Gårdagen

Tog tolv bussen ut till stallet, mockade och fixade stallet. Sen fick mina hästar varsin rykt i hagen samtidigt som det stog och åt sin lunch vilket uppskattades av båda :)

Sen hoppade jag av bussen vid Sussie där jag gjorde Rebecka sällskap och kollade och filmade när hon red Morina. En pigg och söt Morina som hon red, haha :)
Sen fixa lite i stallet och vänta på att hennes mamma skulle komma och hämta oss och köra hem mig, och nu sitter jag mätt efter att ha ätit Pizza från pizzerian, super gott med färsk pizza, mumma! :)Kom inte hem tomhänt!

Såklart kom jag inte hem tomhänt från Göteborg Horse Show! :)

KL-strumpor & en borste från Lyckås ridsport, och hjälm från My One


Knights träns från Skara Hästsport ord. pris; 989, jag betalade 199:-


Träns från Skara Hästsport

Bilderna suger, jag vet inte vad som har hänt för att bilderna blir så suddiga..suck!

Är jättenöjd med de två dagarna jag har varit där, härligt sällskap och jättebra show helt enkelt! Synd att det är slut för denna gången, ett helt år kvar!!


Min träning

Ni kanske undrar lite hur det går med den? Jodå, det går riktigt bra! Tränar så gott det går, styrketränar, rider och har idrott, sen på helgena tömkör jag mina hästar så är ute och gå & powerwalkar när dom travar, så jag håller igång! Har från när jag börjat tagit kort, och har än så länge tagit efter två veckor, och på Måndag har det gått 4 veckor sen jag började och då ska jag ta igen, och från när jag började och två veckor efter det ser jag resultat, på magen och även på armarna, och jag har bättre styrka i benen, jättehärligt att man ser reslutat!

Det har börjat kännas i ridningen, jag orkar mera och min hållning har blivit bättre, vi jobbar vidare på den, så ska fortsätta att stärka mig så ska det bli bra hoppas vi på!
Ramlade av igår så kommer inte kunna träna denna veckan, så kommer ligga efter, men det jobbar vi snabbt in :)


Ont i huvudet, broddmärken på armen och hjälmen!

Var riktigt pepp på en hoppträning på Gottfried idag, vilket inte blev särskild lång..

Började med att värma upp där han var lite på tårna då han dels var pigg för hoppning stog på schemat och så var det folk utanför ridhuset som hade idrottslektion så det höll på att gapa och skrika. Han var riktigt fin på uppvärmningen lite tittig men han gick ändå framåt!
Sen när vi kom till hoppningen så hade vi hoppat två hinder sen small det, han började med att bocka, fortsätter sen att bocka över hindret, jag gör en snygg volt i luften och landar på sidan, hästen sparkar/trampar till mig på huvudet och även i armen, (ni skulle se mina  snygga broddmärken på hjälmen och armen) sen får jag en stund efter ont i nacken. Det flimmrade också framför ögonen och det snurrade lite lätt, det är läskigt när det gör det. Satte mig innte på personal rummet uppe i ridhuset så fick resten av gruppen fortsätta lektionen så fick jag sitta där inne och piggna till.
Så kan vara så att jag har en lite lätt hjärnskakning, så ska ta det lugnt och inte rida på veckan ut.
Just nu värker hela kroppen och jag är tung i huvudet, suck!

Måste även köpa en ny hjälm, så ska kolla på in en på Torsdag så köper jag en på Lördag helt enkelt! :)


Gottfried och Therese till höger.


Göteborg Horse Show!

Ska dit på Torsdag kväll, skolan fick extra biljetter så ska några i våran klass åka dit på kvällen tillsammans, kommer bli jätteroligt! Får se om jag köper ngt, igentligen ska man spara till på Lördag, ska dit två dagar, då kan man kolla in allt på Torsdag och sen köpa på Lördag, om det finns kvar då såklart, men det ska det nog göra! :)
Sen på Lördag ska jag och Therese stå och Heja på Sandra och Ämedi i Gp-ponnyn med ett lakan, och såklart hoppas vi på vinst! Men bara grejen att komma dit är nog som att vinna, det skulle jag tycka, haha ;)


Bloggtips!

