Han sköter sig!

Ajax sköter sig fortfarande. Än så länge linas han fortfarande när Tindra rider. Litar inte helt på honom än och vill släppa henne. Ska ta oss ner till paddocken första gången som hon får rida själv.
Insåg häromdagen när jag körde Dolly att jag allt saknar att köra lille Ajax också, att ha två körbara hästar vore inte helt fel. Ser fram emot när man kan börja köra korta svängar med Evert! Han är minsann ingen liten bebis längre!
Men skönt är det att Ajax sköter sig och vi kan fortsätta rida honom så håller vi tummarna för att han kan vara kvar och blir ridbar för Tindra helt enkelt.
 

Snart dags!

Katalogen till Lördagens utställning i Vartofta damp just ner i brevlådan. Både Evert och Ajax klasser är på förmiddagen, så kan man sen äta i lugn och ro och sen kolla på resten av klasserna på eftermiddagen.
Något som jag och Linda kom på är att man kan göra egen och mycket billigare lunch. Vi köpte med oss till förra utställningen i Nossebro i Augusti en engångsgrill så grillade vi hamburgare, superenkelt och gott! Många konstiga blicker när dem först bara såg att det rök bakom bilen och såg sen att man grillade, vi är nog än så länge dem första och enda som gjort det, haha. Hoppas vi för trenden vidare :)

Det lönar sig att börja blogga igen :)


New!

Slängde ihop en ny header nu under kvällen! Bilden på Ajax tror jag kommer bytas ut då jag inte blev helt nöjd med den, ville ha någon när jag körde men har inte så många och min datorn har fått lite fnatt och vill inte spara bilden när jag redigerat dem..suck! Sen vet jag inte varför texten på Ajax bild kommer så långt ner, blir så trött på att sitta och göra om designen på blogg.se..!
Men annars är jag nöjd med dem andra bilderna, kanske att jag skulle velat ha någon ram rund bilderna, men kommer inte på något bra, tips? Har så dålig fantasi när det gäller header och design..har inte heller något bra program, just nu gör jag i paint, så blir inte några särskilt avancerade headers.
Men nu är det lite förändring så kommer förhoppningsvis upp lite mera motivation till att blogga :)
 
 

Ordning och reda!

Har nu fått ordning på min hårddisk och alla bilder, har flyttat över allt från min dator och USB till hårddisken, skönt! Har nu rensat, gjort mappar och sorterat så nu är det lite ordning och reda! väldigt bra att ha allting på samma ställe nu också, bara att koppla in hårddisken så nu kanske det kan bli lite inlägg med lite bilder, blir lite roligare, lite mer liv i inlägget, haha.
 

Min prins,

Ville dela med mig om hur duktig min lilla prins är!
Körde den så kallade inkörning grejen idag, han drar alltså ett däck!
Var inga som helst bekymmer trots att han inte varit spänd framför den på säkert 1 1/2 månad. Märker för varje gång att vilat i några dagar, eller veckor hur mycket han mognar och tar till sig av all "info" man ger honom. Det är det som får en att skaffa unghäst och börja om från början. Att vara med från början och se sen hur arbetet och tiden man lägger ner ger resultat!
Gjorde många basic saker med honom idag. Halt, skritt, skritt halt. Många övergångar med andra ord! Sen gjorde vi några svängar och volter här och var där det gick så han får känna att "skaklarna" tar emot när han vänder. Första gången stannade han och ville nosa på dem, vilket jag lät han göra. Han tyckte det var lite obehagligt i början med släppte sen. Så skötte han sig så bra sen, som vilket inkörd häst som helst! Fortsätter han såhär kommer vagnen åka på nästa helg och låta han dra den, utan att jag sitter i självklart, korta sträckor.
Tänk att jag ska få köra in min lilla ponny, som inte är så liten längre, själv. Så roligt och spännande, och allra minst, lärorikt!


Back in school!

