Söndagens träning

Hade med mig kameran i söndags när jag tränade,(en vääldigt snabbt ihopslängd film) och det gick så frukansvärt bra, är jätte nöjd med henne. Körde igenom alla tricken och kände igenom henne lite och det kändes riktigt bra, körde övergångar också, ibörjan var hon lite seg men efter en stund gick det bättre. Orkar inte skriva så mycket mer, ni får kolla på filmen helt enkelt! :)
Fick inte med allt tyvärr, och skänkelvikningen jag gjorde var verkligen inte den bästa, och när det gick som bäst slutade kameran fungera, som vanligt glömmer jag ladda kameran så den dör, att jag aldrig lär mig!
det jag är mest nöjd med är att hon höll traven efter vändningarna ;)

Musik

Har fått en kommentar om jag lyssnar på musik i stallet, och japp det gör jag! ;-D
Har högtalare och ett headset sen är det bara att koppla in mobilen och lyssna, superbra är det! den till höger är en förstärkare så grymt är det, det finns en till högtalare som dock inte är med på bild, grymt är det, speciellt när man har stallet själv, inga hästar inne (såklart) och bara döna på med hög musik, haha! ;)

Fruktansvärt tråkigt!

Har nu kommit tillbaka från Maxi efter handlat godis tills ikväll och glödlampor till mammas julstjärnor, och det första jag säger när jag kommer hem är "attans, jag skulle köpa ostbollar också" och det skulle jag verkligen gjort, så länge sen det var man åt det! Men aja, det kommer väl hoppas vi flera helger!

Ikväll drar jag till Bergstena och tar hand om hästarna så syster LInda och hennes familj åker iväg Lör-Sön och hare gött ;)
nej nu ska jag sätta mig och mysa framför en riktigt bra film, vi har ingen DVD än, så det får blir någon nostalgi VHS film istället ;)


Fruktansvärt tråkigt!

Har nu kommit tillbaka från Maxi efter handlat godis tills ikväll och glödlampor till mammas julstjärnor, och det första jag säger när jag kommer hem är "attans, jag skulle köpa ostbollar också" och det skulle jag verkligen gjort, så länge sen det var man åt det! Men aja, det kommer väl hoppas vi flera helger!

Ikväll drar jag till Bergstena och tar hand om hästarna så syster LInda och hennes familj åker iväg Lör-Sön och hare gött ;)
nej nu ska jag sätta mig och mysa framför en riktigt bra film, vi har ingen DVD än, så det får blir någon nostalgi VHS film istället ;)


Longering och ridning

Igår var det longering som gällde på ridlektionen, en longerar och en sitter på, var med Therese och det var myycket skratt som gällde för oss då, haha!
Men vi hade iaf Lillebror, så jag hade honom igen då kan man väl säga, och denna gången gick det grymt mycket bättre, kom igång mycket snabbare och hittade balansen riktigt bra och så gjorde jag några övningar som skulle stärka upp min balans och hållning, då jag gärna kurar ihop mig men det ska vi nog kunna ändra på :)

Efter det red jag Celines lilla ponny, Odinn, islandshäst. En pigg varelese med energi till tusen! Jobbade myycket i skritt, för att få han lösgjord och och lugn, gjorde mycket volter, serpentiner, halter, öka och minska tempot och efter en stund gick det riktigt bra! Travade en gång också, och vi fick till en sjuukt fin övergång, både skritt-trav och tvärtom, åh vad fin han var då! Travade runt en stund, och han var riktigt fin tillslut där också! Sen hann jag inte mer då, skulle åka med bussen så hade lite brådis, men är väldigt nöjd iaf! :)

En bild på Celine och Odinn, och en FET länk till bloggen :)


1 Månad....

... kvar till julafton! Tiden har gått sjuukt fort måste jag bara ta och säga! ;)


bloggen vill inte

Förlåt att jag inte svarat på kommentarer men bloggen vill inte riktigt så jag kommer inte in på bloggar och en del kommentarer kan jag inte godkänna, jag vet inte vad det är för fel, så det är inte så att jag inte vill svara på dom men det funkar inte riktigt ;)


Hejsan

Ja, uppdateringe har inte varit den bästa, men har inte orkat helt enkelt! ;)
Men nu har jag vaknat tilll liv så jag får väl skaka liv i bloggen då också! Har inte så mycket att skriva om då jag inte rider särskilt mycket så jag har ingen ainng om vad man ska skriva om riktigt.

