Träning från Stadium

Fick ett jättebra tips från Karin, hon hade gjort ett inlägg på bloggen om träning, för dig som kanske inte hinner, så har Stadium ett träningsprogram för dig, under 21 dagar och ungefär en kvart varje dag, detta är ngt som jag och Therese kommer att prova på så får vi se om vi känner oss nöjda :)
Och för er som har spotify, de har en spellista för själva träningen, sen till stretchingen, dom har jag lagt till i min lista och sitter nu och lyssnar igenom, haha. :)

Tryck här för att komma till träningsprogrammet! :)Hela livet är en utmaning.


Hela livet är en utmaning
försök att bara vara dig själv
gör vad du alltid drömt om
arbeta, studera eller res
Lev livet medan livet är vid liv!
Ingen kan äga dig, bara du själv
så varför måste det hända något
innan du inser att livet
är det dyrbaraste du äger.
Ta livet som en utmaning
vad som än sker i ditt liv
Du ansvarar själv över det
så utnyttja det helt och fullt
njut och lär dig uppskatta
livet och dess värde


Jag är med och tävlar


klickbar bild

Fredag - Kadrilj - Candy

Glömde skriva om att jag red Candy i fredags, det var kadrilj som gällde för oss och klassen. Det gick ganska bra, Candy var bara knäpp och skulle bita och tränga på ponnyn som gick brevid, han var bara allmänt jobbig, suck! Men efter lite trav, började han bli uttråkad och han blev lugnare, men inte lugn, han jobbade ett fåtal gånger men mest var han stressad och jobbig. Men i slutet var han lugn och vi kunde skritta och trava lugnt.
I galoppen var han jättefin, jag har börjar lära mig rida, på riktigt mer och mer, jag kunde sätta krav på honom vilket blev att han blev arg på mig och bockade, men sen kunde vi galoppera och han jobbade i galoppen, det var en härlig känsla, jag har nog aldrig fått honom i så bra galopp.
Men sen i skritten var han fin och sen även i traven i slutet, så är nöjd med ridpasset! :)


Dag 15 - Något du och din häst är stolt över som ni har gjort!

När jag och Dolly började komma igång med trickträningen och löslongeringen, på riktigt!
När vi litade på varandra och vi vågade ta bort grimma och grimskaft och vara lösa och vi jobbade verkligen, jag tycker det låter så töntigt att skriva såhär, men vi var ett!
Sen gick allt bättre och bättre, vi vågade lite på varandra mer och mer och vi byggde på med andra övningar och vi tyckte det var roligt, vändningar, backa, puss, ja där är några av tricken/övningar vi gör, Utan löslongeringen tror jag inte alls att vi hade varit där vi är idag, tilliten man har fått av sin häst, all kärlek, jag vet inte riktigt vad jag ska skriva mer än att jag är otroligt glad över allt som har hänt och att vi har utvecklats väldigt  mycket det sista, och jag kan inte mer än att säga att jag älskar den hästen, <3


Glad Tjej.

Vet ni vad? Igår kom Linda, min syster hem från Ullared och vet ni vad hon hade med sig? Prison Break säsong 4! :-D TACK!!


Gårdagens pass med hästarna.

Igår blev det tömkörning för Dolly och Ajax.
För Ajax blev det miljöträning, vi gick igenom byn där det var barn, och de åkte skridskor och även bil och fyrhjuling på isen, så där var det lite småläskigt men inge större problem! Sen gick vi nästan igenom hela kotunneln som det kallas, det tunnel under stora vägen, vi har några gånger bara gått fram och stått där, så han har fått se den, men idag var målet att kunna få in hela kroppen, och efter ungefär 15 min lyckades vi komma in med hela kroppen och vi gav oss där och backade ut och tömkörde vidare, han blev tillslut ganska fin i både skritten och traven, han var duktig för att inte ha blivit tömkörd på snart tre veckor, så jag är nöjd!

Dolly blev det mest känna igenom sen galopperade vi och hoppade lite. Vi tog oss runt Dan-Ove rundan, en jättebra runda i skogen där det ligger lite kvistar på vägen som är perfekta att hoppa över, sen backar att jogga upp för och även galoppera upp för, jag får jättebra kondisträning! Så behövde inte ut och springa idag. Jag och Dolly körde skritt 5 min, trav/galopp 10min, och skritt 5 min, alledes lagom för oss, och vädret var jättehärligt, solen sken och det var lagom kallt/varmt. Dolly var jättefin i formen i skritt och trav, så är nöjd med henne också :)


Dag 14 - Varför får ridning dig att må bra

Det måste såklart vara hästarna i sig, så stora djur med enorm personlighet! Att få en sådan stor tillit till sig häst att den litar på en och hästen blir som ens bästa vän helt enkelt! Hästsporten är ingen hobby, det är en livsstil!
att mötas varje dag av ett par spetsande öron och en häst som vill jobba med dig och litar på en till 110%, så otroligt är det. Så är det mellan mig och Dolly, kanske inte just nu när vi bara träffas på helgerna, men när vi verkligen håller igång som på lov så älskar vi verkligen det vi gör och allt går toppen, sen har vi alla våra dagar så även hästar så varje dag kan inte gå bra, men det dagarna som verkligen är bra och man älskar det man gör, och man kommer hem med ett stort fett leende på läpparna och man inser varför man lägger ner och mycket tid och kärlek på det man gör, och man inser att all den tid och kärlek man lagt ner är så värt det!

Jag och Ajax har inte kommit dit än att vi litar på varandra till 110%, men det kommer, jag lovar!


Dag 13 - En nytagen bild och 5 punkter som beskriver din(a) häst(ar)


Dolly

  • Är jag sur och irriterad en dag, är hon likadan tillbaka
  • Älskar att blir körd, eller att jobba i överhuvudtaget
  • Älskar att få uppmärksamhet, speciellt i trickträningen när hon har gjort rätt, och hon får en godis för det.
  • Söt, såklart!
  • Ganska barnkär


Hönsetorps Ajax

  • Barnkär
  • Känslig för hastiga rörelser
  • Samma med honom, är jag sur och irriterad en dag, är han likadan tillbaka
  • Även han älskar att få uppmärksamhet och även han älskar trickträningen när han vet att han gjort rätt och får en belöning
  • Söt,såklart!

Hästvakt.

Direkt efter skolan blir det att ta bussen ut till Bergstena (stallet) och sova över där själv med världens sötaste hund som sällskap. :)
Någon måste ju ta hand om hästarna när ingen är hemma, haha.
Hovalsgaren har varit här i veckan, slått på nya skor på Ferro & Quattro sen tog han också Ajax hovar, han har bra hovar, bra hovkvalite, dock har han ganska stora hålor i hovarna då han inte var tagen på ett tag och som var spruckna, men det ska vi nog kunna få ordning på! :)


Dag 12 - Det här saknar jag

Att kunna åka till stallet varje dag, tiden innan jag börjar gymnasiet helt enkelt! att åka till stallet direkt efter skolan och motionera hästen. Nu blir det bara att man kommer hem på helgerna, jag är just nu bara i stallet 1-2ggr i veckan, sen när det är lov är jag där så gott som varje dag.
Men det saknar jag verkligen att kunna åka till stallet varje dag, så ni kanske förstår att jag lääängtar till studenten så jag blir galen!


tatuering

har jag sagt till er att jag vill tatuera mig? Men det vill jag iaf, har velat det ett tag, och jag har hittat den perfekta taturingen som jag tycker är jättefin.


Vad tycker ni?
Har ni någon tatuering?