Jag och Therese tog bilden för några veckor sedan, och styrde emot Strömma! Känns konsigt att man har gått där, och det var ju inte länge sen, i Maj tog jag studenten, känns som en evighet!!
Var roligt att träffa elever och personal men det bästa var nog hästarna, haha. Det lite gulliga var att alla tittadeupp när vi kom och började gå emot oss, och som ni ser på Lillebror (bilden upp till vänster) var väldigt social och skulle nosa och ville bli kliad! Saknar mina och Therese galna galopp race. Vi var typ dem enda som ville göra det och verkligen lät hästarna sträcka ut och springa av sig alla sin energi! Så hästarna var välmotionerade när vi jobbade helg! haha. Men ibland på någon häst så kunde vi allt få till ett lite seriöst dressyrpass i paddocken eller ridhuset, vi kan om vi vill. ;)
Eftersom dem går lektioner i ridhus och någon uteritt i veckan så var det mycket uppskattat, av både hästar och personal. ;) hehe.Speciellt av hästarna!
Vi saknar det allt lite, blir som en stor familj nästan, när manbott där i tre år, varit med männsikor så gott som hela tiden, 24/7. Det blev en stor omställning när man ser packade ihop och flyttade hem igen!

Ja, jag är lycklig, ja jag är lycklig!

Ajax blev mycket glad när han på morgonen släpptes ut ur lilla hagen! Den stora hagen ser väldigt liten ut på bilden, men det är lutning på hagen, så det går en backe lite neråt sen går det upp igen, backkrön kanske det kallas? Sen är det en lika stor hage till höger, så är bra att dem går i liten hage på nätterna, för gott om bete finns det. haha. Dem går i en liten, nedbetad hage på nätterna så de inte ska rulla fram allt för mycket! ;)

Söt som socker!


Sneak Peak!

LIten snek Peak på bilder som jag och Tindra fotade för ett tag sen på Evert. Bilden är tagen med telefonen på datorn, då jag inte har bilderna med mig, dem ligger på ett USB i stallet!
 

Upp i sadeln igen!

Ajax har kommit igång nu efter sin vila! Än så länge funkar det bra! Jag longerade och tömkörde honom i ungefär 2 veckor innan vi satte igång med ridningen med Tindra. Jag har longerat Tindra medans hon ridit för att Ajax inte ska få en chans att börja trotsa. Första gången TIndra red fick jag hoppa upp och rida en stund och låta han testa och bråka med mig. I slutet var det en mycket fin ponny!!
Tindra har ridit honom 3 gånger sen dess och det har gått bätte och bättre! Jag har inte behövt hoppa upp någon gång utan Tindra och Ajax har rett ut det själva! Förra gången red hon med sporrar och Ajax blev super fin och sökte sig neråt och Tindra börjar för varje gång förstå mer hur man ska göra och varför! Dem har också galopperat och Ajax fattar galoppen så gott som på en gång nu när hon rider med sporrar. Han är blir väldigt känslig och lyhörd för skänkeln när hon har sporrarna. Och han blir också lugnare och mer trygg och stressar inte upp sig för nu kan hon tydligt visa vad hon vill och han förstår på en gång. Både Tindra och Ajax har mognat och vuxit, speciellt Tindra, på längden, haha! Hittade bilder från förra sommaren, så liten men ändå kunde rida Ajax som var stor redan då! Ajax kommmer endast att ridas, longerat och tömköras en snar framtid. Vi lägger körningen på hyllan när det gäller honom ett tag.
Så nu håller vi bara tummarna ´för att det går framåt och att Ajax får vara kvar!
 
Glad tjej och trött häst efter ett ridpass. :)
 
Tindra och Ajax sommaren 2011, så söta! och vad kort Tindra kvar! Dem växer så det knakar!