Har ett bloggtips här som jag gärna delar med mig av :)

Min kära rumskompis Therese  som jag skriver om här ibland, har nu tagit sig i kragen som alla andra nu för tiden och skaffat blogg! Hon bloggar om livet på Strömma, att utbilda en travare som för lite mer än ett år sen togs direkt från travet och blev Therese nya stjärna, och om henne fritid och om hennes andra djur hemma på gården utanför Borås!
Jag tycker verkligen ni ska kolla in den, iaf en gång, gärna flera och släng in en kommentar såklart, det blir man alltid glad av! :)


<3


Tv3 play -v-

Ska nu sätta mig och börja titta på Svenska Hollywood fruar, har inte sett alla program så tänkte göra det, har inte så jättemycket för mig på kvällarna så har nu skaffat mig en hobby, när jag sett alla avsnitt tänkte jag titta på Top Model, efter det får vi se vad som kommer ;)

Gårdagens - kort sammanfattning

Red Candy i rishuset, lite trav och galopp arbete, gjorde många framdelsvändningar som lösgörande, har insett att det verkligen är en jättebra uppvärmning! :)
Han var pigg och tiggig i traven, galopperade lite för att få han tillbaka ner till jorden och lugna ner sig, vilket hjälpte riktigt bra, sen i traven vad han jättebra och även i galoppen! :)

Skrittade ut på Kasanova, han jobbade jättefint i skritten! Travade några småsträckor där det inte fanns is, och även där jobbade han jättebra, så är nöjd! :)

Sen mocka och fixa stallarna, och hos privathästarna, så är helt slut i kroppen på kvällarna, men kommer blir riktigt gött med pengar, haha :)


Film


Jag är med och tävlar


klickbar bild

Nu säger alla Grattis!

Sandra Alexandersson, i min klass, tjejen på hästen i mitten gick idag vidare till GP-ponny finalen i Skandinavium på Lördag! Jätteroligt, verkligen, Grattis!! :)


Man får mycket gjort när man går upp tidigt!

Nu har jag kommit tillbaka från stallet, har släppt ut alla hästarna + privathästarna, gjort höpåsar och släppt Lillebror och Leo i ridhuset så det fick busa av sig! :)
Så nu är det frukost som gäller! Efter frukost blir det att rida Candy i ridhuset en sväng, sen är det väl det gamla vanliga kvar, mocka och fixa med foder i boxarna, så det finns att göra! Sen ska vi såklart köra ut med den grymma lilla golfbilen som skolan har skaffat (kolla ett inlägg längre ner) haha.


En härlig dag.


Red Lillebror idag, och hästen är bäst. <3
Började med att värma upp med framdelsvändningar, vilket är väldigt bra
för honom för att få honom lösgjord.
I traven sen vad han också riktigt fin, lite stel i högervarv, men efter lite volter
så slappnade han av riktigt fint.
Jag hade inte tänkt att galppera på honom, då han hade vilat dagen innan
och han är en häst som gärna skenar runt, mest för att han är pigg,
men mest tror jag att det är för att han blir uttråkad, så han är en häst man
måste aktivera väldigt mycket, övergångar, ställa han åt motsatt håll, minska
öka voltstorleken..osv.
Men Paulina, hon som jobbar med mig och Therese i stallet i helgen,
övertalade mig och hon stog och hjälpte mig, först från traven och sen
när han lyssnade fint i traven kom vi till galoppen. Hästen var jätteduktig,
det jag behöver jobba med är att sträcka upp mig, sen hade jag inga chaps idag
vilket var helt fel val, då benen glider fram och tillbaka...suck, att jag aldrig lär mig.
Men tillbaka till galoppen, han jobbade på rikigt fint, vi ökade och minskade
volten, längde och kortade steget.
Och om inte Paulina hjälpt mig vet jag inte hur det hade gått, men Tack! :)