Jag klarade det!

Har du dissikerat döhovar på hästlektionen, och jag klarade det, det var riktigt intressant att se hur allt hänger ihop och hur det är uppbyggt, vågade skära och plocka isär och det var inga problem! Det värsta var lukten, speciellt när vi skulle såga isär hoven för att se den i genomskärning, men intressant var det! :)
Sådana som är lite känslig, jag varnar er faktiskt lite!


här har vi precis tagit bort all päls på benen, så nu börjar "det roliga"ett blodkärl
en hov i genomskärning, ingen jättbra då det kom mycket blod, men
man såg bättre sen när vi sköljt av den ;)Tove Styrke

jag har lyssnat på det så fort jag satt igång spotify, och jag la till hennes album för två dagar sen, och har lyssnat igenom det ett antal gånger, kan starkt rekomendera det!! :)


Tror ni jag klarar det?

Idag på Hästkunskapen ska vi skära/såga i hästben, som kom igår från slakteriet. Meningen med detta är att vi ska se hur ett ben/hov ser ut i genomskäring, och vi kan då se hur hoven är uppbyggd helt enkelt.
Jag har egentligen inte ont av att skära, och se blod, utan av lukten! Men jag tror att det ska gå bra, har blivit förvarnad att det inte ska lukta så jättemycket.

Dag 11 - Bilder på stallet

Här kommer stallet om jag har mina hästar i, min syster Linda bor där med man, och tre skitungar. Linda har själv en häst, som ni kanske har sett på bilder, Quattro den svarta huliganen. Sen har Lydia min lillasyster en c-ponny som heter Ferro, den bruna söta saken.Svar på kommentar och filmSom ni ser var det väldigt länge sedan denna kommentaren kom, men jag har faktiskt tagit tag i det och gjort en film från när jag red honom, en grym tid, som jag inte ångrar en sekund, av kärlek, skratt, tårar och otroligt härlig tid med hästarna jag och mina kompisar hade helt enkelt! :)


Ang. filmen, jag vet att jag borde sträcka upp mig, innan hinder, efter hinder, och sen försöka någon gång är det att hålla galoppen/traven efter hindret och inte bara tappa allt, hade jag fått göra om det idag hade det sett ännu bättre ut än vad det gör där, men det ser  bra ut, han hoppar, har lite energi i sin galopp och framför allt i hoppen över hindret, åh jag saknar verkligen att hoppa, underbara häst. Sen var också det där första gången som vi hoppade i ridhus, så är otroligt nöjd med arbetet jag har gjort innan vi faktiskt började hoppa.


Dag 10 - Mina drömmar

Oj! Jag har faktiskt ingen aning! Alla brukar väl ha drömmar?
Det är nog att börja komma igång med körningen, ut och tävla och bara ha kul. Att sen skaffa en stor häst och börja ut och tävla i hoppning, men problemet är att jag egentligen inte vill ha någon egen häst! Så det kan bli lite svårt.
Sen är det att få jobba med det jag älskar, hästar, som hästkötare. Och även bli bra i fotografering, det är nog den största drömmen, att ha pengar och kunna skaffa bra fotoutrustning och börja fota, allt från djur natur, människor. Jag tycker det är jätteroligt att fota, dock fotar jag inte super mycket då jag inte har någon kamera, lånar min systers system kamera, jag kan inte super mycket när det gäller fotandet, då jag inte har egen kamera och kan lära mig, men när jag väl har kameran i hand så försöker jag prova olika inställningar, sen är väl också drömmen att gå någon fotkurs och verkligen lära sig. Helt enkelt att lära mig ta kort är min dröm!


Dag 9 - Mitt bästa häst minne

Jag tror det måste vara när jag och Dolly  verkligen kom igång med löslongeringen och trickträningen. När vi tränade varje dag i några veckors tid under sommarlovet, när vi gjorde stora framsteg, allt funkade. När jag internettränat för Paulina Tufvesson, ni vet hon med den lilla minishettisen Alvin? :)
Då gick allting verkligen jättebra, det funkade allt, det var sommar och man hade helt lovet framför sig och kunde bara njuta av tiden tillsammans med sin ponny, det är så det ska vara! :)
Inte ett särskilt långt inlägg, men det är ett av de bästa minnet, när vi började hitta tillbaka till varandra igen och att funkade! :)


Det är med western

Jag har sett bloggar det senaste som tycker western är så hemskt, åh dom har hemska sporrar.
Den egna uppfattning jag har av western är att det är riktigt coolt. De enda de använder är vikten, rösten och inte särskilt mycket i tygeln, det är jättebra att kunna rida så, och även så är det i vanlig engelsk ridning, det enda man igentligen ska kunna göra är att använda din vikt, tygeln har du för att ge en häst stödet och sen kunna jobba den i form som vi nu så fint kallar det. Men igentligen ska inte den göra särskilt mycket. En western ryttare har en häst som kan bära sig själv i form, man behöver inte ha tygeln till det och hitta stödet där.
Jo tillbaka till det där med att de har hemskt sporrar, men vet ni vad? Dom använder dom inte, om det inte behövs, men dom ska alltid sitta på! En western häst räcker det att man spänner vaderna mot hästen så känner det det och hästen gå få framåt, så känslig är en häst, om inte annat går det att få en sådan  fin och känslig häst! En uppfatting jag har fått av western är att man har tre olika grader när de gäller att göra något.

1. Fråga hästen - man frågar hästen, kan du gå framåt? (spänna vaden)
2. Ber hästen - Man ber hästen, då kanske man får ta till lite hårdare med vaden, (trycka till)
3. Kräver att hästen ska utföra det du gjort - det är där sporrarna kommer in lite grann, där får man trycka till lite lätt med sporren, och lyssnar hästen inte där, då tar man till med sporren. Det är den uppfattning jag har fått.

Jag har en jättebra film från när jag och Dolly var med på westerndag, hon som äger Ajax, hon sysslar med western och det är där jag har lyssnat, lärt mig och även fått rida, en jätteroligt grej att göra helt enkelt!
Här kommer filmen, och jag tycker ni ska lyssna på vad hon säger, för jag kan hålla med henne (Lena Johansson) Tjejen som rider heter Malin Källgren och rider på Grand,


När pengarna finns

En liten inköpslista, och en del tänkte jag även passa på att köpa på Horse Show, Börjes låter bra, billigt och bra, haha ;)

- Regntäcke till Ajax, fodrat och ofodrat
- Vintertäcke till Ajax
- Svart träns till Ajax, har hittat tränset jag vill ha uppe hos Sussie.
- Reflexländtäcke
- Fleccefodrat ländtäcke (ländtäcken är inte jätteaktuellt just nu, men sen är jag kommer igång med körningen kommer troligen dom klippas och då är det bra med ländtäcken, men som sagt, inte jätteaktuellt nu)
- Mörkblåa,Svarta och Röda lindor
- Chaps
- Nya fleccetäcken till Dolly & Ajax
- Ridkläder till mig är alltid roligt
- Ridhandskar


Göteborg Horse Show

idag har vi ingen ridning så idag blir det ut och springa helt enkelt! Var även ute och sprang igår, jättehärligt att komma ut.

Jag och Therese sitter och taggar varandra inför Göteborg Horse Show! Ska ni dit? För oss blir det heldag på Lördagen!
En tjej i min klass, Sandra Alexandersson har kvalat in till GP-ponnyn, eller nej inte än, hon rider semifinalen några/någon vecka innnan Horse show, så nu hoppas jag att ni håller tummarna för att hon går vidare helt enkelt! Det är hon som sitter på ponnyn på bilden.