Igår hade vi longering på lektionen, en skulle longera och en sitta på hästen, det var jätteroligt! Hade Lillebror, och han skötte sig jättefint, lite seg i början men när vi kommit igång lyssnade han riktigt fint och vi kunde rida i alla gångarter i balans, och sen själva göra lite övningar som att rida lätt, sitta en, stå två, pendla med armarna, sen ha en arm framåt och en bakåt och samtidigt titta på armen som var bakåt och kunna göra det i alla gångarter och jag lyckades jättebra med det, men så fort man kanske tittade på ngt annat 1sek tappade man balansen helt, men jag tappade den ett fåtal gånger men jag är som sagt supernöjd! :)


jag & Lillebror

DET STORA HÄSTTESTET 2010

Dressyr
[x] Du har fått en häst att jobba i önskvärd form
[x] Du har ridit i öppna, sluta, fram- och bakdelsvändning
[x] Du har gjort en galoppfattning från halt
[x] Du har gjort ett galoppombyte
[ ] Du har ridit en galoppiruett
[ ] Du har ridit i piaff
[ ] Du har ridit i passage
[x] Du har tävlat mer än en klubbtävling/clear round

Hoppning
[x] Du har hoppat med över 10 hästar
[x] Du har hoppat 50 cm
[x] Du har hoppat 70 cm
[ ] Du har hoppat över 1 meter
[x] Du har hoppat studs
[x] Du har hoppat en kombination
[x] Du har hoppat ett stigsprång
[] Du har hoppat en oxer på över 1.10
[x] Du har tävlat mer än klubbtävling/clear roundUteritt
[x] Du har ridit på långritt
[x] Du har galopperat över ett fält med andra ryttare och hästar
[x] Du har ridit ut med fika
[x] Du har sett djur som älg, rådjur, harar m.m. vid uteritter
[x] Du har hoppat över fallna träd, stenar osv.
[x] Du har haft kapplöpning med ett annat ekipage och vunnit
[ ] Du har ridit och sovit i tält

Skador
[x] Du har ramlat av och skadat dig
[x] Du har fått ett stort blåmärke när du ramlat av
[x] Du har flugit av på ett hinder
[x] Du har gått omkull med en häst
[ ] Du har brutit något när du ridit
[ ] Du har svimmat när du ramlat av


Frihetsdressyr
[x] Du har löslongerat en häst
[ ] Du har ridit en häst utan någon utrustning och den har lyssnat på dig
[ ] Du har fått en häst att lägga sig ned
[ ] Du har ridit i spansk skritt
[ ] Du har suttit på en häst som stegrat på kommando
[x] Du har fått en häst att galoppera efter dig

Utrustning
[x] Du har ett par ridbyxor
[x] Du har en egen hjälm
[x] Du har en säkerhetsväst
[x] Du har fler än ett ridspö
[ ] Du har ett par ridstövlar
[x] Du har fler än tre träns
[ ] Du har en dressyrsadel
[ ] Du har en hoppsadel
[ ] Du har en allroundsadel
[ ] Du har en westernsadel
[ ] Du har en bomlös sadel
[ ] Du har en spansk sadel
[x] Du har ett par benlindor

Hästar du har:

Gjort galoppombyte på: Duni, och andra hästar på skolan
Ridit i piaff: -
Hoppat över 1,20 med:
Ridit trailbana på:
Ridit med en hand: Många ;)
Ridit på långritt med: Dolly, Olle,
Tävlat på skoj i kapplöpning med: Emma & Ambra, sen har jag och Dolly racat själva över en åker ;)
Ramlat av från på ett hinder: Dolly, (när jag kunde rida henne)
Ridit utan utrustning:

