Då var det min tur...

...ATT FÅ KÖRKORT!
Är SÅHÄÄR glad! Kan inte riktigt förstå, så skönt! Äntligen typ! Så nu är det bara att tuta och köra. Ännu en grej att pricka av på saker man ska ha här i livet ;)
HAPPY DAY!Therese har precis varit här en sväng! Hon hämtade sin nya lilla katt hos min syster. Vi tog också en körtur med Dolly och Nowa tillsammans. Så mycket att ha någon att köra med så man inte åker själv :)
Både Dolly och Nowa blev lite taggade och ville gärna tävla emot varandra, Nowa blev lite trött i slutet och hängde inte med lilla racer Dolly! Haha.
Dags att ge sig ut på en springrunda, hare!


Alla dessa knott!

Dolly har det senaste varit otroligt irriterad på knotten och har kliat upp sig där bak så pälsen är borta och hon har fått små sår av allt kliande. Hon är en häst som tycker, ska det va så ska det va, hon kliar sig, kan man säga brutalt? Och står samtidigt och rör på mulen och tycker det är superskönt!
Så igår fick hon på sig ett eksemtäcke och igår när knotten kom stod hon nöjt och betade utan att stå och klia sig, nöjd liten skrutta :)


Nu ryker den!

Igår rök Dolly vinter(!!) päls! Märks så fort på hästarna när det inte varit en bra och varm sommar. Så nu har alla våra shettisar satt vinterpälsen. Ajax kan jag dock inte klippa då han ska ställas ut i september, och Evert är fortfarande bebis så han ska självklart inte klippas.

Kommer bli skönt att kunna köra och att tindra kan rida Dolly utan att hon svettas så otroligt mycket!


Premering

Vad ju för några veckor sedan iväg på premering med Therese shelandsponny Nowa i Svenljunga, hon som står hemma hos mig nu. Hon blev godkänt avelsto med 36p och G.
Det var en nervös matte som lastade ur sin lilla ponny så det blev jag som visade Nowa på domaren vilket inte gjorde mig något, är ju van vid det så och tyckte det var roligare för Therese att sitta brevid och se sin fina ponny :)
Nowa tappade lite inne i ringen när hon blev själv och skulle skritta och trava framför domaren, hon fick inte alls till traven riktigt så fick nästan dra igång henne och hon kom liksom aldrig igång inget tempo alls.
Sen när bedömningen blev klar och alla kom in igen och man skulle trava en sista gång en och en så tände hon genast till och travade så glatt på framåt, så det där med att vara själv inne i ringen är inte hennes grej!
Både jag och Therese är nöjda med henne då hon skötte sig galant hela tiden, hon var lugn och stressade inte upp sig utan stog och betade och kollade på när dem andra hästarna visades. Nöjd matte och lillmatte som var iväg med lilla Nowa :)

Favoritutrustning

Något som jag inte ångara att jag köpt är först min JW-hjälm, superskön dock något varm när man rider på sommaren, men eftesom jag kör så rör jag mig inte särskilt mycket så är det perfekt! Snygg är den också!
Sen kommer vi till mina Roekl handskar, som skulle beövas köpas in ett par nya då jag har hål på tre av dem tio fingrarna, Kanske inte så konstigt då jag använder mina handskar till så gott som allt. När jag kör, rider, mockar och bygger fram hinder till hoppträning. Känns som om att jag jämt har på mig dem i stallet! haha. Dem är riktigt sköna och man får ett bra grepp i tömmen/tygeln! Mitt nästa inköp till mig själv tror ja blir ett par nya Roekl handskar! :)

Redo!

Ponnysarna är nu badade och står redo inför morgondagen i boxen och tuggar på kvällhöet. Nu ska jag packa och fixa det sista inför imorgon!


Löshoppning

Löshoppade Evert och Ajax i Tisdags. Tyckte dem skötte sig bra! Ajax taggade till redan innan man släppte honom och sprang iväg och skuttade över hindrerna. Han slutade på ca 80 cm med vattenmatta under, duktigt!
Evert hoppade han också bra sen när han förstått att han skulle springa iväg själv, inte så konstigt när det är andra gången han löshoppas! Slutade på ca 50-60 cm. Fick till några bra språng när man smackade till i rätt stund så dem hoppade upp sig bra. Fina små hästar vi har :)
Tyckte också det var roligt att se att Ajax taggade till innan man släppt honom, bra att se att han tycker det är roligt att hoppa, då han gärna segar till när Tindra rider och ska gå över bommar. Hoppas Tindra kan komma igång och rida snart så hon kan börja hoppa honom igen!
 

Imorgon är det dags!