En bra start på dagen var det ja.

Dagen började med att klockan ringde 06.45, packade det sista och begav mig sen till tåget, det visar sig sen att tåget är 15 min försenat, sen står tåget och väntar flera gånger på att andra tåg ska passera, vilket sen innebär att jag missar bussen till skolan = jag missar första lektionen..
Sen är det bara att sitta och vänta i Göteborg en timma på nästa buss helt enkelt. Men än så länge har dagen varit bra, inget har hänt, har varit på alla lektioner.

I eftermiddag är det ut och springa som gäller, ska bli riktigt härligt att komma ut i friska luften, har suttit inne hela dagen och haft lektioner, så har använt datorn hela tiden då vi behöver det till skolarbeten, mina ögon kommer bli fyrkantiga!


Film från fredagens dressyrlektion på Juan

Om ni undrar varför jag tittar ner är det för att jag kollar vad jag har för sittben, mina händer har en tendens till att följa med upp när jag rider lätt.


Bilder från gårdagen

Igår var solen framme och passade på att ta lite uppställningsbilder på Dolly & Ajax, blev endast en bra på varje häst, så här kommer dom bilderna, och sen kommer även lite mer bldern från dagen :)Dag 8 - Min hästs vardags outfit


När jag kör har jag haft en bröstsele från Hööks, nu gick den sönder och jag har fått en ny, giggsele så nu kan man satsa på körningen och ut och tävla :)
Sen har jag träns från hööks, med strasspannband från Hööks och ett eggbett(tredelat) sen ett par tömmar som jag inte har någon aning om vad det är för märke, dom har varit med jättelänge, sen 2001 när vi köpte Dolly och fick med sele, vagn och allt, men dom är verkligen inkörda, ungefär som att man haft en sadel som verkligen är inriden, mjuk, insutten efter dig, så är det med mina tömmar, dom kommer jag använda ända tills att dom går sönder!
Vagnen vet jag inte heller vad den är ifrån, den fick vi med när vi köpte dolly, men den är nyrenoverad och se nu ut sähär, det enda som ska sättas på nu är en svängel som är beställd och borde kommer nästa eller nästnästa vecka! :)


nyrenoverd vagn,

Dag 7 - Min favorit grej i stallet

Det måste vara våra högtalare och att det bara är att koppla in mobilen! MUSIK helt enkelt!
Det är så tråkigt att vara i stallet att mocka, och fixa eller ha inne häst man gör ordning om det är tyst, det är det värsta jag vet!
När jag mockar och inga hästar inne så har man ganska hög musik på helt enkelt, sen när hästar är inne och man gör ordning så lite låg bakgrundsmusik ungefär, mina hästar verkar gilla det, dom blir inte stressade då varför inte ha lite musik på? Sen kan man nynna med och allt går så fort i stallet då tycker jag, sen brukar jag ibland ha på musik när jag rider/kör eller tränar på annat vis, jättehärligt tycker jag! Sen vissa dagar kan jag tycka att det är skönt när det är tyst, men det är inte ofta!! ;)

Har ni musik på i stallet, eller slår ni på radion? Eller föredrar ni när det är tyst? :)


Bilder som jag vill visa


Även lilla Dolly har haft skor
saknar att ha föl, även om det är mycket jobb så är det
otroligt härligt att se när de små liven växer :)
Här är Felizia, en häst som vi sen sålde då hon krävde för mycket och vi hade
inte plats eller tid.

en lite större Felizia

även vi har haft en travare, Ebba, vi skulle köpt henne men det blev annat
på vägen så hon åkte tillbaka till sin ägare.

Lydia & Ebba


Ferronyfödd Felizia


1dag gammal Felizia


Min & Dollys första utställning 2006

Felizias första vinterFazette, Quattro och Felizia


Dollys pappa Falcon


FeliziaFerguzon, en häst som vi haft en föl, men såldes sen till Ulricehamn
till en tjej som nu tävlar honom både i hoppning och dressyr.


Olle


Daglig visit

dessa bloggar är de bloggar jag kollar varje dag, :)

warnmark.blogg.se

evasjohus.blogg.se
hastbloggeen.blogg.se
dressyrmupparna.blogg.se
lovicious.blogg.se
rathed.blogg.se
flickanochtuppen.blogspot.com
kenza.se

Motion för dagen

Har sprungit 20 min, gick 5min, spring 10, gick 5, det är lagom för mig nu i början att springa, så nu kör vi så denna veckan, så ökar jag när detta känns bra helt enkelt.
När jag kom tillbaka, gjorde jag lite övningar för att stärka upp mig i ryggen, benen, armarna och magen. Och sist men inte minst, streching, (stavning) jätteviktigt! :)


Dagens

Dolly och Ajax fick komma ut på en promenad, jag och Tindra tog varsin häst och gick ut en sväng på 20 min, vi travade och jag tränade på att visa Ajax lite kan man väl säga,ställa upp, trava och vända, Tindra gjorde samma sak med Dolly, och det tyckte hon var riktigt roligt, Dolly var lite småbusig och hade överskottsenergi, men vi fixade det galant ändå. Det var is i början när vi gick men ju längre vi gick så var det grusat eller så var det barmark, jättehäligt nu att isen börjar försvinna så man kan sätta igång hästarna! :)

Dag 6 - Det här äter min/mina häst(ar) varje dag


Morgon:
Dolly 1dl kraft
Ajax 1 dl kraft

Sen delar alla fyra hästarna i hagen på ungefär 8kg hö (1-2 balar som är väldigt löspackade)

Lunch delar alla hästarna på hösilage som räcker många timmar framåt, hinner man och man är i stallet får dom lunch två gånger per dag så vi delar upp det så dom så gott som alltid har att äta på.
Om man vet att hästarna kommer att komma in sent den kvällen får de extra mycket till lunch så de har att äta på länge helt enkelt!

Kväll (insläpp runt 20.00-23.00)
Dolly: 1dl betfor 2dlkraft ½dl vitaminer
Ajax: 1dl betfor 2dl kraft ½dl vitaminer

Sen delar dom två på 3-4 kg hö på kvällen, sen går det på halm och spån så de har ju alltid halm de kan äta på, på natten om det blir för uttråkade, ;)


Back on Track - knäskydd

Som ni sett är det fraktfritt på Hööks? Om ni inte sett det så ska jag säga det, så jag har passat på att beställa ett par knäskydd, BoT, då mina knän har ont av kylan och jag har alltid lite småont i knäna och dom låser sig även ibland, även när jag rider, så behöver göra ngt åt detta, så jag och mamm har klickat hem ett par knäskydd helt enkelt. Så nu ska vi prova dom och se om det blir någon skillnad efter några veckor.
Har ni någon erfarenhet av Back On Track? Även till häst och människa?