Dollypollyposan

Fick skynda mig att byta om och sen hinna med halv ått bussen ut till stallet, då Dolly har åkt på kolik!
Dagen började med att Linda gick ut och skulle släppa ut hästarna, och Dolly låg ner i boxen, men när man kom med kraften flög hon upp och ville gärna äta av maten, hon åt dock väldigt lite innan hon slängde sig ner i boxen igen. Linda fick upp henne och släppte ut henne i hagen, och även där slängde hon sig ner igen och ville inte stå, så Linda släppte in henne så hon fick stå i boxen medans hon fixade dom andra hästarna, sen gick hon ut och gick med henne en sväng, och nu har jag vart ute och gått med henne tre gånger, hon mår bättre men inte bra, väldigt hård på magen, men hon är ändå pigg när man är ute och går med henne, stretar inte emot, dock stannar hon lite i början innnan man kommit igång men när man väl sen har gått ett tag så går hon utan problem, hon är lika matglad som alltid, gnäggar om man går förbi med hö (som jag slängde in i de andra boxarna när jag mockade och fixade stallet) så hon är som vanligt bara att hon har ont, hon lägger sig inte längre ner men hon står som om att hon har ont, så det är på bättringvägen så får vi hålla tummarna för att allt går bra och att veterinären inte behöver komma ut, då vi tror att det var en början på ett kolikanfall, så det har inte hunnit få så långt.

Nu har jag fått i mig lite mat så ska jag dra mig ut till stallet och kolla till Dolly och gå en promenad.


Gårdagens

Började dagen med att cykla upp till Sussie i snönslask, höll på att ramla x-antal gånger, men i alla fall, jag lyckades ta mig dig. Sussie & rebecka höll på för fullt och packa inför tävlingen och fixa hingstarna. Själv hade jag ansvar för stallet att det blev färdigt och allt fixat, så när dom åkte hade jag stallet för mig själv, ganska mysigt faktiskt! :)
När det var mockat, höpåsar fixade, sopat, och fixat lite till cyklade jag hem runt ett-tiden. Åt mat, satt lite vid datan och hade allmänt tråkigt, haha!
Sedan åkte vi vidare till Bergstena, löslongerade ponnyplutten idag, hon gick riktigt bra, hon var med idag, och hon funkade superbra i båda varven nu efter massagen hon har fått av Lena, hon tvekar inte längre när hon ska ex byta varv från höger till vänster som hon alltid gjort annars, så det går bara framåt för oss nu! :)


måste dela med mig


Hej mitt vinterland, nu är jag här!

Godmorgon gott folk! ;)
Gick upp halv åtta, släppte ut hästar och fixade stallet, sen gick inte och vilade lite och nu sitter jag här och har precis varit ute och motionerat min lilla ponnyplutt. Började med att tömköra lite på volten, skirtt och trav. Lena har vart här och masserat i veckan och det var nästan borta allt nu, men hon ska komma nästa vecka en sväng för sista gången, förhoppningsvis, och ta bort det sista! Tömkörde som sagt och hon gick kanon i vänster varv, det som varit henne svåra föut, men idag gick det riktigt bra, även höger gick bra men inte så bra som det kan gå ;)
Tömkörde i ungefär 10 min, gick in och plockade av henne grejerna och tog på halsring så longerade vi lite på volten, kände igenom alla tricken vi kan, och dom sitter allihop, nu är jag riktigt sugen på att komma på ngt nytt, vill komma vidare lite helt enkelt, har ni något förslag, förut ligg ;)


saknar faktiskt sommaren lite ;)

Dressyrträning - sits & balans

Idag var det dressyrträning, hade Divnij, säger kanske inte er så mycket med iaf, jag hade han! Och det gick frukansvärt bra idag, det var den bästa ridlektionen på länge, jag hittade min balans och sitsten var också bra, så jag är grymt nöjd med min insats vilket resulterade en häst som gick på framåt och hittade båskjutet bakifrån, så nöjd är jag med både mig och hästen helt enkelt! :-D