Imorgon vid 08.30 lastas Evert och Ajax in i transporten så styr vi emot Nossebro där det är dags för utställning! Är inte nervös, tycker bara att det än så länge bara ska bli roligt, och så har jag höga förvätningar på dem, eftersom det gick så bra med Ajax förra året så skulle det vara roligt om det går bra imorgon också! Självklart kommer jag inte blir besviken och arg om det inte går som jag vill men hade varit roligt! ;)
Tränade med Evert häromdagen att springa och ställa upp och det var inga större problem, han var lite taggad i traven och skulle springa förbi och framför mig, men fick allt till det i slutet, så tror inte det ska vara några problem imorgon!
Ikväll är det packning, förberedning och tvätt av hästarna som kommer få stå inne inatt så de är rena och fina inför morgondagen :)
Tycker det är lite roligt att för första gången få ställa ut sin häst där man själv står som ägare. :)
 

Liten uppdate hos hästarna!

Evert: Han tömkörs och håller på att vänja sig vid att dra. Har byggt ihop en "inkörningsgrej" som jag kallar den. Han sköter sig jättebra! Han bryr sig inte ett dugg om den. Första gången han skulle dra den stannade han till för han lände att det tog emot och visste inte om han skulle gå framåt, men med en lätt smackning så gick han framåt och förstog snabbt vad han skulle göra, inga problem med andra ord. Skönt!

Ajax: Han har jag jobbat mycket med från marken, tömkörning, longering och även han har fått dra "inkörningsgrejen" vilket går bra. Han är fortfarnade lite spänd och tycker det låter för mycket. Men han vänjer sig och det tar kortare stund för varje gång att lugna ner sig. Gör mycket halter med honom så han förstår att det slutar låta när han stannar så om han skulle tycka att det blir obehagligt ska han hinna tänka att han ska stanna för han har lärt sig att det slutar låta när han stannar. Om det funkar få vi se. Han stannar till ibland när han börjar spänna sig så lite tror jag han förstår lite i alla fall. Men med honom är det bara att jobba vidare från marken så han känner sig säker så hoppas vi att jag kan börja köra honom igen! Saknar att köra honom.

Dolly: Hon får väl lite på halvfart just nu. Hon går mest och lever livet i  hagen med sin tjocka mage :) Tindra rider henne ibland, men Dolly har jag inte prioriterat så mycket just nu då hon kan få lite vila och få blir rund! Efter utställningen kommer hon sättas igång igen för då kommer Evert och Ajax (tror jag) få sig några veckors vila så då läggs mycket tid ner på Nowa och Dolly.

Nowa: Ja hon går det bra med! Har inte prioriterat henne och Dolly i första hand nu innan utställningen utan har lagt ner tid på Evert och Ajax. Men dem gångerna jag kört henne har hon skött sig. Lite trotsig är hon allt och ska ifrågasätta saker jag gör, men hon är trots allt bara 3, så inte så konstigt! Men tror att när jag kör henne flera gånger i rad och hon får komma in i det så tror jag hon kommer bli en bra körponny. Har jobbat henne i mycket skritt och grundläggande saker, så som halt, stå still, mjuka och fina igångsättningar och får henne lyhörd, vilket har funkat bra, hon ska som sagt gärna ifrågasätta det jag gör men med mer träning så ska det nog sitta också! :)


Nya tillskottet - Nowa

Hämtade en ny liten ponny i fredags. Ett shetlandssto 3år, inriden och körd. Tanken är att jag ska ha henne minst 3 veckor då Therese, ni känner henne som min rumskompis på strömma, numera särbo. Hon ska i alla fall iväg 3 veckor och shettisen är något tjock så behöver komma i form. Så med tanke på att fr.o.m. nästa vecka ska Evert och Ajax få sommarvila så passade det bra med en till ponny att köra mer än Dolly. :) Ihopsläppet gick jättebra! Alla hästarna var självklart nyfikna! Ajax och quattro bråkade lite med varandra för båda vill ha Nowa för sig själva. Quattro är bog lite avis för att alla shettisarna får gå med Nowa själva på nätterna i liten nedbetad hage, i den stora hagen, så quattro kan nosa över staketet. Men nu är det lugnt i hagen och det är som vanligt. Nowa verkar nöjd med att gå med tre i samma stl och kan buss med. Evert och Nowa gick ju tsm på strömma i april-maj så dem kände igen varandra och gjorde inte så mycket väsen av sig :) Ska bli roligt och lärorikt att köra en yngre häst, finns nog en del jag kan lära mig av sen när jag har börjat köra Evert! Blogg.se appen vill inte ladda upp bilder, så ni får vänta tills ikväll, om internet på datorn vill samarbeta..


Ett nytt tillskott!

Ikväll blir det ett litet tillskott i hästflocken, en till shettis kommer att göra oss sällskap, spännande! :) Tror det kommer bli riktigt roligt och lärorikt, både för mig och ponnyn!


RSS 2.0