Hanna & Juan,

Blev dressyr på Juan idag, ingen häst jag gillar, men han funkar. Jag vet att han kan, han är grymt fin, men i detta fallet, och som vanligt är det jag som inte kan, som behöver lära mig och träna upp mig.
I början gick det väl sådär, men vi lyckades några gånger, sen tappade jag allt, jag tappade fokus och det hemska av allt, jag har ingen kraft i mina ben, jag har alltid haft svårt att använda mina underskänklar, (vaderna) så nu ska jag ta tag i det och börja träna, träna hela kroppen vilket jag redan har börjat med!
vi tränade på att flytta hästen undan skänkeln, vilket som sagt gick till en början ganska bra, men ju längre in i passet vi kom när vi skulle göra det i trav så gick det väl sådär, fick till det väldigt få gånger,  men dom gångerna vi väl lyckades var det verkligen att ge gärnet! Jag var nära på att ge upp en gång, men kunde verkligen inte göra det, vad är det för en ryttare som ger upp så fort det kommer en motgång?
Sen i galoppen (speciellt i vänster varv) hade jag svårt att använda min innerskänkel (vaden) för att flytta ut honom och få ut bogen, då jag verkligen inte hade någon kraft, vilket var en utåtställd häst, och vinglig Hanna & häst. Men även där hittade jag kraften och kunde få till galoppen, men har så otroligt mycket att träna på, så var lite väldigt lite nöjd med dagens pass, jag vet att jag kan så mycket bättre, bara jag koncentrerar mig och verkligen ger allt, ungefär så.

en film kanske kommer upp lite senare då Therese filmade en stund när jag red, ingen vacker syn, men helt okej, man måste ha sina dåliga dagar för att man ska ha dom bra dagarna. Det kan inte alltid gå bra helt enkelt!

Dag 5 - Det här finns i min rykt låda/väska

Där finns det allt möjligt! ;)

Ryktborste *2
Ryktskrapa
Rotborste *2
Ansiktsborstar *2
En borste till ex leriga hova/ben
man & svansborste
Hovkrats *2
Klicker
Godis
Halsring


sådan där bra ordning har jag bara i ryktväskan när jag har "städat" den, annars ligger så gott som allt i det stora "mittenfacket"


HELG!

Imorgon är det fredag, vilket innebär hemma mys med godis som sällskap, har inte ätit godis på riktigt länge nu, så nu ska jag äntligen äta det, haha!
Sen är det också helg vilket betyder att jag drar till stallet och förhoppningsvis kan jag tömköra, kan inte isen bara försvinna?! Men är det vinter, så ska det vara vinter, men  nu tycker jag vintern är över helt enkelt! :)I form med Anna Anka

Ska nu sätta mig och kolla på I Form med Anna Anka igen, en riktigt bra program, faktiskt!
Nu har jag precis tränat lite, gjort situps, armhävningar och massor av mer, har fått tips på övningar när jag kollat på Anna Anka, så idag kan man väl säga att min träning har börjat, nu har jag börjat på riktigt! Har inte pratat med Britt än, min idrottslärare, men jag hoppas vi snart kan göra det, för hon skulle höra av sig. Men nu har min träning börjat helt enkelt! :)


Dag 4 - Hur började mitt häst intresse

Allt började nog med att min syster fick sin första häst, ett svenska halvblod vid namn Fazette. vi behövde då sällskap till henne och vi skaffade tre shetlandsponnyer. Olle, Dolly, och Lillis. Efter ett tag sålde vi Lillis då han inte trivdes att gå tillsammans med Olle, dom bara rök ihop och började bråka helt enkelt. Han såldes vidare till en ridskola där han trivdes och han gick tillsammans med får och stortrivdes! :)
Där började mitt intresse, jag red på Olle, Dolly och Lillis. Så där började min ridkarriär, med en syster som ridlärare började jag att rida och lärade mig mer och mer helt enkelt. MIn första tävling var med Dolly 2004, hopptävling och vi tog oss runt med två felfria rundor.
Mitt häst intresse finns såklart kvar och jag rider, kör och tricktränar och har planer på att bli hästskötare efter studenten, nu ska man bara hålla tummarna att det finns jobb sen helt enkelt.


Ny design & Header

Som ni kanske sett så har jag en helt nyrenoverad blogg, och jag kan bara tacka HANNA för det, jag vann en bloggtävling och jag kom tvåa, så nu har hon fixat min blogg, stort tack till henne, äntligen kan jag få vara nöjd med min blogg, har verkligen aldrig bliviti nöjd för jag har inte tålamod att fixa de där små sakerna på bloggen för att den verkligen ska bli bra, men jag tackar Hanna ännu en gång för att hon lagt ner tålamod och framför allt sin tid på att göra den, så tusen tack ännu en gång!! :)


Dag 3 - Min största rädsla

Det är nog att förlora hästarna, att inte ha någon häst att ta hand om. Jag är ingen som vill ha egen häst, helt sjukt, jag vet, men jag vill inte ha egen häst, jag är mer en hästskötare, sköter och rider om det behövs. Fast Dolly har jag som min egen så gott som, men jag vill inte köpa en egen!
Men rädslan är nog att det sen inte ska finnas någon häst att ta hand om, att inte ha hästarna som tryggheten att kunna komma till stallet och känna tryggheten.

Sen har väl alla en rädsla för spindlar och insekter och sådant, men det har jag inte så ont av, jo, ormar är det värsta jag vet!

trött, tröttare, tröttast

Just nu sitter jag och har småföretagande, men finns inte jättemycket att göra just nu! Efter det är det praktiskt i stallet som gäller, och jag känner verkligen inte alls för det, just nu vill jag bara gå och lägga mig och sova en stund. Har sovit jättebra inatt, men ändå är man så trött, suck!


--

Har gjort en ny enkel header, har haft en liknanade förut, men nu har jag ändrat texten lite,
För er som inte hann se den gamla jag hade, eller den jag bytte till för ungefär en timma sen, så såg den ut såhär.


vad tyckte ni om den?

Ridpass gånger två.

Fick rida Sagaro idag, då Therese red lektion på Lillebror och alla hästarna var bralliga idag. Jag red Gottfried på mararbetsträningen, och han var riktigt fin måste jag säga, min ridlärare sa att han fick riktigt fint Schvung några steg, så är riktigt nöjd med min instats idag, jag vilken känsla när hon sa det, vad fint han gick, så är allt lite stolt efter dagens ridpass på honom. Tränade idag saker jag tänkte på själv som jag alltid fick höra när jag red hos Sussie förra helgen att tänka på sittben, sträcka upp mig och ner med hälen, det enda jag fick synpunkt på idag var att jag skulle sträcka upp mig så jag är jättenöjd idag!
Men som sagt, jag red Sagaro idag, det gick ganska bra, han är en väldig känslig häst men ibland blir han bara lat, med honom räcker det att han tänker att man blir lite irriterad på honom, så blir han tjurig och bara jobbig! Men vi tog oss igenom passet och i slutet gick han riktigt bra när vi var ensamma, han koncentrerade sig riktigt bra, så är ganska nöjd med passet på honom idag ;)Ny Header

har gjort ännu en ny header, men är inte nöjd med den.. bilderna blir suddiga och inte alls bra helt enkelt! Men ska göra en ny, en enkel, jag vill alltid komplicera det, eller ja, denna headern är väl inte särskilt svår, snabbt ihopslängd, jag har inte alls tålamod till att göra en ny, ha inte tillgång till photoshop vilket jag gärna hade haft! Tror vi har det hemma på våran stora dator så får väl försöka göra det där någon gång om jag orkar helt enkelt, men ni får nöja er med denna ett litet tag :)

Dag 2 – Min första häst

Dag 2 – Min första häst

Jag har aldrig haft någon egen häst! Man kan väl säga att Dolly har varit den första hästen som jag verkligen fått ta hand om som min egen.
Haha, har skrivit om henne i förra inlägget så ni får läsa om henne där, för jag vill inte skriva allt det där igen och jag är för lat för att kopiera :)
Med Dolly kör jag, tömkör, tränar trickträning, agility och handlerhoppning och hjälper även Tindra min systers dotter när hon rider.  Men vi ska satsa på köringen snart för nu är en svängel beställd till vagnen så om 2-3 veckor så kommer den och nu fattas bara att isen ska försvinna så man kan sätta igång Ajax och Dolly snart också, dom har vilat i snart två veckor för det är isgata på vägarna och man kan inte ta sig någonstans, surt!