Red sen efter lunch på Bohun.
Han har utvecklats han också, men sen tror jag också att jag själv
har utvecklats så enorm inom min ridning!
Skrittade fram, och gjorde några framdelsvändningar, så sen var även han
lösgjord :)
Han jobbade på så otroligt bra i traven, jag trodde inte att han kunde gå
så bra, och speciellt inte med mig, så jag tror att vi båda har utvecklats,
har inte ridit honom på jättelänge, så är otroligt nöjd med ridningen
på Bohun, skrittade ut lilla rudan sen, tillsammans med Therese och Leo.
<3


Skolans nya lilla golfbil, haha.
Nej men med den kör vi ut vatten och lunchfoder till att hästarna i hagarna,
så otroligt lätt att köra! Bara att lägga in en hög eller låg växel,
sen finns det bara en gas och broms, super lätt! :-D


Världens bästa ponny.
Dagen i bilder.

Mina små fick vila idag, tog med mig kameran ut och fotade och filmade lite. Hästarna vad slö idag och stod i solen och njöt, så det blev inget bus idag. En del dagar kan de dra igång och springa runt några varv i hagen och busa :)
Lycka.

Nu är svängel beställd och nu väntar vi tålmodigt i 2-3 veckor på att den ska komma :-D


Med eller utan padd?

När ni lindar eran hästs ben. Har ni padd under? Självklart har man padd under när det är en elastisk linda, men när det gäller flecce linda? Jag har fått lära mig att padd under flecce linda inte är nödvändigt, hur gör ni och vad tycker ni?
Jag lindar utan padd när jag har fleccelinda.

Klickat hem.

Igår beställde jag denna på CdOn, äntligen har jag sista delen av Prison Break, :-D

<3


Gårdagens

Igår var det hoppning för båda min små.
Longerhoppade Ajax, och Tindra red Dolly och hoppade några skutt, och vi hade även en trav/galopp bom.
Ajax skötte sig, det märks att han inte har sin inre styrka utan att den är påväg, ju mer vi tränar, så han kommer orkar ännu mer snart hoppas vi :)
Dolly red Tindra, och det gick jättebra för dom, Dolly var piggelin, vilket hon brukar vara vid hoppning, men Tindra satt kvar och dom hoppade hela 30 cm idag, så Tindra var nöjd, :)

Longerade Quattro. Det enda jag ville med henne idag var att gå framåt i alla gångarter i båda varven. Vilket hon idag klarade galant, hon bråkade inte en enda gång, eller jo en, då det var mitt fel, jag snubblade på en sten, och faller framåt, ställer mig på alla fyra och Quattro blir såklart rädd och hoppar upp i luften och drar iväg en bit, men nyfikenheten tog överhand och hon kom fram. Sen när vi skulle ut på spåret var hon lite bångstyrig och skulle mest hoppa då hon fortfarnade var lite upp i varv. Men vi kom sen fram i alla gångarterna på volten. Gjorde sen halt, kallade in hennee. tog av repgrimman och släppte henne sen, gav henne en klapp på halsen och gick sen där ifrån, så hon förstog att det var det enda jag ville med henne idag, inte mer med det, så gick därifrån. Longerade henne i hagen som ni förstår, kanske inte så bra att släppa henne mitt ute i ingenstans, haha.
Så är nöjd med henne idag, trodde hon skulle bråka mer än vad hon gjorde, så är förvånad att det gick såpass bra, så ska inte klaga ;)


Longering - Quattro

Longerade Quattro idag.
Hon är en väldigt speciell häst! Med vilja av stål. Började med att skritta henne, vilket var lättare sagt än gjort, hon drog iväg i galopp, och jag lät henne göra det tills jag bad henne komma in till mitten, hon kom ganska snabbt och fick då en godis. Hon förstog väldigt snabbt vad jag menade när jag stannade henne och kallade in henne, men helt plötsligt får hon sina bakslag och "säger" nej nu känner jag inte för detta, vilket då medför att hon står på bakbenen, drar i galopp, och bockar, mest bus i den hästen, men också viljan att komma undan jobbet!
Jag började med att hitta på väldigt mycket med henne, övergångar, i alla gångarter, vi gjorde några vändningar, och hon lyssnade riiktigt bra, speciellt i övergångarna, trav-galopp, galopp-trav, sen även göra halt och komma in till mitten där hon visste att berömmet och godiset fanns. Sen kom några bakslag. Det värsta är när hoin gör så, måste man liksom få tillbaka henne ner på jorden och snabbt börja få henne i arbete igen, kalla in henne och berömma och kela lite. Hon är en häst som är ganska otacksam för det man gör, hon är speciell, man tvivlar på om hon någon gång kommer blir helt normal, sen har Linda kommit fram till att hon inte vill ha en häst som heller ska ifrågasätta allt man ska göra utan inte vara orädd om sig själv. En tanke har också slått mig, igentligen är hon ganska smart, varför ska vi människor styra och ställa över en häst, igentligen är hon ganska smart, för hon förstår kanske inte varför? Men i våra ögon är hon bara helt knäpp som inte bara kan acceptera, svårt det där!
Mitt projekt arbete i trean kommer som det ser ut just nu bli Quattro, att kunna löslongera henne, att kunna bli hanterad, och ge henne mycket tid helt enkelt, Jag ser fram emot det jättemycket, så det kommer nog gå vägen det här :)


