Fredag den 13

Man säger väl att fredag den 13 är en otursdag? För min del blir det en turdag! Evert åker med ner till skolan några veckor.
Några av dem som har privathästarna åker på praktik och då blir det hagplatsen kvar. Dock ska inte Evert stå i box utan han och Therese lilla shettis ska också åka med, så dem kommer att få gå på lösdrift med ett mysigt litet skjul.
Längtar otroligt mycket tills han kommer, vilket betyder att han äntligen kan komma igång och tränas. Tror också att han kommer att mogna en hel del när han kommer ifrån sin flock och får klara sig lite på egen hand. Och han kommer att få vänja sig vid bilar och traktorer, lite liv och röreslse på dagarna. Nu när det kommer en bil om man går från paddocken eller bara är ute och går flyger han bokstavligt iväg. Något som är viktigt är att man inte själv stressar upp sig och försöker lugna han. Jag själv står bara kvar och håller kvar, ger han beröm när han står still och fortsätter att gå, och gör ingen större affär av det. Han reagerar mindre och mindre för varje gång det händer. Tummen upp!
Så jag ser verkligen fram emot när han landar på Strömma, och att han kommer att få gå tillsammans med en shettis också, tror de kommer att komma bra överrens!Känns också skönt att han kommer att gå ute dygnet runt, vilket alla våra hästar gjort i snart 2 veckor. Vi har fått hem en grävmaskin och har grävt ut bäcken i hagen vid stallet så de inte ska bli så blött när det regnar och sen när snön smälter undan, så då behövdes tråd tas bort och hästarna får inte vara ivägen, och vädret har varit jättebra, varmt och inget regn så de mår minst lika bra, om inte bättre av att få vara ute, så deras utesäsong har börjat. I alla fall för shettisarna! Det sägs att det ska bli snö i helgen..!? Så skönt att de har kunnat gå ute! det var fem glada hästar som fick komma ut! Självklart stödfodras de med hö, det första dagarna åt de knappt något, de var mer intresserade av gräset. Inte för att det finns något nytt gräs, på några ställen har det kommit upp, men det är mest väldigt näringsfattigt gräs, men det räcker gott och väl åt shettisarna! Som sagt får de hö, men det är de inte så jätte intresserade av! Men lite äter de i alla fall!


nöjda hästar,
Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0