Dolly

När jag ändå är i farten slänger jag upp Dollys meriter! Hade varit roligt att någon gång komma över 40! :)

Utställningar m.m.:
  Utst 2011-09-24 Vartofta 8 8 7 8 8 39 S      
  Utst 2008-06-01 Uddevalla 7 7 6 8 8 36 S      
  Utst 2007-08-04 Nossebro 8 7 7 8 8 38 S      
  Utst 2006-08-13 Nossebro 8 8 8 8 8 40 GHönsetorps Ajax

Vad inne och kollade på SSS hemsida, och sökte på Ajax i webbstamboken, och kollade hans meriter, och insåg att Lördagens resultat var det bästa han har haft på en utställning, då blir man glad! :)

Utställningar m.m.:
  Utst 2011-09-24 Vartofta 8 8 9 8 8 41 G Ch. Valack    
  Utst 2008-09-20 Vartofta 8 8 8 8 8 40 G      
  Utst 2008-03-09 Frillesås 8 7 8 8 7 38 S      
  Utst 2006-08-13 Nossebro 8 8 7 8 7 38 S      
  Premiering m.m.:
  P 2008 klassvinnare 8 8 6 7 8 37
 Sen var det en utställning i Tidaholm som inte kom med, men som han fick 40p och blev klassvinnare!

Utställning Vartofta

I Lördags var det utställning i Vartofta för Dolly och Ajax, kan inte mer än vara nöjd!

Dolly fick 39p & Silver, har inte protokollen med mig så kan tyvärr inte skriva vad dom skrev, men det är väl det vanliga med att hon hjular bak, vilket alltid drar ner ungefär 1-2p på gångarterna.
Hon var lite bråkig, då Ajax stog i transporten, dom är nämligen väldigt fästa vid varandra, så skulle Dolly pront inte stå still utan gick runt runt runt när i väntade på våran tur, och väl inne stog hon och små stegrade och flyttade runt, men fick henne att stå still en stund så domaren kunde titta på henne :)Ajax, 41p -klassvinnare & Champion Valack, gick vidare till BIS (Best in Show)
Jag trodde inte att det skulle gå såå bra med honom! Han är uställd förut med uppfödaren och har blivi klassvinnare men inte mer än det, tror jag. Så detta var riktigt roligt, första gången jag ställer ut så är mer än nöjd! Började då med att han blev klassvinnare, 41p & guld. Sen gick han och och en annan valack som blivit klassvinnare vidare till ValackChampionatet, där Ajax hade flest poäng och vann den titeln, vilket gjorde att han gick vidare till BIS, där han tävlade emot ston,föl, valackar och hingstar, men där räckte inte poängen (41p) till så han var den andra som fick lämna ringen. Dom som vann BIS hade runt 43p, så det var inte så mycket som igentligen fattades! Så det blev en heldag i Varfota, från klockan nio till sex!
Det som var lite spännande var att man inte fick reda på sina poäng förrän jag hade lämnat BIS ringen, för då hade man ju kunnat kora BIS vinnaren på en gång, men jag visste ju efter första klassen att han minst måste ha fått Guld och minst 40p men hade verkligen ingen aning om vilka poäng ;) Kankse svårt att förstå vad jag menar, men man fick iaf inte reda på sina poäng förrän i slutet.


klassvinnare


Champion Valack


Visst är hästarna duktiga!?


Tiden går för fort när man har roligt!

Tänk att tre veckor går så fort! Imorgon åker Ajax hem. Det har hänt en hel del på honom, jag märker att han blivit mycket starkare, han orkar hålla formen i traven och han har såklart blivit smalare ;) Fast jag hade velat ha han liiite smalare ändå!
Nu ska vi ladda om för utställningen på Lördag! Imorgon är det mycket som ska göras, tur att vi slutar 10.10, har bara en lektion.
Först åka hem med Ajax, sen till tandläkaren, sen banken och sen vidare till Bergstena igen och packa och bada hästarna inför lördag! Fullt upp! :)


Foto: Kajsa Emldahl


Aloha.

HAr inte blivit så mycket uppdatering som jag hade tänkt mig..
Men får slänga ihop ett inlägg om hur det går för Ajax. Det går framåt, och han har allt blivit lite smalare, magen är stor, mest bred är han nu, haha. Men får köra hårdträning nu sista veckan!
Igår var vi ute och tömkörde i spöregn och han gjorde jättesnygga skänkelvikningar, trodde inte det skulle gå då han gärna drar sig mot väggarna i ridhuset men det gick även på vägen, gjorde öppna och sluta, lite svårare då han gärna går iväg bara. Men vi till det några gånger :)
Han var blivit jättemycket starkare, orkar hålla formen i både skritt och trav när vi kör, tänkte longera mer inspänningar idag så han får galoppera och även hålla formen där också, sen får han en vilodag då han har gått hela förra veckan, så behöver han vila upp sig lite :)

Bild tagen igår

Lite Nu och Då bilder på Ajax

Juni 2010

Juli 2010

(sen någon vecka senare åkte han tillbaka till sin ägare och i Dec 2010, kom han tillbaka till oss)

Dec 2010


Jan 2011


Feb 2011


Aoril 2011


Juli 2011 (har precis kommit tillbaka från 4 veckors praktik i Blekinge, så nu började hårdträningen)


3 veckor senare


Augusti 2011 jag har nu börjat skolan och han rids inte så mkt och han går gärna upp i vikt..