Dagens - Dolly - Hoppning

Idag fick Ajax vila så tog jag bara Dolly idag.
Det blev lonering och hoppning på schemat för oss två idag. Började med att värma upp på volten i alla gångarter. La sen till två travbommar, och även galopp bommar, hon var riktigt duktig, ngt Dolly är väldigt bra på är att hitta avståndet till hindret själv, vilket är jättebra! :)
Gjorde den en hinder, som i början låg på 30, höjde gradvis, sen var vi vips uppe på 60, och man såg hur hon tyckte det var superroligt att få hoppa, det var ett tag sen som vi gjorde det! Galoppen var jättebra idag, hon var framåt hela tiden så hon tvekade inte ens när vi hade höjt, vilket är positivt! :)
Höll på i ungefär 25-30 min, vilket är alledes lagom!
Här kommer en film när vi hade höjt upp hindret en bit, eller hinder och hinder, har man ett bildäck och en snövall/isvall på andra sidan så går det alledes utmärkt att hoppa! :-D Ni får urstäkta min sunkiga stil idag, och min röst, haha ;)
Gött med klirr i kassan!

Tidigare idag ringa Kent, stallchefen på Strömma och frågade om jag och Therese kunda rycka in i helgen och jobba Lördag-Söndag, vilket är jätteroligt att han ringer! :)
Så mitt lov tar slut lite tidigare än alla andras, men det är det värt, jag lovar ;)
Dock kommer jag inte hinna få pengarna innan Horse Show, men får helt enkelt låna av mamma så är det bara att betala tillbaka, är helt pank just nu! ;o


Klickat hem

Idag klickade jag hem en bikiniöverdel & ett vitt linne från H&M, Linda skulle ändå beställa så jag passade på helt enkelt, nu ser jag fram emot tills dagen det trillar ner i brevlådan :)
Tisdag

Longerade Ajax idag, han var jätteduktig idag, han har redan gjort framsteg, eller ngt. haha.
Igår longerade jag mest för att se hur han är att longera, så låg jag och tänkte på igår hur man kan lägga upp träningen.
Hans problem.
- stanna, eller sakta ner från trav-skritt
- när han väl har stannat, att kunna stå kvar på spåret och inte ställa sig mot mig, eller gå mot mig.
- att när vi har fått stopp och ska sätta igång igen, drar han iväg i trav