Vi jobbade mycket utan stigbyglar, och på böjt spår. Värmde upp självständigt idag,  jag gjorde lite serpentiner, volter, övergångar och snett igenom, och han kändes riktigt följsam och fin idag, så när uppvärmning gick bra så gick hela passet bra! :-D

Nu ska jag packa det sista och sen dra mig ner till bussen från skolan ;)


jag och david står bakom emma och bohun ;)

Godmorgon

En tråkig rubrik, men kommer inte på något bättre, haha!
Gårdagen var helt toppen, speciellt på kvällen då jag och Therese (min rumskompis) hade allmänt damp och sjöng, skrattade, och skrattade lite till, haha sådana dagar borde alla ha ;)
Nu ska man börja på andra lektionen, Samhällskunkap...tråkigt, sen är det Svenska B prov är det som gäller där, och jag håller tummarna för ett G iaf, har för en gångs skull pluggat hela tre dagar innan provet och jag känner mig riktigt säker på provet, göttans! :)


Livet leker för tillfället kan jag ju bara ta och säga! (:

Nu var det ett tag sen, igen...!
Jag orkar och hinner inte uppdatera, jag har inte så jättemånga lektioner nu som jag behöver datan på och då blir det likosm inte att man loggar in på blogg.se och skriver ett inlägg ;)
Men nu har jag tid, har sovmorgon och är uppe nu..suck! Jag kan inte sova helt enkelt så gick upp, har duschat och ska strax sätta mig och plugga till svenska provet imorgon, och det känns ganska bra faktiskt, tror jag iaf kommer få ett G ;)

Livet leket för tillfället kan jag ju bara ta och säga! (:


Liver Leker!

Dagen har varit bra, började dagen med att klockan ringde 8, åt frukost och bytte om till stallkläder och satte mig på cykeln till Sussie! Det är så otroligt mysigt däruppe, även fast jag inte kommit in i rutinerna och allt än så är det jätteroligt, man lär sig ngt nytt så gott som varje gång man kommer dit upp, och glädjen, alla verkar så positiva, och det gillar vi! :)

Sen cykla hem runt ettiden, byta om och så bar det av till Farsdag middag! ;)

Nu har jag ätit lite kvällsmat, och har ett stort fett leende på läpparna, livet är för härligt ibland! :-D
Och så måste jag bara berätta att jag har världens bästa vän, finns alltid där, man kan prata om allt, då menar jag allt, och det bästa av allt är väl att vi har lika dålig humor och vi är lika störda och vi bråkar aldrig, den grymma vännen som jag har turen att ha heter, Therese Johansson! Jag älskar dig vännen, <3
(hennes bdb xNymphetaminex ) värt ett besök! dock tror jag hon har så att bara inloggade kan se, eller så har hon bara att vänner kan se, men då tycker jag att ni ska lägga till henne som vän, :)

Fullt upp!

Idag på förmiddagen var jag i stallet, hade Dolly i halsring och så gick vi ut en sväng, blev mycket övergångar idag, skritt-trav-trav skritt på grusvägarna, och tillslut dom sista gångerna gick det riktigt bra! Sedan drog vi galopprace uppe i sommarhagarna, hade lite svårt att hänga med, men hon anpassade tempot idag riktigt bra, så är supernöjd med henne! :)

Innan stallet, åkte jag till Jordnära och köpte saltstenar till Ferro & Dollys boxar, var även på en second hand med mamma, då vi skulle kolla på brödrost, men vi hittade ingen, men vi kom hem med en tv (då vi inte vet när våran kommer, kostade bara 150 kr så, varför inte, haha) en bok, headset, dock bara den delen man sätter i mobilen då det är galapp i min, och så vill jag inte köpa begandade hörlurar ;D)

Snart drar jag iväg till Rebecka, ska hyra med mig en film, och så ska vi umgås lite och bara ha de gött! :) Imorgon drar jag iväg en sväng på förmiddagen till Sussie och hoppas på en bra dag, på em sedan är det Farsdag middag, så fullt upp hela helgen! :) Hoppas ni får en bra helg! :)


Attans!

