Efter två dagar,

Kom jag hem med detta från mässan, riktigt nöjd med mina köp, speciellt hjälmen som jag dock inte betalt men som mamma ville ge mig i studentpresent så det blev en för tidig studentpresent men så glad! :) Tack Mamma!Helgens tävlingar har varit jättebra, det bästa eller mest spännande var Rolf-Görans omhoppning på Lördagens hoppklass 155, där han körde järnet(gärnet?) och hade den snabbaste tiden men fick tyvärr nedslag på sista hindret och kom på en 6:e plats! Vägen till sista hindret hejade hela publiken på och även om han rev och när han gått i mål lyfte hela taket och hyllade honom, det är verkligen en speciell känsla att vara på Horse Show! Varje gång han kom/kommer in var det många som stog upp och alla applåderar och hejar!
Lördagen måste jag erkänna är den bästa dagen, Gp-ponnyn gillar jag, alla ekipage var duktiga och Sylve tyckte att vi alla ska se och lära av den för det är hög klass på denna klass ryttare!


Den vill inte!

Blogg.se har inte alls velat att jag ska komma in och skriva några inlägg så det är andledningen till att det varit ganska så dött här! Suck!
Men nu verkar det som att den vill samarbeta med mig så nu kommer det komma upp lite inlägg titt som tätt hoppas jag! :)

Upp och hoppa var det ja!

Sitter vid tvn med frukost i knät. Klockan åtta sätter jag mig på tåget från Alingsås till Göteborg där ännu en heldag med Therese på Göteborg Horse Show väntar! Har några fler saker på min shoppinglista som ska bockas av! Nej, nu får jag sätta fart, hoppas ni får en lika bra dag som jag ska ha!! ;)


Utställningar 2012

Dessa har jag inplanerade med Evert och Ajax, ev får Dolly åka med på någon, antagligen inte. Vill hellre satsa på Evert och Ajax, då de båda har fin stam, och redan har fått bra poäng. Dolly har sin hjulbenthet och det känns som om att vi inte kommer att komma så mycket längre än 39-40 poäng.

Men här kommer det jag har planerat in, så nu håller vi tummarna att min syster yster kan ställa upp som chafför! :)

Nuntorps Naturbruksskola, Brålanda 27 Maj
Domare; Hans Persson

Nossebro 11 Augusti
Domare; Ulricha Nordmark

Vartofta 29 September
Domare; Madeleine Beckman


Vartofta 2011, där slutade Dolly på 39p, Ajax på 41p Klassvinnare och Champion Valack,


Uppe med tuppen!

Nu sitter jag med frukosten i knät, ska om en stund vandra iväg till körskolan dör riskutbildning 1 väntar, även kallas riskettan! Vid ettiden är den slut, efter det ska jag hem några timmar när jag sedan sätter mig på tåget till Göteborg och går på Bio med min kära vän Josefin! Filmen vi ska se blir This means War, verkar riktigt bra, en romantisk action komedi! :)

Imorgon kör Göteborg Horse Show igen med Therese!


En lyckad dag!

Drog till horse show med klassen! Blev lite shopping idag, Agria grimma till Evert som jag tyckte kunde få representera sin försäkring, rosa tunna Kingsland strumpor, har ljusblåa o svarta och får köpa några fler i min samling och till sist blev det ett rosa/lila set med magic brusch. De ska vara bra när man ex vill få bort hår från lindor eller schabrak, det tar också bort äckliga bajsfläckar och hästarna brukar uppskatta dessa väldigt mycket!

Dolly är en lat liten dam som inte lufter svansen så mycket när hon skiter, då kommer det i svansen och kladdas sen på henne där bak och det senaste har hon haft diarré och då blir det ännu värre så tänkte de dem en chans! :)

På lördag kommer det bli mera shopping, bla en jwhjälm och ett Agria fleccetäcke! Sen ska pengar sparas!!

Gillade clinicen med Ludger beerbaum! Angelica och Douglas fick vara med och hoppa. Allt från uppvärmning till avsluta med en bana innehöll clinicen! Mycket intressant! :)

Hoppas att ni som varit på horse show haft en lika bra dag som jag! Ser fram emot lördag! :)


Nu kör vi!