Dag 1 - Presentera dig och din häst

Igentligen kan man inte säga att jag har en egen häst,  min syster äger Dolly och vi har Ajax på träningsläger hos oss kan man väl säga!
Men ska såklart presentera dom ändå!

Dolly
Ett shetlandssto på 16 år, fux,stickelhårig, för er som är insatt i shetlandsvärlden så är hon e.Falcon u.Zirola.
Hon kom till oss 2001 då hon skulle va sällskap till min systers halvblod som hon fick i studentpresent. I början var det min lillasyster som red henne och jag red en annan shetlandsponny vi hade tillsammans med henne. Lydia startade en tävling med henne, och efter det kan man väl säga att vi bytte, jag började rida Dolly, och vi kom ut på våran första tävling 2004, Bollebygd 30 & 40 cm, och vi tog oss runt felfritt, så en Clear Round för oss! Vi starade endast en hopptävling till sen efter det, mer än så kan man väl säga att vi inte hann med innan jag växte ur den lilla varelsen! Tiden jag red henne var jättebra, det jag kommer ihåg, och man hade jättebra ponny tid måste jag säga!
Det vi sysslar med nu är trickträning/löslongering och vi ska börja satsa på körning! Tävlar även i agility, handlerhoppning och tömkörning, och det har gett riktigt bra reslutat! När vi väl kommer igång med körningen så hoppas jag vi ska kunna komma ut på körtävlingar till våran/sommaren. Dolly rids även av min systersdotter Tindra som är 6 år i sommar, och hon har även tävlat henne i hoppning, vilket är jätteroligt! Dolly är en väldigt barnkär ponny som gillar att bli ompysslad, men envis som en åsna när det gäller! Med mig är hon extra då hon vet att jag kan säga ifrån, med barn är hon väldigt snäll, men som sagt med mig kan hon vara en riktigt liten skitponny! Trors sina 16 år fyllda så hoppas jag att vi har många år framför oss fyllda med glädje och kärlek <3

Har även ställt ut Dolly, första utställningen 40p Guld, 2:a gången 38p, Silver, 3:de gången 36 poäng silver, funderar på att till sommaren och ta med mig både Dolly och Ajax till en utställning och då får Dolly tävla med veteranston, då tror jag hon har en jättebra chans att komma bra till :)

Hönsetorps Ajax
Ajax är född 2006 på Hönsetorp, väldigt nära Bergstena där han nu står, han ägs av Lena Johansson där han är ridponny och även körponny, han står nu hos oss för att bli aktiverad och tränad då han inte riktigt hinns med hos Lena, så han åkte till oss 23 december och han är kvar än! Planen som den verkar nu är att om han funkar med barnen så kommer han att få stanna i Bergstena, bli Tindras nya ridponny och min körponny!
Han är en väldigt barnkär häst, som gillar att bli ompysslad, just nu är han inne i en unghäst period som består av att han är trotsig och allmänt jobbig ibland måste jag säga! men det är då man ska ha tålamod och bara vara lugn, som tyvärr han försvunnit vissa gånger och jag bara bli så trött på honom och undrar vad man håller på med? Men det går inte annat än att gilla honom, han är otroligt charmig och inte just nu mycket för världen men det jobbas på helt enekelt!
Vi har tömkört ända sen vi kom, så han har utveckals enormt där, formen börjar komma i skritten allt oftare och vi har även börjat på traven så vi är verkligen en god bit påväg när det gäller dressyren och hans lyhördhet.
Vi kämpar på och hoppas att allt kommer leda till något bra och att vi kommer komma ut på tävlingar till våren och sommaren helt enkelt!


Hönsetorps Ajax

f. 060524
Hingst - är nu kastrerad
fux med genomgående strimbläs.

e. Kompis Zetor RS 452
u. Kompis Vendela RS 4872

Ajax är såld till Lena och Malin Johansson.

~ 40 p som 1 åring & 2 åring

Datum
Plast
Domare
Poäng
Plac.
Resultat
2008
Vartofta
Inga-Lill Hoveklint Hyttring
8-8-8-8-8 = 40
2/2

2008
Gräfsnäs (P)
Morgan Jhonsson
8-8-6-8-7 = 37
1/2
Klassvinnare
2008
Frillesås
Lars Gerth
8-7-8-8-7 = 38
4/5

2007
Tidaholm
Viveka Karlesand
8-8-8-8-8 = 40
1/2
Klassvinnare
2006
Nossebro
Ulrika Nordmark
8-8-7-8-7 = 38
2/5
Det var en presentation av mina hästar som jag just nu kör och aktiverar på dagarna! Tycker ni är duktiga om ni orkar läsa allt! :)Snart börjar jag på riktigt!

Styrketräning har blivit min träning för dagen.
Hade det på idrotten, och det var riktigt roligt, jobbigt men en utmaning att testa hur mycket man faktiskt kan, och sen kämpa sig igenom det! Jag klarade det utan problem, så var ett lagom träningspass nu efter helgen! I veckan hoppas jag kunna prata med min idrottslärare, så börjar jag på riktigt! Ser fram emot det, faktiskt! :)


Det är detta som kallas tidsfördriv?

Jag får väl hänga på alla andra som inte verkar ha så mycket att skriva om, så nu har jag något att göra de senaste dagarna framöver!

Dag 1 - Presentera dig och din häst
Dag 2 – Min första häst
Dag 3 - Min största rädsla
Dag 4 - Hur började mitt häst intresse
Dag 5 - Det här finns i min rykt låda
Dag 6 - Det här äter min häst varje dag
Dag 7 - Min favorit grej i stallet
Dag 8 - Min hästs vardags outfit
Dag 9 - Mitt bästa häst minne
Dag 10 - Mina drömmar
Dag 11 - En bild på stallet
Dag 12 - Det här saknar jag
Dag 13 - En nytagen bild och 5 punkter som beskriver din häst
Dag 14 - Varför får ridning dig att må bra
Dag 15 - Något du och din häst är stolt över som ni har gjort!

Tagen från http://emblems.blogg.se/hast/

Prison Break

Började kolla på Prison Break i fredags, kollade på sju avsnitt, sen kollade jag i Lördags och även idag, så nu har jag kollat färdigt på säsong tre, 13 avsnitt, så runt 10 timmar har spenderats framför Prison Break, haha, men har man väl börjat kolla är det svårt att slita sig! :-D
Nu väntar man på att pengar ska rulla in så kanske man kan beställa säsong fyra ;)


säsong 1


säsong 2


säsong 3


säsong 4


"säsong 5"
(vad hände sen
handlar den om)


jag tror det kallas tidsfördriv?

Sitter och har väldigt tråkigt just nu, så slänger upp en bild på mitt schema för veckan :)


Dagens

Idag fick mina hästar vila, plusgrader och regn och isgata på vägarna, så mina hästar fick rykt, frisering och hovvård idag! Dolly tyckte det var jätteskönt medans Ajax tyckte det var långtråkigt att bara stå still men efter en stund gav han sig och kunde faktiskt stå still och tycka det var skönt att bli ompysslad! :)


Jag är med och tävlar


klickbar bild

Gårdagens

Igår var det Sussie då som sagt, fick rida Cappi, en väldigt speciell häst kan man väl kanske säga, hon har sina dagar. Igår var hon helt okej, första gången jag red henne och jag var nöjd och helt slut efter ridpasset, inser hur svårt och hur mycket det igentligen kräver för att verkligen rida!