Så jag började med att longera honom på en ganska liten volt, så han kände att han hade ett bra stöd i longerlinan. Jag fick igång han i skritt, och vi fick stopp ganska snabbt, med tanke på att vi var på en liten volt, och det räckte med att jag tog upp handen med longerlinan i, en bit upp och la till ett "ptroo" så vips stannade han, MEN han vände sig mot mig, då hade jag spöet med mig och pekade det mot bogen, så var det problemet löst och han stog rakt, i början blev han lite skeptisk och vred mest på huvudet, men väldigt snabbt så förstod han och vi gjorde måånga halter!
Sen travdae vi, och när vi gjort såpass många halter så gick det jättebra i traven, han kunde sakta ner från trav-skritt, och sen även från trav-galopp, han förvånade mig, han var jättelyhörd idag. Såklart när  vi började trava och även galoppera så hade vi en ganska stor volt, då han inte har den inre styrkan.
Då han igår hela tiden fattade några gånger innan han fattar rätt galopp, fattar han korsgalopp, vilket Jag förstår, Linda sa att han har ju inte den inre styrkan. Dolly har ju den styrkan för hon har varit ridponny och hållt igång såpass många år, men Ajax är 5 år, och har aldrig hållt igång, kanske någon period, på någon vecka, men sen har han stått och inte gjort något, så den styrkan har aldrig byggts upp helt enkelt.
Idag fattade han inte korsgalopp en enda gång, jag blev jätteförvånad!
Något jag tänker på när jag longerar honom är att han en ganska snabb galopp, inte snabb så han stressar runt, utan att han är ganska framåt, då han inte har styrkan orkar han inte ha en långsam/"samlad" galopp, så en bra och framåt galopp.
Är jättenöjd med honom idag, så longering är ngt vi kommer fortsätta och träna på, :)

Dolly fick vila idag, imorgon kommer Ajax få vila så ska jag hitta på något med Dolly ;)

Upplägg.

Tänkte skriva hur jag lägger upp ett lite lätt dressyrprogram, när jag rider eller tömkör :)

Börjar med att skritta fram, långa tyglar i minst 10 min, försöker ha hästen i en bra skritt, den ska gå igenom hela kroppen och har en energiskt skritt.
Tar sedan tyglarna och börjar jobba hästen i skritten, fortsätter att ha hästen framåt i skritten, gör lite ökningar och minskningar, och lägger gärna in en halt eller två.
Sedan kommer vi till traven, travar hästen ganska så kravlöst i ca 5 minuter, försöker få fram hästen i en ganska bra trav, med ett bra grundtempo.
Skrittar sen på halv lång/lång tygel i 5 min.
Tar tyglarna igen och börjar jobba i traven och ställer nu krav, med ett bra grundtempo, gör volter, lite övergångar, om jag tänker på det försöker jag mig på någon skänkelvikning, annars försöker jag göra så mycket som möjligt, volter, öka, minska traven. Travar i ungefär 10 min.
Skritt 5 min, med halvlånga tyglar.
Travar i 5 min med lite lagom stora krav.
Galopperar med en bra galopp famåt, öka, minska. Galopperar 3-5 min i varje varv, sätter krav i galoppen, gör volter, & på rakt spår.
Travar ca 5 min, med krav.
Skritt 2-3 min.
Trav, några varv.
Galopperar några varv i båda varven.
Travar med lagom krav i ca 5-10 min.
Skrittar av i minst 10 min.

Vad tycker ni, ngt ni tycker jag borde göra annorlunda? Hur ser era träningsupplägg ut?

13 Februari i bilder

13 & 14 Februari

Igår tömkörde jag Ajax, satte ena tömmen på sidan så han hade lite stöd och började söka sig lite smått neråt, hade hack då det var första gången som vi testade det, så ville jag inte ge några obehagliga ryck i munne, Han accepterade det riktigt bra, han var riktigt lugn och stabil i både skritt och traven.
Idag longerade jag honom i bara grimma och longerlina, mest för att få honom att gå framåt och lära sig kommandon för att göra rätt. Han var lite stressad i början och trodde han bara skulle trava och var inte alls med, men han lärde sig snabbt vad som betydde skritt, trav, galopp och sen även sakta av, han kunde som sen innan men nu är det väääldigt mycket finslipning som gäller! Tränade mycket på övergångar, trav-skritt, skritt-trav, skritt-trav lyssnade han bra, han är jättesvårt för att sakta ner. I slutet gick det bättre då han var lite trött. ;)

Igår tömkörde jag Dolly, först red vi fram lite ute, hon var helt galen och bara överspeedad, haha! Jag älskar sådana dagar när hon är sådan, vi galopperade runt i klätterbacken några gånger, gick mellan träden. Sen var vi framme på volten och dressyrade lite, hon gick suuper fint! Har film på det, den kommer nog upp snart, ska bara sätta mig ner och göra den, haha ;) Dolly var bäst idag bara så ni vet!
Idag tog jag och Dolly oss ner till paddocken, hon var lite seg i början, men när vi kom ner till paddocken var hon faktiskt bättre, riktigt fin och framåt. Lydia & Ferro var med, och vi tävlade med dom hem, fast Lydia & Ferro kom före, men vi låg före en stund, Dolly tycker det är jätteroligt att tävla sådär, haha ;)
12 Februari

