Gårdagens

Jag och Therese körde Sagaro igår. Skrittade lilla strömma rundan, vilket han nu i början tycker är vädligt jobbigt, han jobbar och använder verkligen hela kroppen och andra muskler i kroppen, men det kommer blir lättare och bättre för varje gång vi kör. Han är väldigt lugn av sig.
Sen gick vi till paddocken och tog några vav på fyrkantspåret och på volten. Han vill inte riktigt ställa sig på voltspår då han är lite för försiktig och rädd om sig och vill inte att vagnen ska gå emot bakdelen, men jag fick allt igenom honom några gånger så jag är nöjd, han sköter sig i alla fall ;)Ridning 29 Augusti

Red Ådi igår, en markarbetsövning.
Men vi började som vanligt med att rida fram, för att få dom lösgjorda, Ådi var mest jobbig och skulle streta emot och han är så mycket attityd, seriöst! (låter som en gnällande fjortis)
Så hela framridningen gick bara dåligt.. sen till själva övningen gick det helt okej, var rak som en planka i början över bommarna så jag trodde jag skulle dö av skratt så roligt det måste sett ut, kan lägga upp en bild! Sen emot slutet när vi fick jogga av som själva var han jättefin, helt annan häst från framridningen! Har dock inga kort därifrån, men ett tack till Kajsa som ville fota, alltid lika roligt! :)
Just det, red med sporrar vilken gjorde stor skillnad när jag sen vågade använda dom, så det är något jag kommer rida med i fortsättningen! :)HAHAHAH, kolla på OSS! så fail xD


Lägger lätt på sig.

Det är ungefär 1 1/2 vecka sen jag började skolan och Ajax går upp bara han tittar på gräs...


Foto: Hanna Ling


23 Augusti

Lite sent, men den 23 Augusti fyllde jag år, hela 18 år!! :-DProjektarbete - från travare till brukshäst

Therese har en travare, vid namn Sagaro. Född 2001, har sprungit på travet till 2009, är nu under omskolning till ridhäst och det går jättebra för dom.

Tanken slog mig och Therese att vi kanske skulle få Sagaro att bli en brukshäst, alltså så som jag kör Dolly & Ajax, vi har möjligheterna, Sagaro står på skolan och jag har en vagn som inte används så vi kör den bara till skolan, problemet löst!
Så denna veckan började vi med vårat projekt, på riktigt helt enkelt. Vi har igår och idag kört honom ut i skogen i skritt och trav. Första gången vi satte på den var han bara taggad och travade iväg rakt fram, men han är såpåass lyhörd så ett lätt tryck i handen och mycket röst, vinklade han hela tiden öronen bakåt och hans takt och tempo lugnade sig snabbt, så vi tog oss en runda ut i skogen och körde på, inga problem!
Jag och Therese körde han med samma vagn förra sommaren så han är lugn som en filbunke, så det var heller inga problem idag, han är ju ridhäst så han kan ju alla komandon och han är superlyhörd vilket är en bra körhäst, så vi har kommit en bra bit påväg, och han söker sig ner i form redan i skritten och jobbar med hela kroppen och på ett helt annat sätt när vagnen kommer på, så vi är nöjda! :)
Här kommer bilder från gårdagens körpass.


Livet rullar på.....

Livet rullar på, även i fall jag inte uppdaterar så ofta helt enkelt ;)

skolan har ju som sagt börjat och jag kommer bara hem på helgerna och kan köra mina småttingar, saknar dom faktiskt lite!
Har börjar nya kurser som specielidrott A & B, mycket ridning, eller mer intensivt, sen kör vi på med idott, mycket styrka och nu i början att få upp konditionen, jag och två andra får springa en längre runda på ca 6km, puh vad det är jobbigt, eller helt okej, men pressar mig inte til max helt än, men det kommer gå framåt och jag kommer känna skillnad om några veckor så det klara jag nog, haha.

Tänkte skriva ett inlägg om mitt och Therese projektarbete också, vill ni läsa? :)


Terminens första...

Har nu haft terminens första ridlektion, hästarna är under igångsättning efter 6 veckors vila så det blev inte särskilt ansträngade för dom idag. Har fått Ådi som häst att rida som det ser ut nu fyra veckor framåt i både hoppning och dresstr, spännande! Stor häst för lilla jag!
Men dagens träning för dagen var framskrittning lilla strömma rundan, säger kanske inte er så mycket ;) Sen rida bland träden på en skogkulle och få hätarna att bli följsamma och även lyfta på fötterna. Ådi skötte sig ganska bra, lite klumpig och inte alls särskilt säker på foten i början men blev lite bättre emot slutet
Vi avslutade med att jobba dom på ett ått volt och han var helt okej! Han jobbade på bra i höger men i vänster tog det lite stopp, men några gånger kunde han allt jobba lite där också, red med ganska långa tyglar idag så det blev lång och låg form för hans del idag, vilket han verkade trivas med i den dagsformen han är i idag :)

bild från dagen.

Foto: Kajsa Elmdahl


Foto: Hanna Ling

Jag har fått låna min systers kamera några dagar denna veckan, passade på i söndags att fota lite bilder i hagen :)
Kommer även ha kameran nästa vecka så kommer det komma upp bilder på när Therese och jag kör hennes häst. Vi har hennes häst som projektarbet, kan berätta lite mer om det i ett inlägg ;)Börjar om på Min träning.