Sen var det stallfix, fodra, mocka, städade lite, sen tog jag bussen vidare till bergstena! Mockade, och gick en promenad med båda hästarna idag, var väldigt halt men vi tog oss upp till skogen och klättrade lite, och det var välbehövligt! :)


Hemma!

Nu har jag landat hemma i soffan efter en grym skolvecka! Nu blir det nog äta mat, kolla tv och slappa, sen kommer jag nog sitta uppe halva natten och kolla Prison Break, nej inte havla, men något avsnitt funderar jag på att kolla, men det är lättare sagt är gjort, jag fastnar jättelätt framför det, har man väl börjat kolla är det svårt att sluta! Har ni någon serie som ni följer? :)

Uteritt på pigg ponny

Idag var det som sagt ridningen som gällde, ingen dressyrträning utan det blev uteritt på Candy, pigg ponny som ganska nyss är igångsatt, men han skötte sig fint när vi väl kommit en bit och vissa stunder jobbade han jättebra och jag förvånas varje gång jag faktiskt lyckas få en häst att jobba så bra.
Sen var det fri ridning i ridhuset 15 min, där kändes han jättefin, lite sprallig ibland men när vi väl fick till det i alla gångarter, bra tempo och takt och lagom form så gick han jättefint, så kan inte mer än att vara nöjd med min insats idag! :)


Godmorgon världen!

Nu har jag vaknat till liv, börjar klockan nio, sen är det stallet som gäller, praktiskt idag, sen är det dressyrträning, är inte alls taggad på att rida idag, haha!
Sen efter det slutar man för dagen och det är helg, ska bli skönt att åka hem, blir fullt upp i helgen! Idag blir en ganska slapp kväll, sen på Lördag är det Sussie som gäller på förmiddagen, sen åker jag vidare till Bergstena, fixar allt där och motionernar Dolly & Ajax, sover där, och rider och fixar stallet, sen åker jag hem, så nu vet ni hur min helg kommer se ut, haha ;)


En bra start

Efter ett grymt härligt pass i gymmet idag, var jättehärligt att vara tillbaka och träna, jag är nog den enda som tycker det, i alla fall så kom min idrottslärare till mig efter lektionen och sa att vi skulle träffas någon dag nästa vecka och prata om min träning, som ni kanske har läst vill jag börja träna och sen även stärka upp mig i ridningen, så nu har jag tagit tag i det så ska jag få hjälp, med vad jag vill och sen även äta rätt och vara välmående som min lärare så fint uttryckte sig.

Känns jättehärligt att ha en lärare som verkligen är seriös och tar sina elever på allvar och verkligen vill, känns nu tryggt att börja träna att ha någon att prata med och lägga upp träningen, så stort tack till Britt Axelsson min idrottslärare helt enkelt! :)


Dressyr i ridhuset på Sagaro

Fick rida Therese häst idag igen, ett rejält dressyrpass, som både jag och Sagaro var lika trötta av sen! Red med graman, och hästen var jättefin, behövde vissa stunder inte alls hålla hårt i gramanen vilket är jätte positivt.
Började med att värma upp i skritt, och hans kändes super fräsch och fin, jobbade, första gången jag sitter på den hästen och han verkligen jobbar, men kände igenom sadeln hur han jobbade med ryggen och den höjdes, så är super nöjd med min och Sagaros insats idag! Therese tyckte det såg skit bra ut och han såg lugn och fin ut med mig på ryggen, vilket är jätteroligt för mig, känns bra att hon låter mig rida honom helt enkelt! :)

Här kommer en film från dagens pass, ni får tycka vad ni vill, men jag tycker det ser skit bra ut! DOck har jag ingen film på hur han var innan, men Therese har gjort ett grymt jobb med honom och dom är en bra bit påväg!
Det enda jag ser nu i efterhand är att jag kunde gjort lite kraftigare halvhalter, han flyter iväg vissa gånger ;)Narnia

Igår var det bio som gällde för mig och Therese, Narnia 3, skeppet gryningen ngt sådant hette den, haha!
Den var riktigt bra! Verkligen sevärd, dock har jag inte sett hela tvåan men kom ihåg lite ändå, men allt förstod jag inte varför inte Susan och Peter var med, någon som vet? ;)
Den var riktigt söt i slutet, jag kan verkligen rekomendera att se den, ni kommer inte ångra er, vi hade gratis biljetter men även om ni inte har det så är den helt klart värt pengarna! :)


Favoriter i repris

Måste dela med mig av några favorit bilder som jag har tagit när jag har haft kameran i handen! :)
Några är tagna med systemkamera och några med vanlig digitalkamera.
tagen med digitalkamera :)

Prison Break -v-

Har köpt Prison Break säsong 3, eller min kära syster Linda hittade den på blocket så tog vi helt enkelt den, så idag ska den troligen dimpa ner i brevlådan, men jag kommer inte hem förrän på Fredag, och kommer inte till Bergstena förrän på Lördag, men jag hoppas Lydia kan ta med den hem så kan jag kolla redan på fredag, haha!


Stallet

Har haft praktisk lektion i stallet, jobbade med kompendierna och fick hela fyra underskrifter idag. Duktigt!
Gjorde stallbandage, utrustade för transport, inbakad i svansen, och frisering! Nu har jag bara häst vid hand kvar men det ska vi ha genomgång på så det kan jag inte göra än! Sen har jag lite mera frisering kvar och några andra små saker som är snabba att göra, men en del saker kan vi inte göra nu för det är snö ute, ex mocka hagar, haha!


Det blir ingen promenad..

Det blir ingen promenad för mig och therese nu på morgonen, jag är super förkyld, ont i halsen och therese har ont i halsen så vi väntar tills ikväll med att gå ut helt enkelt. Dagen börjar med praktiska övningar i stallet 10.10, så långt kvar helt enkelt, så ska försöka sova lite till ;-)

Uppe med tuppen!

Nu ska jag och Therese byta om, vakna lite till sen drar vi ut och ska gå en promenad! Vi ska båda börja träna och få kondition och även stärka upp oss i ridningen så nu ska vi börja helt enkelt, så en promenad på morgonkvisten, ser faktiskt fram emot det, det är jättehärligt att komma ut på morgonen! :)Jag är med och tävlar


klickbar bild

Hanna & Sagaro

Vad med Therese när hon red sin sötnos till häst (sagaro) Sen fick även jag testa och han gick riktigt trevligt i slutet, han gick lungt och inte upp med huvudet, tog inte superhöga steg i snön och drog inte mot utgången helt enkelt! Red i repgrimma och westernsadel och han lyssnade jättefint i slutet på skänkeln och vi kunde göra en volt och inte oval, haha!

Har slängt ihop en film här också, så får ni gärna kommentera vad ni tycker! :)Skolstart

Nu har skolan börjat igen, den enda lektion vi har haft, om man ens kan kalla det lektion är att vi har varit i stallet när Tandläkaren kollar alla hästarnas tänder, ska snart gå ner dit igen och kolla dom sista hästarna.
Sen har vi ingen mer lektion idag, så en ganska slapp dag helt enkelt, ska packa upp och sen ha sjukt roligt med min grymma rumskamrat Therese och vi har under 2 timmar, dom två timmarna har så gott som bara innehållt skratt, underbart,


Fullt upp?

