Rebecka nere i Kungsbacka när hon tränade för norah, fick jag så otroligt mycket inspiration med mig hem, och blev taggad på att börja träna med i alla fall Evert, och sen fortsätta träna med Dolly. Har inte alls haft motivation eller lust att träna från marken på länge! Senaste gången var nog i december! Men när Evert blivit bra i sitt ben vill jag ta upp den sortens träning igen! Kommer blir riktigt bra tror jag! :)
 

Kungsbacka

Jag åkte med Rebecka och Greta som sällskap (& fotograf) när de skulle ner till Kungsbacka och träna för Norah! Alltså markträning, och försöka hitta en lugn hos både häst och ledare vilket gör att de helt plötsligt kan börja jobba tillsammans! Man märkte skillnad efter två timmars träning, man såg hur hela Gretas blick och kroppspråk förändrades och man såg verkligen ett helt annat lugn hos henne. Nu ska de jobba vidare och förhoppningsvis blir det en resa ner dit snart igen och kanske åker Evert med nästa gång ner i transporten? Fick så mycket insipration med mig hem när de tränade, vill komma igång med Evert, även Ajax och också fortsätta träningen med Dolly.
 
Rebecka, Greta & Norah,

Oktober 2011 - Juni 2012

Det har verkligen hänt saker på lilla Evert, man kan nästan inte kalla honom liten längre. Tror han snart har gått om Dolly i mankhöjd!
 
Precis utlastad ur transporten hos oss!
 
Nykastrerad, 30 Oktober
 
Mycket hårig Evert, November
 
Ånnu hårigare, och runt Evert, November
 
Februari 2012
 
Inte alls hårig Evert, har vuxit till sig. Juni 2012
 
<3
 
 
 

RSS 2.0