Hästprovet idag gick jättedåligt!! Det kändes dåligt i alla fall, man kan ju hålla tummarna för ett G, men ingen i klassen verkade känns sådär, yes, jag klarar det, utan det var liksom osäkert, iaf jag och Therese ;)
Så vi får se till nästa vecka och hoppas på det bästa helt enkelt!

Dagen har varit slapp, var med i stallet när Therese red sin lilla häst, och det gick super bra, dom red i redgrimma och grimskaft, och Sagaro såg jättefin ut, det har hänt lite sen jag såg dom sist :) <3
Han är lugn, han lyssnar, (fast inte när han ska stanna, haha) han söker sig lite neråt hela tiden, och det går helt enkelt framåt för dom! :-D

-

Började dagen med droginfo på skolan i Idrottshallen, sen Svenska där vi har tittat på film, och nu ska vi har Naturkunskap och nu ska vi också titta på film lite slapp dag, haha, men sen är det Hästprov, hästens rörelsemekanik, och jag tror det kommer gå bra, ett G hoppas jag verkligen på, har inte pluggat super mycket helt enkelt! ;)

NU måste jags tänga ner innan läraren blir galen, haha! ;)

Gästbloggning - Sara Hjelm

Hejsaaan alla! Stort tack för alla rösten i tävlingen verkligen! :') Min blogg handlar om mina två hästar, Molly och Skrållan. Molly är ett varmblod som jag köpte för 5 år sedan(hon är 12 år), då var hon knappt riden. Så de har tagit sin tid att få henne till som hon är idag i ridningen. Dock så har jag bara träna henne seriöst i två år men vi har hunnit en del endå!
Så i min blogg försöker jag endå ändra syn som visa har på travare, och att även fast de är oftast billig så kan man ha dyrare utrustning till dom(visa anonyma som har irriterat sig på det haha)! Sen har vi Skrållan som är en liten b-ponny på 5 år. Rasen brittish spotted pony. Hon har en hemsk eksem för mygg/knott och patella i bakbena så hon går nu bara som sällskap men är stallets busigaste och pussigaste ponny! Så besök gärna bloggen för att få veta mer. Tack för mig! Stort GRATTIS till er, och jag önskar er en massor av Lycka Till i framtiden, och hoppas se er på tävlingarbanorna :-D


Vinnarintervju - Sara Hjelm

Namn: Sara Hjelm
Ålder: 19
Familj: Mamma, pappa, brorsa och en halvbror + alla djuren!
Har du något mer intresse än hästar: Att fota, shoppa, djur i allmänhet och "vanliga" saker haha.
Tycker om: Min pojkvän, djur och marabou!
Avskyr: Djurplågeri och falska människor/vänner
Eget stall/hyr in: Eget.
Vad tror du att du kommer jobba med i framtiden? Eller vad du vill jobba med: Hmm hästar och foto är mina största intressen så de lbir något av de säkert!
Varför började du blogga: Har alltid läst andra bloggar, både "vanliga" och hästbloggar. Så det var för att testa helt enkelt, testa skadar ju inte och sen blev det att jag fortsatt.
Hur länge har du bloggat: Sen 2010-03-28 ;)
Vad är ditt mål inom ridningen: Att bli så bra som möjligt för hästen skull.
Egen häst/medryttarhäst: Två egna.
 
