Bildinlägg


lägger upp en sommarbild nu när vädret är så regnigt och grått! Längtar till julen och man kan ju alltid hålla tummarna för att det blir snö :)


Stormen Berit

Som jag tror de flesta var med om var stormen Berit som drog fram under Söndagen. Jag tror det var fler än vi som lät våra hästar stå inne under dagen, då det var nästin till farligt att ha dem ute. På skolan var det träd som blåst ner och grenar hängde som nu i efterhand kunde ramla ner på hästarna om de gick i hagen, men dom är såklart nedtagna nu.


Studsmattan tog sig en flygtur under dagen, så redan på dagen var det som värst hos oss!

Hästarna fick som sagt stå inne, och vi fick lösa det med som tre små shettisarna som det snart ska komma upp en lösdrift till, vi ska göra om ett av skjulen vi har till en lösdrift, men vädret har tillåtit dom att ha varit ute, men under några dagar kan det hända att dom får komma in en och en vart tredje natt för att komma in och få torka upp.

Vi har som sagt bara tre boxar, två  stora och en ponnybox. Innan jag skaffade Evert stog Ajax & Dolly i en av de stora boxarna, Quattro i den andra stora och Ferro i ponny boxen. Men när Evert kom hade vi redan innan tänk skaffa en lösdrift just för att dom mår bättre av det och mindre jobb. Och nu när Evert kom blev det ännu mer aktuellt.

Så när stormen drog över fick Quattro flytta till den mindre boxen, Ajax & Dolly fick stå i den stora boxen som dom alltid gjort innan Evert kom, och så fick Ferro & Evert dela box. Gissa om det var fem glada hästar som fick stå inne och mysa medans det blåste ute? Fick dock ta ut dom när jag mockade så då fick det överleva blåsten, som andra verkade inte ha så svårt med det, men Ferro är något känsligare än dom andra så han stod vid ingången med rumpan mot blåsten och var lycklig när jag hade mockat färdigt och fick komma in igen. :)

Vad jag gjorde i stallet idag

Det var ett tag sen som jag körde men idag körde jag både Dolly & Ajax, vilket gick riktigt bra! Ajax var lugn och jobbade på jättebra i både skritt och trav, han var mjuk och följsam och gick lätt ställa om från vänster till höger, och höger och vänster!
Dolly var som en tickande bomb! I skritten taktade hon mest och ville bara springa, men lyckades få all den energin till att få henne att jobba, men började ganska så snabbt trava och där jobbade hon på riktigt bra! Jobbade mycket med att öka och minska tempot och gjorde några övergångar, menst bara för att se om hon var såpass lyhörd även om hon var en tickande bomb, och det hade jag, då hon lyssnade bra både fram och tillbaka.
Jag är nöjd med båda hästarna insatster idag! Det är verkligen synd att jag går i skolan och bara hemma på helger då jag vill kunna köra och hålla igång dom, för dom är verkligen två superponnyer! Inte långt kvar till studenten, ni kanske har sett min nedräkning i menyn till höger? :)

Evert fick sig en rykt och mycket mys i stallet. Även han har gjort framsteg, är mycket lugnare och känner sig trygg i miljön och bara står och myser när man borstar honom. I början var han orolig och gick mest runt, kanske inte så konstigt när han kom till ett nytt ställe. Så det är roligt att veta att han verkar trivas. Och på tal om att trivas, har Ajax och Evert blivit riktigt bra kompisar! När jag kom och fodrade lunch stod Ajax med huvudet vilande på Evert rygg, så mysiga!

 

 


Dagens hoppträning!

Red Candy idag på hoppträningen, en busig liten krabat! Sitter i något slags lyckorus efter dagens hoppträning på honom, allt bara stämde och jag red verkligen idag!
I slutet när jag travde av honom gick han i en låg och lång form, vilket jag aldrig trodde var möjligt på den spände lilla hästen. Han var så avslappnad och lite trött såklart, men han var mjuk och följsam och han gick runt där í ett trevligt tempo som ett litet ljus! Det kunde verkligen inte gått bättre!!


