Halta Lotta!

Lilla Evert har gått och blivit halt på ena bakbenet. Tror (och hoppas) inte att det är något allvarligt då han bara markerar när han travar. Det kommer blir vila i några dagar så håller vi tummarna att han snart är bra igen! :)
Nu sitter jag och väntar på att klockan ska bli tolv så cyklar jag iväg till körskolan och har körlektion sen iväg till stallet igen för att köra Dolly & Ajax och pussa på Evert. Ska också fortsätta tvätta stallet på utsidan för att jag sen ska måla, har en liten bit kvar på långsidan som ska tvättas (jag och min lillasyster har gjort varsin lång- och kortsida)

Det fanns allt en häst under all päls!


Therese & Sagaro,

 
 

Första utställningen!

Nu är första utställningen inbokad, 11 Augusti i Nossebro och det blir Evert och Ajax som kommer att få åka med i transporten denna gången! Ser verkligen fram emot att ställa ut Evert! Han är visad med 40 poäng som föl så tror att han har bra chanser! Så nu blir det att ligga i lite med träningen och få bort den lilla sommarmagen så får hans sommarvila bli efter utställningen tänkte jag. Känns bra att ha ett mål, nästa mål sen blir 3-års testet i vår, det ser jag verkligen fram emot!!
 

Suuck!

Hade tänkt att jag kunde börja blogga lite mer genom telefonen, men nu när det gjort om blogg.se kommer jag inte in på appen på telefonen så blir inte så mycket bloggade i alla fall. Så får se hur mcyket jag känner för att blogga, sitter inte särskillt mycket vid datorn, speciellt nu på sommaren, så ni får stå ut med att uppdateringen kan vara lite halvdan..tyvärr!

Glad Midsommar!

För min del firades midsommaren hemma Josefin. Blev mycket skratt, prat, film, mat, godis och alkohol! Haha.
Nu sitter jag och slappar framför tvn efter att ha varit ute på en promenad. Gick upp ur sängen på riktigt vid halv fyra, åkte hem vid sex tiden och nu sitter jag här.

Min fina,

Har kommit igång med hästarna nu och det syns allt, speciellt på Ajax, att dem gått ner lite och det har fått tillbaka lite av sin kondition!
Evert går riktigt bra nu! Har börjat ställa lite krav på honom i skritten, och han söker ett stöd på tömmen och söker sig ner i en trevlig form. Det är korta stunder han orkar såklart, men det blir längre stunder för varje gång som går! Gör många ått-volter. Tömkör ute i skogen runt träden och låter honom klättra lite också. Ska försöka planera in hans sommarvila också, han är ju bara unghäst så han behöver ta igen sig och låta både kroppen och huvudet vila.

Nya brillor!


Sneak peak!

Just nu sitter jag i bilen påväg till Öland tillsammans med min syster Elin och pappa. Elin ska ner och jobba så åker med som sällskap när pappa kör ner henne.
Har varit hos Therese ons-fre så åkte kameran med, så här kommer en bild på hennes snygga travade sagaro! :)
Kommer hem natten mellan söndag och måndag, så kommer inte hinna lägga upp några fler bilder så ni får nöja er med en så länge ;)

Mina tre små fina,

Hade med systemkameran med till stallet, där hästarna fick agera modeller och Tindra fick vara hållare av hästarna. :) Blev inga bra bilder på Evert dels stog han inte still så bilderna är ganska ljusa och man ser att han rör på sig, sen glömde jag ställa in kameran så dem inte blev så ljusa, men det kom jag inte på förrän efteråt när jag hade släppt in han och kunde inte med att ta ut han igen när han på dem sista bilderna skött sig.
 Visst har de, speciellt Ajax, söta sommarmagar? haha. Det ska det dock bli ändring på nu tänkte jag!

<3


sommaren 2011
Såhär såg Ajax ut efter två veckor när jag endast tömkört, då jag vill börja om från början och få honom att orka hålla formen och tempot i tömkörning först innan jag började köra. Hade graman i början några gånger som hjälp, vilket i mitt fall blev en extra töm, som jag satte som en graman, vilket hjälpte honom otroligt mycket!


Bal & Student

Har sen jag skrivit senast varit på Bal och Student! Något som jag vill göra igen, balen och studenten kunde nog inte bli bättre! De tre åren på Strömma har verklig gått i rasande fart. Är verkligen en omställning när man bor hemma. På skolan har man hela tiden vart omringad av människor, så gott som dygnet runt, vilket det självklart blir när man bott på internat, något jag inte ångrar! Det finns alltid någon att umgås med, speciellt min numera särbo Therese, där är verkligen något jag kommer sakna!! Mina tre år på Strömma kunde nog inte vart bättre, eller jo kanske, men det är något man inte kan ta upp här, eller vad söger du Therese? HAHA!

Här kommer bilder från bal och student :)

<3


Rubrik

Morn Morn på er!
Ligger fortfarande kvar i sängen, har hunnit snoza fyra gånger, kanske dags att gå upp?
Klockan tio ska jag iväg på synundersökning, har köpt nya glasögon, så ska kolla vad jag ska va för styrka bla i de nya glasen.
Efter det sätter jag mig på bussen ut till stallet, där ska Ajax och Dolly köras, sen ska några av hästarna vaccineras, bla Dolly. Evert ska stå idag, han är fortfarande liten bebis så räcker att han går varannan dag tycker jag!


Everts tid på Strömma

Hade som ni kanske tidigare läst, med Evert ner till skolan dem sista veckorna innan jag slutade!
Han åkte dit tillsammans med Therese shettis Nowa som också skulle få komma dit och gå som sällskap med Evert på lösdrift.

Nowa & Evert


lösdriften

Har för det mesta på Strömma tömkört honom, för att komma igång med det. Han löshoppades en gång med Nowa, vilket han tyckte vad kul, skuttade så snällt över med Nowa tätt bakom, haha!
Det har blivit mycket miljöträning för honom, det är hela tiden liv och rörelse på Strömma, såsom traktorer, bilar, hästar, människor, ljud, grisar som fanns påvägen upp till ridhuset.

Började att tömköra honom i ridhuset tillsammans med Nowa som draghjälp, vilket funkade bra! Började sedan gå egna vägar och göra många halter, svänga höger och vänster och igångsättningar. Allt med honom gick förvånandsvärt fort, han förstog snabbt vad man skulle göra, även om han inte alltid var med på vad jag ville utan hade egen vilja! Fortsatte sen bara att tömköra mer och mer på egen hand, utan draghjälp. Det enda jag haft som mål var att kunna gå fram, halt, svänga höger och vänster. I slutet påbörjade vi också på kommandot för trav. Vilket vi bara har jobbat vidare på nu sen han kom hem. Han fick några veckor där han inte gick så mycket, utan lite vila för att vila hjärnan. Men nu när vi kommit igång igen har vi bara finslipat på det vi började på. Något som är uppskattat av Evert är att vi är ute och tömkör och inte tragglar i ridhus eller i paddock!
Här kommer några fler blandade bilder från tiden han stog på Strömma. vad liten han var, kommer under morgondagen upp bilder från en lite Photoshot från idag, han växer så det knakar!
Hej, igen!

Fick helt plötsligt väldigt sug att börja blogga lite igen! Var ett tag sen kan man säga, haha!
Har hänt en hel del sen jag skrev sist, har hunnit ta studenten också! Ska skriva ihop några inlägg, då jag har nya bilder och ideer till nya inlägg. Så får bli en liten nystart för bloggen skulle man kunna säga, låter det bra? :)


RSS 2.0