Om Hästen;
Namn. Peace Money men kallas Molly
Ålder: 12
Kön: Sto
Ras: Varmblod
Egen/medryttarhäst: egna
Har ni tävlat: Yes, men bara klubbtävlingar så länge.
Kännetecken: Hon är hel brun förutom en lite vitt på ena kotan på bakbenet.
Temperament: Lugn för det mesta, ibland pigg och het, kan bli stressad om ex om man möter en häst som travar eller så då hon gärna vill hänga med haha.
Bästa med hästen: Att hon är såå snäll! Ett hjärta av guld. Hon har livsvilja och vill verkligen, hon vill bli bra och hon lär sig rätt lätt med myycket beröm. Och en massa mer, hela hon är bäst!
Sämsta med hästen: Hmm,hon är för social mot andra hästar, aningen blir hon galet kär i andra så hon inte kan få ifrån utan att bli tokig eller så får hon för sig att hata dom och då surar hon verkligen, så jag behöver röd rosett på tävling. Och att hon är lite envis ibland, hon är som folk brukar säga om ston "de kan själva" haha.
Mankhöjd: ca 154 mkh
Hur länge har du ägt hästen: 5 år!
Vad var det som gjorde att du valde just han/hon: Har inget bra svar igentligen, hon bodde inte så långt bort(så vi kunde åka typ direkt att titta på henne igenom att jag var ivrig haha. Vi gjorde igentligen ett "dumt" snabbt köp, man bör igentligen kolla på många hästar osv men de gjorde inte vi och vi hade då tur att Molly var så sjukt underbar och har blivit så fin! Hon hade inte det så bra där hon stod heller så därför köpet blev snabbt igenom att jag fastnade för henne och synd om henne.
Erat mål: Jag vill få henne till en sån bra och fin ridhäst som möjligt.
Något du ångrar med din häst: Inget, förutom att jag kanske skulle ha satt igång med "seriös" träning lite tidigare, har ju haft henne i 5 år och har bara tränat seriöst med henne i två/två och ett halvt år, innan red vi mest ut i skogen. Dock tror jag hon fick en bra start/grund att ridas i skogen länge innan man börja träna henne men endå!
Bästa minnet du har med hästen: Har väldigt många men första gången jag fick henne i galopp, även fast det var bara några fåååå meter så blev man så glad!


Hejsan Hoppsan Lillebror!

Godmorgon allihopa! Har varit en usel uppdatering, men har inte hunnit med och har inte riktigt orkat! ;)
Lovet är slut, och skolan har dragit igång igen, och det har kommit snö, blev lite förvånad när man skulle gå och äta frukost när det var helt vitt, och ganska ljust för en gångs skull när man gick och åt, haha!

Har sovmorgon idag, börjat 10.10, och jag är vaken nu, jag vet, men kunde inte somna om när jag vaknade vid 8, så gick och tog mig en dusch, och har bara segat hela morgonen, tagit det väldigt lugnt iaf, har tom pluggat till provet som är imorgon, så jag kan det ganska bra, nu är det plugga ikväll, så håller vi tummarna för att det går bra även detta provet, har prov i Hästens Anatomi, inte super svårt, har man bara varit med på lektionena och förstår sina anteckningar så, inga problem! :-D

Nu ska jag kila iväg och byta om, eller först ska jag lägga upp Saras intervju och gästbloggning, svara på alla dessa underbara kommentarer man får, tusen tack! :)


SNÖÖ!

När man skulle gå till frukosten imorse är det snö ute :-D
Det gillar vi, faktiskt, kanske igentligen lite tidigt men det funkar, men det är ju vinter så varför inte, haha ;)

Yes!

Blev veckans häst på denna bloggen, eller Dolly blev rättare sagt veckans häst, tusen tack för detta! :)

En stor fet länk till bloggen! :)


Filmer från tävlingen i Nuntorp!