Mina tre små ljuspunkter!
Växer så det knakar!

Lilla Evert har växt på bara någa veckor, eller är det bara jag som tycker det? Hade inne honom idag och myste, borstade honom och friserade och verkade hovarna.


Med Ajax blev det ledövningar i paddocken, då han är lite rädd av sig från marken men inte när man kör. Tror det hänger kvar lite sen olyckan. Men Tindra har ridit några gånger och han är rädd när hon ska hoppa upp, så lite bakskygg skulle man kanske säga att han är. Sen är han nervig i sitt temprament. men han är inte rädd när jag håller på med vagnen eller hanterar honom så. Men idag tyckte jag han skötte sig. Gjorde många halter och använde kroppspråket mycket och lite röst. Gjorde som sagt många halter och även att han bara ska ta ett steg eller stanna över en bom. Hoppade några skutt som avslutning vilket uppskattades.
Dolly fick komma in och bli borstad och friserad och verkade hovar, tiden bara rann iväg så han tyvärr inte göra något med henne idag.


Lite nytt i garderoben!

Hämtade ut min Kingsland jacka som jag beställt från Charlies. Dom hade extra pris på den så klickade hem den och igår hämtade jag den. Hade den idag i stallet och den är jätteskön!


lite dåliga mobilbilder men den är beige.

TWIDAY

Jag vet inte om ni har hört Twiday som går runt om i landet på SF biograferna? Dom visar alla Twilight filmerna och då även den nya på tolvslaget, Breaking Dawn. Jag och min syster Elin tog oss till Göteborg, Biostaden, och kollade igenom alla filmerna, och det var både skratt och tårar.
Breaking Dawn var inte en besvikelse, även ifall den vid ett tillfälle var lite flummig, så var den så bra. Det var humor, glädje, sorg och spänning! Är du ett Twilight fan ska du såklart gå och se den!!


Jag och Therese, som gick på bergakungen, lever fortfarande
i något slags lyckorus efter TWIDAY! :)


The Greatest


Det går framåt!

Med Evert går det bara bra! Han kan nu gå brevid mig och inte gå och trycka bakom mig. Han försöker fortfarande testa och se om han kan och kan helt plötsligt bara ställa sig och tvärvägra gå framåt, ni skulle se oss när vi bara försöker ta oss ut på en promenad, det är svårare än vad man kan tro, haha.


Den nya selen från Pfiff!

Hämtade min sele igår, eller min kära syster fick hämta den då jag var borta på kvällen, Tack! :)
Den passade perfekt på Dolly och hon var jättesnygg i huvudlaget som var till! Vi har inte kört på jättelänge då hon inte varit helt fräsch så har tömkört och sen har jag inte haft en sele, men nu äntligen har jag det! Hon var galet pigg och framåt men hon jobbade ändå på riktigt bra i slutet när hon fått springa av lite av sin energi.Dock passade inte selen på Ajax, så han får ha den gamla selen förutom bröstan då som gick sönder på den gamla så han fick ha den nya! Har tyvärr ingen bild på honom idag då mobilen var så gott som död.Lite nytt i garderoben!

Jag och Ajax var ju som ni kanske läst, om inte kan inte läsa här, med om en liten olycka med vagnen för några veckor sedan, och selen gick ju sönder så idag var jag och hämtade en ny, så äntligen kan jag köra igen! :)
Det ingick även körhuvudlag och tömmar. Nu fattas bara en ny vagn så kan jag ut och tävla sen! Hon som jag köpte selen av hade en jättesnygg vagn, men var bara 100cm bred och ska vara 110 för att tävla lokalt, så väntar och se om jag hittar någon, annars får det bli en ny, men den jag vill ha som jag kan tävla både lokalt och nationellt som är 125cm bred, kostar 15.000kr ny! ;)


RSS 2.0