Idag håller jag till uppe hos Sussie hela dagen, blir nog fullt upp då hon sa att hon verkligen behövde hjälp idag, och det är alltid roligt med fullt upp, vilket betyder att det alltid finns något att göra :)
Anteckna detta..

ville bara säga att jag hann bara mocka i stallet idag, och ut i hagen och pussa på mina sötnosar i hagen, kommer inte imorgon utan kommer troligen inte dit förrän på fredag, kanske lördag ;)
På tisdag drar skolan igång igen, är lite lagom taggad än så länge, men ska bli gött att komma tillbaka till allt härligt folk och mina och Therese galna skrattanfall :-D


Godmorgon!

Idag får mina små hästar vila, tror jag, ev att jag hinner ta ut dom på en promenad! Klockan fyra är det kalas för Mimmi (systerns barn) och innan det ska jag vara hemma och städa mitt rum och packa inför skolastarten på Tisdag, är inte hemma på Måndag så är lika bra att ha det gjort ;)
Så mocka är det enda jag hinner idag skulle jag tro, men dom förtjänar en vilodag idag,do har skött sig jättebra denna veckan! :)

Så nu ska jag göra frukost och tagga inför att städa, haha!


Lite bilder

hästarna säger godmorgon! :)

Mina hästar är lite grymma tycker jag!

Hann tömköra Dolly & Ajax innan jag åkte till Granngården!

Började med Ajax, börja jobba honom ganska snabbt i skritten och han hittade ett lugn och fin form ganska så snabbt, även traven hittade vi formen tillslut ett helt volt varv, blev jättechockad hur fort det har gått med honom i tömkörningen, i dressyren. Han gick ett helt voltvarv i båda varven, blev verkligen paff hur fint han gick, och jag har haft honom sedan 23 december, så det har gått fort, och vi har tömkört så gott som varje dag, så det är härligt att se att det har gett reslutat! :)

Dolly sen, började även här jobba ganska snabbt i skritten, gick jättebra som vanligt i skritten, sen i övergångarna från skritt till trav var hon lite loj idag, lite lat kan man kalla det, men vi har alla våra dagar ;)
Men formen och i tempot vad hon riktigt fin, jobbade mycker med att få fram henne i traven, ha ett bra grundtempo så hon skulle komma igång, och hon jobbade sig jättebra fram till handen och hon var jätteduktig helt enkelt! :)

Tömkörde dom framme på volten ungefär 10 min var ;)


Bowling

Jag, Lydia, Elin, Sofia,Linda och pappa var och bowlade i Måndags på Stures i Alingsås, här kommer några bilder ;)
jag tror jag har väldigt små fötter, jag har 36 i bowlingskor, den andra skon är stl 50 ;)

Granngården

nu är jag hemma från granngården!
Kom hem med ett par stålhätteskor från Moutain Horse, svanskappa till Dolly (då hennes gamla har varit sönder ett tag) broddar till Lindas huligan Quattro, och även en stor runt vatten balja som vi hoppas att Quattro inte kan sparka sönder :-DÄnnu en fotodag i snön

Idag kommer Rebecka och fotar mig och Dolly i snön, jag ska stå med min vita balklänning jag hade i nian, och lockigt hår, stå i den undebart varma snön och bli fotad, så hoppas vi att det blir några bra kort, innan jag fryser ihjäl, haha!
BIldern från förra fotodagen kommer nog också snart, Rebecka har inte haft tid helt enkelt att jobba med dom, men vi väntar tålmodigt! :-DINSTÄLLT PGA DÅLIGT VÄDER OCH ÄNDRADE PLANER


Granngården

Idag drar jag och Pappa till Granngården i Trollhättan och köper ett par stålhätteskor till mig, äntligen! Har inga egna så har fått låna av skolan då vi måste ha det när vi är i stallet och jobbar. Så nu äntligen ska man få ett par egna, och det är jättebra att ha sen när man slutar skolan, jag är igentligen inget stort fan av stålhätta på skorna, jag vet inte varför, kanske att det är lite från när min syster bröt foten för att hon hade stålhätta, hon och hästen gick omkull och hon fastnade och om hon inte hade haft stålhätta hade inte fotet brutits, tror det är lite därför jag väljer att inte ha stålhätta när jag jobbar i stallet, hemma, eller när jag rider, vad tycker ni om stålhätta? Använder ni det?


"Min träning"

är en ny kategori som finns i menyn! Vi hade en pratstund med våran ridlärare för några veckor sen, hon tycke jag skulle börja med yoga, för att få upp min smidighet inom ridningen och även stärka upp mig! Men det vet jag inte riktigt om jag ska, utan istället tänkte jag börja träna, promenad, spring, gymma på skolans gym! För att stärka upp mig inom ridningen helt enkelt! :)

Så har mailat min idrottslärare hur man ska börja, och hon ska helt enkelt lägga upp min träning kan man säga, träna rätt! Så nu är jag riktigt taggad! :)


Uppe i tid!

Imorgon sätter jag mig på halv åtta bussen till Bergstena, där är det speeda med att mocka och tömköra Ajax, sen är det fotning i snön som gäller med Dolly, med Rebecka som fotograf, ska bli riktigt kul! :)

inställt pga av dåligt väder och andra planer ;)Har vunnit!

har vunnit en blogg tävling, för första gången, och denna gången är det en bloggdesgin jag har vunnit, eller jag fick andra priset, så en liten renoveringen med min design, som jag snart kommer att komma upp!
Jag tycker verkligen att ni ska kolla in på bloggen, Hanna heter hon, en tjej som håller på med NH? kan man säga det? En grym tjej, som vinner sina hästars förtroende helt enkelt! :)


Framsteg

Dolly har gjort sådana enorma framsteg den senaste månaden! Från att gå till ponnyn som inte alls vilja samarbeta det sista, ville inte jobba, till ponnyn som jobbar på, går i jättebra form och det senaste börjat arbeta att hon skummar i munnen!
Hon har fått massage 4-5 gånger och nu äntligen har allting släppt, hon hade mycket spänningar i halsen vilket gjorde att hon inte alls kunde böja sig eller vara följsam! Den senaste tävlingen gick hon hela tiden utåtställd när hon skulle gå i vänster varv vilket inte var så bra, så det satt mycket i vänstersidan, eller om det blir att det satt i högersidan så hon inte kunde ställa sig åt vänster? Aja, hon hade troligen lite ont av det, eller inte mycket, men lite eftersom hon inte alls kunde!

Så nu bara denna veckan har hon gått så frukansvärt bra, hon jobbar i jättebra form, hon höjer verkligen ryggen och jobbar!

Har en film som jag vill att ni ska kolla på, det i början är snart två år gammalt, men så har hon gått det senaste året, den sista är hur hon går idag, som hon har gjort ända sedan hon fick massage,


James Blunt - Some Kind of Trouble

Måste verkligen rekomendera hans nya skiva, fick den i julklapp, och den är jättebra, man fastnar för den, just nu är de dom låtarna som rullar på Spotify och mobilen, jämt, jag kan starkt rekomendera den! :)


Beslutsångest

Jag kan inte bestämma mig vad jag ska göra mig Dolly och Ajax idag ;)
Funderar på löslongering med Dolly då vi behöver göra ngt annat än att tömköra, men funderar på att tömköra Ajax, haha! ;)Hanna Hissar

Hööks HV Polo grejer, riktigt snygga, speciellt västen, så det är ett puls i kanten för Hööks! :)


bilden lånad från Hööks

Är du en snobbryttare?

