Dressyr - Ådi

Red ett så otroligt bra dressyrpass på Ådi idag, så kände att det faktiskt kunde få sig ett inlägg!
Började redan från början att aktivera honom, då han alltid börjar med att bita sig fast och bli rak och stel som en planka, ungefär! Ställde honom både ut och in, skänkelvikning, bara fytta bakdelen på volt, bakdelvändningar, hela tiden hålla honom sysselsatt och mjuka upp honom, han behöver ganska lång uppvärmning!
I travarbetet gjorde jag det samma, vilket snabbt gjorde resultat och han började sänka huvudet och slappnade av mer och mer. Han orkar inte långa stunder, men han försökte hela tiden, han vill hela tiden förstå vad jag menar! Sedan till galoppen var han så mjuk och han var så lyhörd och kivck i sina steg och han tog galoppen på en gång, rätt galopp också! Förutom en gång som jag kom in i slängtrav så fick vi göra en ny fattning, men det var mitt fel! Fick otroligt mycket beröm för att han fick en rund, jämn och fin galopp och de stunder han faktiskt sänkte huvudet och arbetade med kroppen och använde sin bakben, att jag red honom så bra, en mjuk och stadig hand, bra sits och han gick perfekt! Alltid roligt att höra! Kunde både öka och minska galoppen och få tillbaka honom korta stunder att han satte sig tillbaka på bakbenen.
Något jag också fick bra för var att jag inte brydde särskilt mycket om vart huvudet var i början, bara han gick på i alla sina gångarter och lyssnade på mig och väntade tills han faktiskt var uppvärmd!
Blir tyvärr så att man stirrar sin blind på vad huvudet är och struntar i om resten av kroppen tar vägen! VIlket var roligt att se med Ådi, han använde sina bakben även om huvudet inte var ner mellan benen. Han arbetade verkligen på i en ärlig och stadig och fin form de stunder han verkligen orkade, så roligt!
Jag känner också vilket stor utveckling jag har gjort med min ridning och hur mycket all min träning gör reslutat, jag är så otroligt mycket starkare i alla jag gör, jag orkar rida mig igenom ett pass!Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0