Utsällning 11/8

Bättre sen än aldrig..?
Var iväg med Ajax & Evert i Nossebro på utsällning. Kom hem med helt OK resultat! Vi börjar med Ajax.
Han kom hem med 36p, silver. LIte skillnad från förra gången när han kom hem med 40p, klassvinnare och Champion Valack. Men som de flesta utsällningar är det en bedömningssport, det beror så enormt mycket på domaren! När Dolly ställdes ut för denna domaren så kom hon hem med 40p, och det är trots att hon är hjulbent som drog ner henne till en 7 på någon av bedömnings spalterna.
Jag är nöjd med Ajax, han skötte sig bra och jag kände att jag fick fram honom bra, lite med action i traven men det berodde på mig som jag "gav" honom min energi som jag hade. Skulle peppat mig själv lite mer och visat att "här kommer jag och min häst" Blir lite loj av mig, haha. Domaren gillade inte Ajax och skrev bla i protokollet att han hade en tungt huvud och var en mäktig modell! Så nästa gång för denna domaren åker Dolly med istället för Ajax. ;)
Evert slutade på 38p och klassvinnare. Var emot 2 andra hingstar i hans klass, det var roligt att han "vann" över dem. Jag tyckte dem var riktigt fina!
När det var Everts tur att visas var jag typ en vandrande zombie inne i ringen, hade inte energi kvar alls och det smittade då av sig på Evert som också blev loj och inte alls fram. Så drogs ner till en 7:a på traven. My bad! Men domaren gillade honom, och skrev positiva saker i protokollet! På traven skrev hon dock att han var markbunden och behövde mer energi. Så nu blir det hem och klättra och gå igång kroppen så han svävar fram nästa helg i Vartofta. haha!
 
 

I skrivande stund

Sitter och väntar på tindra som ska fixa Ajax så ska hon ta en ridtur.
Hon red honom förrgår, gick bra! Longerade henne hela tiden och han skulle testa och prova gränserna. Jag hoppade upp en stund och lät han testa gränserna med mig, en trött ryttare och häst, och en lösgjord, lyhörd och avslappnad häst. Hoppas det går lika bra idag :)


Make me smile,


GOOD NEWS!

Min lilla häst är äntligen frisk!! Han vilade fyra veckor efter utställningen, sen skulle jag sätta igång han någon vecka efter, så haltade han när han travade och sen på grus haltade han och sen några dagar senare haltade han även i skritten i hagen. Men det gick snabbt över och han haltade bara i traven och sen när han gick på grus. Och snabbt kom jag fram till att det var en hovröta. Det har varit väldigt regnigt det senaste veckorna och han och Ajax har gått ute hela sin vila, jag har inte tagit in dem eller borstat dem någon gång. Dem har gått på bete och bara fått vara ifred. Så det har varit blött så är det egentligen inte så konstigt.
Så den senaste två veckorna har hovtjära varit min bästa vän! Och idag markerade han inget i någon av gångarterna! Har checkat av honom en gång i veckan sen jag började med hovtjära och har bara blivit bättre och bättre!
Så nu kan jag äntligen sätta igång honom! Och får bort magen, haha ;)


Det rullar på!

Har inte alls varit särskilt aktiv det senaste. Tror att körkortet har påverkat en hel del där, haha! Har varit ute och kört mycket, varit med Therese massor!! Hästarna är igång, och jag har börjat jobba så har inte riktigt hunnit, vilket är synd, har massor jag vill skriva! Nu till helgen hopps jag kunna sätta mig ner och skriva lite! :)
Om ni undrar vad jag jobbar med så är jag antställd som tim vikarie på förskolor i Alingsås, roligt! Har jobbar fyra gånger denna veckan redan. Så dem ringer samma dag och frågar om man kan jobba. En liten nackdel med det är att man inte riktigt kan planera sina dagar. Men just nu är jag bara glad att jag får jobba! Skönt att vara igång. Jag är redan inplanerad tre andra dagar den månaden, roligt att dem vill att jag jobbar så något bra måste man ju göra iaf, haha ;)
Nu är det helg i alla fall, så på förmiddagen åker jag iväg till stallet, sen på eftermiddagen ska jag träffa min kära vän Josefin, vi ska äta ute, sen blir det bio, Madgic Mike, med Channing Tatum. Han är också med i 21 jumpstreet, Dear John, två riktigt bra filmer :)
Bio hela två gånger denna veckan, i onsdags var jag och Therese iväg och såg Grannpatrullen, så rolig! Haha.
Nej nu är det dags att ta sig upp ur sängen och dra sig emot stallet!
Vi hörs :)


RSS 2.0