Tog med mig mina små hästar ner till paddocken idag, så fick de busa lite och så löslongerade jag varje häst en stund också.
Ajax är som han är, han är väldigt på och blir lätt helt blockerad och ibland blir han nästan lite tillbakadragen men ändå är på, väldigt svårt att förklara, men det gick ganska bra med honom idag, tränade väldigt lite då han som sagt blir lätt blockerad! Han har lärt sig nu vad som betyder fram, stanna, backa. När det sitter ännu bättre får vi börja jobba på vändningar tycker jag, ;)

Dolly var jättebra idag, vi vågade till och med ta av grimskaftet idag och vara helt lösa, och gissa om hon tyckte det var roligt! Hon gjorde jättesnygga vändnigar idag, och hon gjorde bra igångsättningar, tränade lite övergångar med henne och dom satte hon riktigt bra! Galoppfattningarna sitter också bra nu, hon fattar båda galopperna utan problem och hon vägrar inte längre att springa i vänster varv, sen hon fick massage har hon inte gjort några protester, vilket är skönt! :)

Nu blir det Ben & Jerrys, ska smaka en ny nu, eller den är ny för mig, Strawberry Cheescake, ser riktigt god ut, och så blir det Prison Break, jag och Zelina ligger i sängen och halv sover men vi vaknar nog till liv när jag sätter igång Prison Break, haha!


playlovelearn.se

Ville bara ge er ett tips på hemsida som hjälper dig med dina problem, via internet!
Hon har hjälpt mig och Dolly att komma en bra bit påväg inom träningen, och vi har hittat varandra igen jag och Dolly och hittade motivationen att fortsätta! Så jag tycker verkligen ni ska kolla in hemsidan, kanske har du ngt problem som att hästen kan inte gå från stallplanen, hästen har ingen respekt för mig, eller i stort sett vad för problem som helst, så kan Paulina hjälpa dig! :)

En bild på Paulina och sin bedårande shetlandsponny Alivn, som genom Kärlek, tillit och fantasi kommit långt!
PLAY LOVE LEARN


Fråga till er

Hur ser ett vanligt ridpass/tömkörningspass ut för er, ett kanske enkelt dressyrpass, med lite lättare arbete, med uppvärmning, själv arbetet och sen jogga av?

Tänkte själv svara på detta i ett senare inlägg!


I Onsdags

Har ju skaffat mig en liten medryttarhäst nu varje onsdag, Johanna heter hon som äger honom, och Nik heter hästen, jag har ridit honom några gånger innan, men nu behöver Johanna hjälp med honom då hon läser Historia = sena kvällar och mycket plugg, så hästen hinns inte riktigt med, så jag tar honom varje onsdag nu, med ridning, stallfix helt enkelt! :)

I Onsdags hade vi sovmorgon till 10.10, jag och Therese gick upp innan och red och fixade stallet, jättehärligt att rida på morgonen och sen ha hela ridhuset för sig själv :)
Nik var riktigt trevlig idag, han jobbade på bra i skritten, och även i traven i slutet när i hittade varandra lite mer och jag hittade ett bra grundtempo, så jobbade han på riktigt bra i traven i slutet! Så är nöjd me dagens pass :)


Internet is back!

Som ni kanske märkt är internet tillbaka ;)