Sept 2011 (dålig vinkel)


Igår 2011Det där med att matcha hindrerna

Jag är ett freak när det gäller med att matcha hinder! Även om man "bara ska ta några skutt" så tycker jag att det ska se snyggt ut också :)
Byggde fram några hinder förra veckan i skolan, och det ställdes först fram grön/röda bommar med vita sockerbitar, och jag går istället och byter till de röda sockerbitarna som vi har just för att det skulle se snyggt ut!Hur är ni?

Gårdagens med den lilla ponnyn.

Igår longerade jag Ajax i ridhuaset med inspänningar, första gången han han inspänningar. Men är verkligen så stolt över honom! Han skötte sig utmärkt!!

I början var han lite tveksam och var inte alls så framåt, men började trava ganska så direkt och i början ville han streta emot lite, men fick hjälpa han lite framåt med lite smackningar så började han fatta grejen och gick på riktigt fint! Kunde även galoppera utan problem. Försökte ju galoppera för några månader sen och hela tiden blev det korsgalopp och allt gick åt skogen! Men nu efter massage, och han har börjat jobba rätt, och jag gör skänkelvikningar och öppnor och slutor så han han blivit jätte mycket mjukare och starkare så han orkade hålla galoppen och formen, och jag kan säga att det var en myycket trött och svettig häst som kom ner till stallet sen :)


Something beautiful
   


När ska regnet ta slut?

Blev ett dressyrpass i ridhuset, vädret tillåter inte riktigt att vara ute det regnar ju heela tiden!!, så blir mycket dressyr nu, vilket är nyttigt för både mig och Ajax!
I början av passet var allt lite halv kaotiskt i ridhuset, några hoppade och flög runt så Ajax blev lte stressad över det, men slappnade mer och mer av ju längre in i passet (o tröttare han blev) och kopplade helt bort det och jobbade bra, kan inte mer än vara nöjd av en häst som körs i ridhus för 3 ggn ;)
Imorgon blir det nog longering med inspänning då han behöver jobbas igenom lite, han är svagare i vänstersidan och jag är också svag, har inte alls lika lätt för att ställa åt vänster som höger så Ajax behöver stärka upp den lite extra tänkte jag :)


Liten filmsnutt från gårdagens löshoppning!
Nu är jag tillbaka!

Oj nu har tiden flugit iväg! Det går verkligen framåt med Ajax! Nu har jag precis kommit in från ridhuset efter att ha löshoppat honom, han var såhäär peppad på det! haha.
Men har kört hela förran veckan och han har fått mera muskler och orkar så mycket mer om man jämför med i somras. Intervalltränade i torsdags och idag har jag som sagt löshoppat, slutade på kanske 70(?) Har någon film som jag ska försöka skramla fram :)
Sen ska jag även tvinga Therese att filma när jag tömkör och när jag kör :-D

Har även ridit på skolan idag, jag var den enda av fyra som kunde vara med idag, Josefine är och kollar upp sitt knä, Therese hade migrän och Emma har opererat foten så det vara bara jag kvar så fick rida Ådi som gick heelt okej idag, inte helt nöjd, både jag och han kan bättre, sen Eminente och det gick såhäär dåligt, vet inte vad smo hände, fick rida själv men kände att på Eminente så skulle jag behövt Carro eller Gunnel där som hjälpte mig.

Nu ska jag bädda ner mig i sängen och kolla på film!

Trotsig fem åring!

Igår tömkörde jag Ajax i paddocken, och han var jätteduktig! Det var ett tag sen som jag tömkörde och det märks att han blivit starkare och mera ork då han kunde hålla formen riktigt bra även i traven idag!
Vi gjorde många åttvoliter och små volter, sen la vi in halter. Han höll formen i traven hela tiden när vi gjorde åttvolter när vi skulle ställa om, han var lite i protest några gånger i början, men slappnade av ju längre in i passet vi kom!
Sen var det såklart mycket nytt att titta på och det accepterar jag, men när vi hållt på en stund fick jag faktiskt skälla på han lite så han mest blev fokuserad på det och ville slippa undan arbetet.

Ikväll blir det ett tömkörningspass i ridhuset tänkte jag :)
Ajax...

Ajax har fått följa med mig till skolan under 3 veckors tid, till utställningen helt enkelt! Så nu blir det hårdträning ;) Ihopsläpptet med dom två andra hästarna (Therese häst är den ena) var ovanligt lungt! Dom gick först alla åt varsitt håll sen vågade sig Ajax fram och nosa och dom tjöt och han sparkade mot båda två men sen var det ingen större fara, dom var mer intresserade av gräset, haha.

Och det första Ajax gjorde när han kom in i boxen medans vi packade ur allt var att rulla sig och äta upp höet ,hästen som igentligen står , hade missat, inte undra på att han är tjock. Men han verkar trivas så ikväll blir det lite bus i ridhuset, sen imorgon kör vi igång! :)

Ska försöka få några bilder!

Gissa vad

Under tre veckor framåt kommer jag ha en anledning till att vara lite mera aktiv här på bloggen, kan ni gissa vad det är? Det handlar om Ajax! Kanske inte så lätt men, och några som läser detta vet redan om det, haha.


Han ska bli lika smal och fin till utställningen, :)


RSS 2.0