Everts tid på Strömma

Hade som ni kanske tidigare läst, med Evert ner till skolan dem sista veckorna innan jag slutade!
Han åkte dit tillsammans med Therese shettis Nowa som också skulle få komma dit och gå som sällskap med Evert på lösdrift.

Nowa & Evert


lösdriften

Har för det mesta på Strömma tömkört honom, för att komma igång med det. Han löshoppades en gång med Nowa, vilket han tyckte vad kul, skuttade så snällt över med Nowa tätt bakom, haha!
Det har blivit mycket miljöträning för honom, det är hela tiden liv och rörelse på Strömma, såsom traktorer, bilar, hästar, människor, ljud, grisar som fanns påvägen upp till ridhuset.

Började att tömköra honom i ridhuset tillsammans med Nowa som draghjälp, vilket funkade bra! Började sedan gå egna vägar och göra många halter, svänga höger och vänster och igångsättningar. Allt med honom gick förvånandsvärt fort, han förstog snabbt vad man skulle göra, även om han inte alltid var med på vad jag ville utan hade egen vilja! Fortsatte sen bara att tömköra mer och mer på egen hand, utan draghjälp. Det enda jag haft som mål var att kunna gå fram, halt, svänga höger och vänster. I slutet påbörjade vi också på kommandot för trav. Vilket vi bara har jobbat vidare på nu sen han kom hem. Han fick några veckor där han inte gick så mycket, utan lite vila för att vila hjärnan. Men nu när vi kommit igång igen har vi bara finslipat på det vi började på. Något som är uppskattat av Evert är att vi är ute och tömkör och inte tragglar i ridhus eller i paddock!
Här kommer några fler blandade bilder från tiden han stog på Strömma. vad liten han var, kommer under morgondagen upp bilder från en lite Photoshot från idag, han växer så det knakar!
Kommentarer
Postat av: Anna - tömkörning och shettisgos

Han är så fin!

Vad har du valt för kommandon? :)

2012-06-12 @ 21:14:53
URL: http://chevalaux.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0