Tisdag - tömkörning - Lillebror

I Tisdags tömkörde jag Lillebror, gick faktiskt riktigt bra, bättre än vad jag trodde :)
Hemma tömkör jag med tömmarna igenom båda ringarna som sitter uppe på gjorden, men här har vi en töm igenom ringen där uppe och sen går tömmen igenom en ring på sidan på gjorden fram till bettet, vilket är lite svårare, och plus att hästen är något större än mina små shettisar hemma och man måste vara mycket snabbare och tydligare i sitt kroppsspråk!
Vi tränade mycket på att gå från volt och ut på rakt spår, vilket är svårare än vad det låter, man måste gå snabbt upp bakom och driva på helt enkelt, haha! Men jag lyckades med det, så jag är nöjd! Tänkte tömköra mina små på det sättet i helgen, kan föröska filma också! :)


lite dålig uppdatering

om ni undrar varför bloggen ligger nere så är det för att skolans internet inte fungerar, har varit borta sen i tisdags kväll, och kommer troligen vara borta hela veckan ut, men på fredag kommer jag hem och kan börja uppdatera som vanligt, sitter nu inne på mobilen en snabbis. Men ni får helt enkelt överleva tills imorgon med ordentlig uppdatering ;-)

Bilder jag hittade när jag kollade igenom lite äldre bilder från min Bilddagbok :)
-

Jag öppnar nytt inlägg gång på gång, men jag vet inte vad jag ska skriva om, lite tråkigt!


någon mer än jag som är riktigt taggad inför Horse Show? :)

Tjockishelg med Therese & Hanna

Helgen har tillbringats i Lidköping med Therese :)
Vi har ätit godis Ben&Jerrys, kollat ungefär tre filmar om dagen och bio en gång, ätit ännu lite mera godis och bara haft det gött! :)
Köpte en väska och ett par jättesnygga örhängen på Gina, väskan kommer från H&M. Var länge sen jag handlade på H&M då det inte finns i Alingsås, men dom har riktigt snygga kläder där!
Filmen vi såg på bio var The Tourist, med Jonny Depp och Angelina Jolie, en riktigt bra film, verkligen sevärd!

Andra filmer vi har sett i helgen är, Grown Ups, Boggiman, The Graudge, The silent House, Super Sebran, I rymden finns inga känslor, och en till skräckfilm som jag inte kommer ihåg vad den hette, men mycket film tittande har det varit. I Söndags var vi även i simhallen och simmade några längder, sen blev vi barn igen och hoppade från trampolinerna, klättrade på klätterväggen, dök, och lekte med alla stora badleksakerna, haha, ni skulle sett, vi var helt galna! :)
Men helgen har varit grym, en hästfri helg som jag tror att alla behöver ibland för att hålla intresset uppe ;)världensbästamänniska,


Back To School.

tillbaka på skolan. Missade solsidan igår. Min & Therese Tjockishelg är över. en vecka kvar, sen är det LOV. Saknar sina små hästar. Prison Break. Att Grease är en väldigt bra film.
Lidköping

Denna helgen kommer det inte bli särskilt bra uppdatering, då jag har landat i Lidköping. Det blir en helg tillsammans med världens bästa människa, Therese.
Nu har vi varit nere på HEMMAKVÄLL och hyrt tre filmer (Grown ups, i Rymden finns inga känslor, The silent house), köpt godis och varsin Ben & Jerrys, det är detta som kallas tjockishelg med Hanna & Therese, ungefär så. haha. Så alltså inte särskilt mycket uppdatering varken om mig eller hästarna, en hästfri helg, vilket jag tror alla behöver vissa gånger för att hålla intresset uppe.

Imorgon blir det shopping, och på söndag ska vi dra iväg till badhuset och simma! :)


Dressyr - Cocktail

Fick en lilla ponnyn idag.
Idag var dagens övning framdelsvändningar. Cocktail kan, Lena hjälpte mig hon gick brevid och hjälpte mig då jag suger på min teknik med benen, jag får ingen kraft och orkar inte hela vägen.
Vilket också blir att jag helt plötsligt slutar rida och tappar allt, men det går bättre och bättre. Min lärare sa sen även att när man rider på Cocktail kan man lätt bli lite bekväm och släppa allt, så jag ska igentligen rida Cocktail mera, utan komma upp nu på dom lite större hästarna och verkligen börja rida! Vilken låter som en bra ide, då jag verkligen vill komma vidare, nu ska jag bara kämpa vidare och bli bättre och bättre :)
Jag och Cockatil fick till några framdelsvändningar, och vi fick till en jättebra takt i traven också, litelite form fick jag på honom idag vissa steg, vilket är ganska ovanligt för att vara Cocktail, men jag ser det bara som att jag har helt enkelt lärt mig rida, allt blir lättare och lättare :)


JAG VANN!

