Låter bilderna för dagen tala för sig själv!


Tog ut mina aggressioner!

Efter att maskinen gått sönder fick jag göra lite nytta och ta ut mina aggressioner på hökrubban som behöver fixas så att den är lagom för Shettisarna, blev riktigt bra! :)


Arg som ett bi!!

Sitter i stallet och surar, typ! Hade börjar klippa Dolly och helt plötsligt slutar maskinen klippa och den låter typ inget. Skruvar isär HELA maskinen och ser att den lilla grejen som får plattan att röra sig så att bladen klipper, har slitits ut så mycket så att den får inte längre fäste att snurra så den klipper helt enkelt inte. Suck! Får beställa hem en ny sådan liten sak. Inte så konstigt att detta händer, vi har haft den i snart tio år och fungerar perfekt! ;)
Kanske lite svårt att se på bilderna (som är kopierade, då appen strulsr, därav kvaliten..) hur jag menar men den är såpass sliten så den lilla skruven som snurrar får inte längre fäste i den svarta lilla saken, så bladen rör sig inte helt enkelt!
Troligen har jag en klippmaskin att låna, men lite surt att Dolly är halvt klippt..!


Duktig polle!

Evert drog den stora vagnen idag! Gjorde det utan större problem, blev lite trött emot slutet när han fick gå upp för några backar.
Hade tömmar idag och fick honom i en bra framåtbjudning och ett bra stöd i tömmen och till bettet. Supernöjd! Tror han kommer bli en bra liten körponny :)
Snart är det dags för mig att börja sitta i,
Än så länge har bara tindra fått sitta i vagnen, hon väger ju något mindre än mig ;)


Gårdagen i sin helhet, typ!

Igår klipptes kungen! Han var duktig för att vara första gången, stog och halvsov och tyckte det var skönt att bli av med alla päls! Förstår honom, hade jag också varit!
Sen blev det longering med en bom. Travade över och fick ett riktigt bra flyt och han hittade avståndet bra. Gjorde samma sak i galopp, lite svårt i början, blev några små konstiga galopp steg innan bommen, men efter några gånger och jag hjälpte honom med att använda rösten om han skulle korta galoppen eller länga galoppen så fick han allt till det i slutet. Då duktig han var! Så glad att äntligen vara igång med honom igen

Sen packa med sig klippmaskinen, hoppa in i bilen och styra till Therese, där klippte vi hennes två hästar. Sen skulle vi boka biljetter, meningen var att vi skulle gå på bio, filmen Ted. Han som bar gjort family Guy, bäst! Men det var fullbokat och så fanns det inga platser brevid varandra..så skippade det så blev det en hemmakväll! Det är våran grej, hyrfilm, godis/glass och en cola flaska! (Se bild ;)


Klippt

Klippte Ajaxen i söndags! Nu är årets utställningar slut så äntligen kan man klippa bort björnpälsen och han behöver inte svettas så otroligt mycket. Saknar verkligen att köra honom! Men det får
vänta. Först och främst ska han passa
för ridning vilket var en av andledningarna till att han köptes till Tindra :)
Något jag upptäckte när jag klippte honom var att hunden bar irriterad och på några ställen var det liksom falgor. Lena kollade på detta och han får inte äta något kraft foder. Han ska endast få en morot efter ridning eller på kvällen när han kommer in så ska vi se om det blir bättre! Så får vi se hur vi gör längre fram när det gäller kraftfoder!
Har ni vart med om samma sak?


Stickhår

Såhär står det i boken av Eddy blom "en speciell hästbok"

"Stickhår är längre hårstrån som sticker ut och är ett tecken på störningar. De vanligaste symtomen är påverkan på lungor, mag och tarmkanal, hullömhet, gallor, karledsproblem, hudutslag, diarre, förstoppning, blir trött, svullna lympkörtlar, röd ögonvita, bihålesymtom, feber, ökad hjärtfrekvens, hosta och näsflöde. Detta är symtom som kan vara utöver de långa håren, men som man inte alltid märker av, Stickhår orsakas av virus, infektion och mag-eller urinproblem"

ser ni dem långa håren på halsen och huvudet på Evert? 

Evert har några av dessa symtom, de långa håren, röd i ögon, lite näsflöde, hostar ibland. Jag har trott att det varit en vanlig förkylning så han har fått stå inne på nätterna och vilat i några dagar.

Idag var våran massör (http://oakhillranch.se) ute och kollade på Evert. Det satt bla i njurarna. Sen har hovrötan han haft/har påverkat honom lite också. Men det är bara att fortsätta med hovtjäran till det blir bra. Om det nu kan bli det med tanke på att det regnar dag ut och dag in. Det är nästan så att det inte hinner torka upp i fossingarna när de står inne på natten.
Så vi ska börja med att avmaska och så kommer han få ett tillskott som ska rensa ur kroppen på det han har i kroppen som har inte kan ta hand om själv. När kuren med tillskottet är slut ska hon komma ut och kolla på honom igen så ser vi då om det är något kvar på honom.

 


Helgens resultat!

Hade med mig bra resultat hem från vartofta! :D
Två fina och duktiga hästar! Vi börjar med evert som slutade på 38p, silver och eftersom han var den enda valacken i sin klass gick han atomatiskt vidare att tävla om att bli champion valack.
Ajax fick 39 p, silver och klassvinnare. Men han behövde 40p för att få tävla vidare om att bli champion valack så redan efter Ajax klass så visste vi att Evert vunnit titeln som champion valack!
Ajax fick bara en 7a på sin trav, han blev riktigt taggad redan vid uppvärmning så han bockade och ville inte springa rakt när jag visade honom så det blev inte någon riktigt trav, han taktade och fick inget bra flyt! Hade han fått till traven, och fått en poäng till så hade han fått 40p och blivit champion valack. Men är självklart jätteglad att min egna lilla stjärna vann den titeln! :D
När det gäller Evert är det fortfarande traven som behöver jobbas på. Han var inte heller helt fräsch. Domaren tyckte också att han såg stel ut och kunde bero på vädret. Men jag har mina misstankar. Kommer i ett senare inlägg idag.
Så kort sammanfattning. Ajax, 39p och klassvinnare. Evert 38p och champion valack, super nöjd! :)


RSS 2.0