Har en egen häst/ponny [x]
Har något från kingsland [x]
Har något från JW [x]
Har en GPA/CO hjälm [ ]
Har en prestigesadel [ ]
Du har vart på läger med en privathäst [ ]
Har en egen transport [x]
Du har spenderat mer än 3000 på hästgrejer på en dag [ ]
Du har helskodda vita ridbyxor [x]
Du har fler än 5 par ridbyxor [x]
Du älskar kingsland [x]
Du brukar hålla på med din Touch/iPhone från hästryggen [ ]
Du blir sur på hästen när den river [/]
Du har fler än 4 träns [x]
Du köper mest slit &-släng saker på hööks [x]
Du hatar ridskolebarn [/]
Du älskar att matcha [xx]
Du vet INTE vad NH är []
Du har ägt en A,B,C eller D ponny [x]
Du ångrar att du en gång gick på ridskola [ ]
Du bor på en herrgård [ ]
Du skulle älska att vara på tobbe larssons gård [x]
Du har galopperat vid en strand [x]
Du har hoppat över 1,30 [ ]
Du kan rida ett MSV program [ ]
Du rider oftast i ridhus [/]
Du hatar när din häst är skitig [x]
Du smörjer högst 2 gånger i månaden [smörjer efter varje ridtur]
Du tvättar din ridbyxor väldigt ofta [x]
Du äger fler än 5 stalljackor [x]
Du lägger bara upp bilder på din häst på bilddagboken [ ]
Du önskar att Jacob Ling-vannerus var lika gammal som du så att ni kunde bli ihop []
Du har ridit utomlands [ ]
Du använder helst svart/vita kläder [x]


18

0-3 - du har väll aldrig suttit på en häst I guess? Tala för dig själv;)
4-8 du rider på ridskola va?!
9-17 - sparar du pengar till en kingsland tröja kanske?

18-29 deras dröm,din verklighet ;)!

30-37 - alla hatar dig. du har FÖR mkt?!

5 Januari 2011Tömkörning * 2

Blev tömkörning för båda min små idag.

Dolly skötte sig verkligen galant idag! Tömkörde framme på volten, vi har nu mer en upplogad volt att kunna rida på, grymt! Så jag och Dolly tillbringade ungefär 20 min där idag, och det gick verkligen jättebra, jobbade mycket med övergångar, och det gick jättebra, hon var verkligen med idag och var väldigt lyhörd! Duktig ponny :)

Ajax, ja han är lika söt som vanligt. Även vi var på volten och tränade på att hitta formen i skritten, och vi hittade den några gånger, och då gick han verkligen superfint de få stegen som han faktiskt gick i form! Fem steg är rekordet vi har i att gå i form, det kommer mer och mer för varje dag. Han utvecklas, så det går framåt! :)

Är nöjd med båda mina små ponnyer idag, de gör framsteg!


Uppe i tid!

Innan klockan hade slått åtta, hade jag släppt ut hästarna mockat och fixat hela stallet, lite grym är jag allt, haha! Men jag är ingen morgonmänniska, jag gjorde allt på en timma, rekord! ;)


Inga röster än så länge!

Veckans ekipage har pågått ett tag, och jag har inte fått några röster, ni är dåliga, haha! Men länkar den här så hoppas jag att ni röstar på den ni tycker jag vinna helt enkelt!

http://shettisgalen.blogg.se/2010/december/veckans-ekipage-finalister.html


Snaart kan man börja köra!

Imorgon åker John (systers man) till jobbet och troligen så fixar han en svängel, det gillar vi, vilket betyder att man kan börja köra snart, jag har längtat :-D


Mina små ljuspunkter här i livet,

Idag var det härligt väder, lagom kallt och mycket snö, det gillar vi, eller i alla fall Dolly, hon var pigg idag, hoppade över en snödriva helt plötsligt och galopperade glatt vidare men lilla jag bakom som bara skrattade och sprang villigt med så Dolly fick sträcka ut lite i galopp. :)
I skritten och traven var hon jätte fin, jobbade på, jobbade inte så mycket på formen idag, kände bara igenom henne, sen var det skritt på lång töm och lite halv långa tömmar i traven, hon vilade igår så hon fick ett lagom ansträngade pass idag.

Tindra red Ajax idag, vi red ut en sväng, och han skötte sig, hade Lydia & Ferro som sällskap, han var lite pigg att han gärna ville iväg, trava ikapp Ferro, så han gör sina småhopp ibland, men inget farligt, mer bara att han vill till Ferro. Sen är det trafik träning som gäller också, vi gick över vägen och han gillade inte alls riktigt att det körde förbi bilar, han blev otålig och tryckte sig mot mig och var mest stressad, så det får vi träna på någon dag, har var inte det i somras, men jag tror han igentligen inte är superrädd för det, han var mest pigg idag, och otålig så det blev lite för mycket för honom idag. Mest skritt idag för hans del, lite trav.


Ut i skogen

Tömkörde Ajax idag, så red Tindra med ut på Dolly.
Vi tog oss till klätterbacken i snön, gick upp en gång, sen fortsatte vi lite i skogen, travade och jobbade på skritten med Ajax, han gick riktigt fint idag, lugnt och stabilt men en del kvar att jobba på, men vi är en bit påväg! Dolly och Tindra mest lullade runt och hade roligt, :)

Imorgon tror jag det blir en sväng till stallet och tömköra båda, tänkte jag :)


Bara så ni vet..

..så ska jag  nu börja göra mig färdig, packa ner det sista så tar jag tolv bussen ut till stallet, tänkte tömköra båda idag, sen blir det mocka och fixa stallet ;)
Att vara öppen!

Något som folk inom hästvärlden, dom är väldigt tråkigt är att folk blir så inne i sin bubbla och inte är öppen för förslag, eller lyssna på vad andra har att säga. Att var öppen helt enkelt. Man tycker att jag kan, jag gör rätt, och det finns inget annat sätt, jag sköter mina hästar bäst.

Visst, klart man vet vad som är bäst för dig och din häst, men man kan alltid bli bättre i det man gör, men man kan alltid lära sig något nytt och förändra saker och inte leva i sin bubbla. Kanske man får sig en "aha", jag vill tacka min tränare för att hon har fått mig att inse hur viktigt det är att inte stänga in sig så, utan att kunna vara öppen för förslag, att kunna tänka om!

Sen även att man som person ska våga inse att ibland kanske det är mig det är "fel" på, att denna gången kanske det är jag/ryttaren som behövs utvecklas, eller ändras på, att ta hjälp av tränare, att inse att denna gången är det faktiskt min tur att utvecklas och lära mig mera, och inte hästen!

Jag kan själv erkänna att jag varit i en bubbla, men har insett hur viktigt det är att kunna vara öppen hela tiden, jag kan själv säga att jag jobbar på det.

Jag hoppas ni förstår lite vad jag menar, då jag verkligen suger på att förklara saker, jag har det alltid så bra formulerat i huvudet, men när jag sen ska skriva ner det så tar det liksom stopp, men jag hoppas ni förstår lite vad jag menar med att vara öppen :)


Vad tycks?

har gjort en ny, väldigt enkel header, men gillar den, eller den kommer nog funka ett tag sen kommer jag säkert ändra igen, haha ;)


Rörig

Header bilden är lite konstig, håller på med en ny, och så skulle jag testa den nya, så tryckte jag på "spara" stilmall så nu försvann den gamla, så satte bara in en bild, därför är den så stor, men jag hoppas snart att den nya ska komma upp :-D

Gott Nytt år då!

Inviger det nya året med förkylning och halsont, sen ställer man väckarklockan på sju, åker ut till stallet med mamma och släpper ut hästarna och mockar och fixar stallet!

2011 hoppas vi blir ett toppenår!
RSS 2.0