Var med i en bloggtävling hos Hanna, där man skulle skicka in en bildserie (tre bilder) och jag vann och kommer nu få mina tre bilder utskrivna, jätteroligt!

Här kommer de tre bilderna jag skickade in och var med och tävlade med :)
Praktikplats!

Nu är praktikplats fixad, vecka 14, 15 & 17 (vecka 16 är det påsklov) och det blir hos Sussie, ni vet där jag brukar vara ibland vissa helger där det finns tid över. Hon driver som ni kanske sett, butik och har hästar som hon tävlar med, sina hingstar åker hon iväg och tävlar med i Falsterbo på sommaren så hon har kommit långt. :)
Ska bli jätteroligt att vara där, har haft prao där förut, men då var det bara en vecka, men nu blir det tre, tre veckor som jag hoppas ska bli roliga och framför allt ska jag lära mig så mycket det bara går :)


jag tycker ni ska kolla in hemsidan, just nu har hon stoor vinterea, så har ni vägarna förbi Alingsås tycker jag ni ska svänga in! :)


Nationella avklarat!

Nu är Nationella i Eng avklarat, har precis haft den muntliga delen, och hon hade två och två och hon hade delat upp oss så man fick vara med någon man är med i vardagen och jag fick då vara med Therese, och vi pratade på ganska mycket och hon sa att vi med all säkerhet är Godkända i alla fall, vilket är jättehärligt! :)


Vill ni veta?

Jag har fått många kommentarer varför jag igentligen slutade rida Håjt, "det gick ju så bra för er."

Allt började med att jag i September eller om det var Oktober som Emmas syster frågade om jag vill rida honom då hon helt enkelt inte hann med, tiden fanns inte och jag vet sen inte heller hur stort intresset var att rida. Men jag tackade ja, och där började våran resa, som jag inte visste vart den skulle sluta.
Vi började sakta med säkert lita på varanda, kondition byggdes, musklerna kom sakta men säkert och den stora magen gick också bort. Vi jobbade mycket med dressyren i början, men vi kom sen även igång med hoppningen. Vi kom en bra bit påväg, men sen öppnades nya dörrar, jag fick chansen att rida hästar på skolan, jag fick en chans att utvecklas själv som ryttare, alltså denna gången var det inte hästen som skulle utvecklas utan jag.
Jag tog den chansen, dum som jag var tänker väl ni, men för mig var det en chans som jag troligen aldrig skulle få igen, en skola släpper inte uppp vem som helst på hästar som går med i en verksamhet, så tänker jag.
Vilket då blev att Håjt fick skjutas åt sidan. Jag vet inte hur många gånger jag legat och tänkt på vad jag skulle göra, fortsätta rida, sluta rida, ni vet ungefär så som man sitter med en blomma, älskar, älskar inte, så satt jag länge innan jag insåg vad som var rätt för mig.

Mars 2010 slutade jag rida Håjt, det gjorde ont att gå ifrån stallet en sista gång, hästen som hade gett mig så otroligt mycket, men det var dags att gå vidare helt enkelt. Ingen tvingade mig, ingen, detta var mitt, bara mitt beslut, ingen annans, det var ingen som tvingade mig.

Såklart man saknar honom, men jag vet att detta var rätt, även om jag vissa dagar undrar vad jag tänkte på, men det var värt det.


Kort om dagen.

dagen har varit ganska bra idag, tömkörning idag fick Candy, den galna vita ponnyn ni vet, haha. MEn det gick bra, jag tömkör en hel del, dock inte på det sättet med tömmarna, men fick in tekniken snabbt och vi jobbade mycket med övergångar på Candy idag, då han inte är tömkörde särskilt mycket och han var en brallig ponny idag, men är nöjd idag :)

Nu har jag duschat efter att ha tränat med Therese, lagom jobbigt, men vi hoppas att det kommer bli lättare och lättare för varje pass som går :)


Hiss eller Diss?

haha, detta var det fulaste jag har sett, jag skulle aldrig kunna ta på mig det, skulle ni? Från mig får dom en stor diss!


RSS 2.0