Nu har skolan dragit igång igen och det känns helt okej faktiskt! Nya kurser, alltid lika roligt! Och mera ridning, och mycket mera träning, styrka och kondition som är inriktiad för oss ryttare, det är bra! Så idag började vi med två timmar idrott. Började med att ut och springa en runda på kanske 20-30 min, konditionträning med andra ord, och sen tillbaka ner i gymmet och träna styrka i en timma. Sen har jag specialidrott B också vilket gör att jag har samma sak på fredagar så det är intensivt och sen ridning två dagar i veckan! Plus en "vanlig" idrottslektion en gång i veckan med hela våran 3jh klass. Det jobbigaste kommer vara fram till Novemberlovet riktigt piss veckor, det kommer göra ont, men så värt det! :) Det sa i alla fall idrottläraren, haha. Så nu är det bara att ge gärnet så kommer jag fixa detta också ska ni se. Kommer vara Fit for fight i alla fall. Så nu behöver jag inte träna så mycket på fritiden, ut och springa för konditionen någon gång extra i veckan men annars kommer jag träna för fullt så det räcker :)

Den träningen som vi gör är inte för att bli smalare, eller gå ner i vikt, utan bygga mera muskler och blir starkare i ridningen och sen även våran smidighet så vi kommer även lägga in yoga och pilates pass i våran träning, det gillar jag. Jag gilalr och träna, speciellt när man har någon som står och puschar en hjälper en, vilken man bara idag kände var bra, man behöver det!


Foto: Therese Johansson

Man tackar!

På bilden är det Lydia (lillsis) & Ferro (her pony) som fick en photoshot på ängen förra sommaren! :)


Tryck på bilden så kommer du till bloggen! :)


24 september

Nu är alla papper inskickade, och pengar insatta så nu laddar vi om för utställning i Vartofta istället! :)

Ajax utställningskarriär hos uppfödaren :)

Bilderna lånade från Stuteri Hönsetorps hemsida och fotade av dom själva :)


Det går framåt!

Ajax fick sig ett dressyrpass i paddocken idag. Första gången någonsin som vi kör i paddock(!) Han skötte sig riktigt bra! I början var det lite vingligt, mycket nytt att titta på. Men efter en stund kunde han och jag slappna av och han började jobba riktigt bra! Han börjar söka sig mer och mer neråt och börjar smått hålla kvar stödet i traven. Inte som i skritt (där sitter formen perfekt) men han har inte riktigt orken att jobba på riktigt så bra i traven än, men det kommer! Det är bara att vänta ut honom. Idag försökte han några steg och åhh var härligt det var att köra då, man bara flyter på framåt! Han har blivit mycket stadigare det senate, tror den där massagen har gjort stor nytta. Så det är inte långt kvar tills formen sitter i traven heller tror jag.

Dock börjar ju jag skolan snart och han kommer inte jobbas riktigt samma som han har gjort nu, men vi tar igen det efter studenten i Maj...hmm långt kvar. Jodå, lite kommer han allt hållas igång, Tindra har börjat rida allt mer och mer och lär sig hur man ska göra, denna sommaren har verkligen varit bra på alla sätt. Och så kommer ju jag såklart hem på helger, men det är inte samma sak! Men efter studenten hoppas jag kunna skaffa en ny vagn och komma ut och tävla lite!!
Dolly fick vila idag. Hon gick så grymt bra igår så det tyckte jag att hon förtjänade! :)


Hanna & Lasse

Jag var hos Therese för några dagar sen. En har alla sina shettisar hos henne och har även en stor häst. Travare vid namn Lasse. Han har varit ridhäst i 8 år och har även tävlat upp till 120? Så han är en jättefin häst! Nu rids han lite halv seriöst, men jag tog ut honom i hagen på ett grymt dressyrpass, vilken häst!! Vi red ut nästa dag men då blev det inte några bilder, haha ;)
Men här kommer några bilder som Therese lyckades få innan kameran dog. Visst saknas det muskler, men han rids inte så han jobbar riktigt så det är inte så konstigt. ;)Tömmer mobilen på lite bilderSpent some money

BIG.LOVE.


R.I.P

En av skolans hästar fick somna in förra veckan, Divnij, även kallad David.
Fick ett meddelande på facebook av en av dom som jobbar där att han idag tyvärr fick avlivas idag pga kraftig kolikanfall, och veterinären sa att det var lika bra att han fick somna in. Sorligt. Jag red honom inte så jätte mycket, men han var en fin häst!


Jag är med och tävlar


klickbar bild


jag är med och tävlar med denna bilden :)


Dagens

Båda hästarna kändes riktigt fräscha och fina idag! Efter fyra dagars vila och massage och nyverkade och fina hovar så var dom jättefina idag!


Ajax jobbade på riktigt fint i skritten idag, det går bara framåt när det gäller formen sen vi började tömköra med extra töm. Han kommer bli en toppenhäst! Provade att galopera och han kändes redan bättre, inte alls stel så massagaen och några dagar att ta igen sig på gör susen!


Dolly jobbade också jättebra i både traven och skritten, såklart var hon pigg efter fyra dagars vila så det blev några galna galopprace, busponny! Det är en familj i byn som har fått barn så de har satt upp en stor stork vid vägen och gissa om att Dolly tittade på den! Men annars var det inga problem med henne idag.

RSS 2.0