Dagens

Tömkörde Dolly idag, lite lydnadsträning och övergångar.
Hon var lite seg, men hon var inte lat. Men när vi travat fram lite så gick det riktigt bra, hon var framåt och riktigt lyhörd idag! Vi tränade också på att öka och minska traven, och även skritten, och det gick även där bra!
Det är så roligt, det har bara gått framåt för mig och Dolly det senaste, snart kommer väl ett bakslag, eller det kan väl inte alltid gå bra? alla har väl en dålig dag?


bilden är tagen samma dag som selen gick sönder ;)

Gårdagens

Quattro:
Red Quattro idag, vilket var riktigt roligt! :-D
Vi tog oss ner till paddocken, och det tyckte hon var riktigt tråkigt, för den är så liten, så man hinner bara svänga sen ska man svänga igen, så vi tog bara trav och galopp, vilket räcker i den paddocken, då den är så liten..
Jobbade på riktigt fint i skritten, och sen i traven travade vi mest runt, och red över en bom, så vi red i en åtta.
Red där i ungefär 20 min, sen tog vi oss ut sen sväng, vi hade två galopprace upp för en lång backe, haha det tyckte hon var jätteroligt! Fick till ett bocksprång! :-D Söthäst!


dagens outfit
träns - Börjes
martingal - capone
sadelgjord - börjes
sadel - Göteborgs sadelmakeri
Schabrak - Hööks
Ländtäcke - Ullared
Benskydd - Börjes

Dolly:
Tricktränade henne. Hon hade verkligen energi i det hon gjorde, det var explosiva rörelser! Gjorde lite övergångar och dom blev suuper bra, åh vad glad jag blir när det går så bra och framåt!
Vi har börjat på ett nytt trick, att putta en boll, och det räckte att jag pekade på bollen så började hon nosa och nafsa, och så klickade jag och godis, så höll vi på så en liiten stund, inte hålla på för länge när det är ett nytt trick man lär in! Sen busade vi runt och gjorde vändningar, som var jättebra, hennes rörelser var explosiva helt enkelt! :)
Godmorgon

Hästarna utsläppta, dock har jag inte mockat på morgonen denna gången ;)
Igår var vi iväg i ridhuset, och träningen gick riktigt bra för Linda & Lydia, Linda fick till galoppfattningarna riktigt bra denna gången, och dom hoppade några skutt och Linda verkade nöjd.
Lydia & Ferro gick det också bra för, dock en avramling, i kombinationen, Ferro har inte hoppat så mycket kombination förut och så var det lite färgen på hindret, men sen kom dom igenom även kombinationen, och hela hoppasset sen gick riktigt bra, så jag tror både Linda & Lydia var nöjda med sina hästar idag!
Jag tog med Zelina till ridhuset, min systers hund, så jag hoppade med henne och tränade lite att hon skulle se tecken med handen vad jag ville hon skulle göra, vilket hinder hon skulle hoppa och så, och det gick bra och hon tyckte det var roligt att bli lite aktiverad ;)

Och selen gick ju sönder igår när jag körde Dolly, så jag vet inte vad vi ska hitta på idag, troligen lite trickträningen eller tömkörning ;)


vill har vinter, snö och jul,
är jag den enda som vill det? ;)


Hoppträning i ridhuset

Nu är det hoppträning för Lydia & Linda som gäller i Loo ridhus, kameran åker såklart med :-D
Kanske att någon film kommer upp denna gången ;)

Filmer från tävlingen

Dom kommer troligen i helgen, då jag bor i Bergstena på lovet nu, och behöver inte använda min data, och filmerna finns på min data, så håll ut, dom kommer i helgen! ;)


Tur i oturen

Körde Dolly idag, vilket gick super, vi jobbade med övergångar, och träna på framåtbjudningen, åhh vad duktig hon var, vi fick till övergångarna så grymt bra, det blev inga sega igångsättningar, hon vad lyhörd och jobbade verkligen bra, hon gillade det jättemycket!
Sen kom vi då till galoppen, suck!! Började jättbra, när vi jobbat med övergångar i traven och skritten, så fattade hon galopp jättebra, den kom liksom bara, och behövde använda rösten, sen händer det jobbigt, selen spricker, det börjadr med att ena gjorden under magen går sönder, den sitter fast i en ring på sidan, och gjorden lossnar från ringen, och så ska vi stanna, gjorden har ju lossnat så den kan inte hålla emot, så vagnen åker framåt, på Dolly liksom, då drar en till rem, som sitter på halsen, och hela selen liksom åker på se, och Dolly stannar, hon blev inte rädd, mest förvånad, haha!
Ingen hände, mer än att jag fick knyta ihop selen på ngt sätt så vi tog oss hem iaf! ;)

Här kommer en bild på vad som gick sönder, är så dålig på att förklara ^^

det som är rödmarkerat är det som gick sönder
(bilden är lånad från Hööks.se)

Så nu kan jag inte köra förrän jag har fått ihop runt 2000 kr till den selen jag vill ha, ska ha en giggsele och inte en bröstsele eller skitselen som den också kallas, eller så får jag satsa på en beg giggsele, men ny är ju alltid bäst! ;)


AND THE WINNER IS....

.... Sara & Molly!
Stort grattis till er! :-DEn bra rubrik

Började dagen med att släppa ut hästarna, mocka, äta frukost, barnvakt, Tindra fick rida Dolly, red lite framme på volten med lite bommar, och det gick riktigt bra, tränade lite på att hon skulle länga traven och sen att kunna korta traven, så längde och kortade avståndet mellan bommarna ;)
Så gick väldigt bra måste jag säga :-D
Imorgon vet jag inte vad vi hittar på, men på kvällen drar Linda & Lydia till ridhuset och tränar, så jag blir hästskötare, Lydia ska hoppträna lite, så kamerna åker med, och får filma Linda & Quattro lite också ;)


-

Dolly får vila idag. Har gått 5 dagar i rad, och så var det tävling i Lördags så hon är värd en vilodag! :)

Ikväll drar, jag, Lydia & Linda till Lena, hon med Ajax och tränar med Ferro & Quattro, så jag åker med och tittar bara ;)

Dolly var på bushumör!

Igår vet jag inte riktigt vad som tog åt Dolly, hon var allmänt söt och heeelt galen! :-D
Började med transport träning, att skicka in henne, och sen gå bak och be henne backa ut, vilket gick super en gång, dock hoppade hon ut där fram i dörren en gång, haha, sötponny ;)

Sen busade vi runt på volten, där hon bockade, brallade, tog många galopprace och älskade livet!
Sen drog vi upp till hagen, och där släppte jag henne och hon började galoppera, stegra, göra skänkelvikningar, bocka, och jag bad henne inte göra ngt, utan hon bara var galen, filmade lite, dock inte allt, men här kommer en film som jag gjorde!
Hon är verkligen världens bästa lilla ponny, med ett stort hjärta! :)Träning - Linda & Quattro

Nu är det dags för träning med Linda & Quattro för Lena, i Loo, inte hon med Ajax och rider western utan en annan Lena, haha!
Det blir markarbete för dom idag skulle jag tro, har med mig kameran så kanske en filmsnutt kommer upp här sen, ni får hålla tummarna för att det går bra för dom!
Kram


En inlägg om allt och inget

Tog halv tio bussen till Bergstena idag, så stallet är fixat han gått promenad med Zelina och nu sitter jag här och lyssnar på spotify (<3) och har riktigt tråkigt, haha!
Funderar på vad jag ska hitta på med Dolly idag, lite lastträning kanske, som Linda tränar med Quattro, bara kunna skicka in, hon stannar där och sen kan man gå fram och sätta fast, är ju super om man är själv och inte kan ha en som lastar och sen stänger! :)


Gårdagens

Löslongerade Dolly igår vilket gick superbra, en liten sak hon har börjat med är att söka sig neråt, lite roligt faktiskt! :) Så många klick och beröm ;)
Sen hoppade vi lite bommar, studs och det gillade hon och vi kunde komma i galopp i båda varven, tom det svåra varvet, så var riktigt nöjd med henne!
Stegringarna sitter jättebra nu, dock är dom små, men dom är säkra och hon gillar det! Skänkelvikningar, stanna, vändningar sitter som en smäck, och jag är stolt över henne! :-D
Tränade inte särskilt länge runt 20 min, vilket räcker gott och väl!
Skulle även filmat men kameran dog när jag filmar i ungefär 1 min... suck!


RSS 2.0