Idag drar det igång! Jag åker dit med min hästklass, 3H. Något jag har funderat på att köpa är en Charles Owen hjälm och ett träns till Evert! Sen kommer det säkert bli massor av annat men det blir inpulsköp! :)


sötnosar,


Börjar om/igen

Igår var mitt första riktiga träningspass på jag vet inte hur länge!
Våran odinarie lärare i specialidrott har varit sjuk till o från och senast hade hon lunginflammation, men nu är hon äntligen tillbaka!
Vi började med 1 timmas träning där vi tränade mage, rygg, och lår. Det var verklige nyttigt! Längtar tills nästa gång då jag verklige behöver komma igång igen! Har tappat en del och vill ha tillbaka det!
Det var sedan 30min intensiv träning på spinningcykeln! Där var det kondition och uthållighetsträning som gällde. Körde verklige slut på mig själv kände jag, var skakig efteråt, men känns skönt att vara igång igen!

Nu drar Göteborg horse show igång och jag kommer inte vara i skolan och kommer inte hinna träna riktigt, så på Måndag kör jag igång med min träning på riktigt! Kommer att träna på lektionstid 1-3 ggr i veckan, ridning 1dag och ut och springa så ofta jag hinner! Gärna 3-5 dagar i veckan, behöver köra på nu i början för att komma ikapp det jag tappat. Kommer självklart lägga upp träningen lite beroende hur vårar schema ser ut hur många ggr vi tränar på lektionstid.

Om några veckor kommer jag också ut och springa på lektionstid, när våren kommer. Då kommer vi också ha ett sluttest, där vi ska springa ca 4,5km på under 30min!

Så, nu kör vi! :)


Min verklighet,


foto; Rebecka Johansson

Bilder från veckan som gått,
Tagna med Iphone 4 och redigerade i Insamgram,

Balklänning - check!

I Torsdags, förra veckan, var jag och min syster iväg i Göteborg och kollade på balklänning, och jag hittade den! En blå, lång med axelband är allt jag vill avslöja! Bild får ni se på balen eller när det börjar närma sig, ;)


Free time!

Ledig idag! Riktigt skönt att ha en extra dag ledigt. Har varit i stallet och sitter nu påväg hem på bussen.
Körde Dolly och hon var otroligt fin idag, avslappnad och kunde ställa åt båda hållen utan problem, av och igångsättningar, öka minska, i alla gångarter! En trött och svettig dolly och en nöjd matte som stog i stallet sen, många pussar och kramar och godis 

Longerade quattro idag också, springig i början men slappnade av bra i slutet och kunde också med henne göra av och igångsättningar utan större problem, lyhörd häst det där!


Stor Hiss!

En stor hiss idag går till Karin Warnmark som kommer uppdatera under Horse Show, hon har redan börjat uppdatera. Hon landade där igår och var med när GP-ponny ekipagen intog arenan! Och när Horse Show är över så tycker jag ni ska fortsätta läsa, det är läsvärda och väl skrivna inlägg och bra uppdateing! :)


bildkälla,


Foton från i Höstas

Bilder som är Fotade av Rebecka Johansson, tusen tack för detta! Hade helt glömt att vi fotade i höstas, någon/några veckor efter att Evert kom.Foto; Rebecka Johansson

Lillebror & Oden - mycket text

Det är namnen på de två shetlandsponnyerna som jag var iväg och tränade.
Lillebror är den lilla som går först på bilden, som mest är är ouppfostrad och gör lite som han själv vill och går iväg och lever rövare!
Oden är då den osäkra lilla saken som är otroligt nyfiken och vill förstå men vet inte hur han ska göra.När jag kom dit, började jag med att gå ut i hagen. Lillebror kom såklart fram och klampade mest på en och ville att all uppmärksamhet skulle vara på honom. Redan då visade jag att det inte var okej att bara tränga sig på sådär. Han försökte att göra det flera gånger, även att nafsa. Men slutade nästan med det, han försökte enstaka gånger. Men lärde sig snabbt att det inte var okej. Jag tog endast ett steg emot honom och backade honom.

Oden försökte gå fram, jag satte mig ner och höll fram handen med en morotsbit i handen och han sträckte ut halsen så mycket han kunde för att nå den. Efter varje bit han fick kom han närmare. Jag testade hur långt jag kunde gå, och försökte klappa honom, mest för att se hur han reagerade. Han slängde sig bakåt och ville inte alls. Men nyfikenheten fanna alltid kvar efter morotsbitarna! Jag började söka kontakt med honom genom att ställa mig brevid honom och smacka på honom framåt för att smått börja få honom att gå runt mig. Vilket han snabbt förstod, han hade ju nyfikenheten i sig och ville förstå och var framåt. Men det gick fortfarande inte att klappa. En gång i hagen kunde jag ge honom en klapp på halsen, men ganska snabbt insåg han att jag rörde honom!
Vi tog med dem in i boxarna, det var bara att öppna grinden så sprang de in själva. Där inne var det mycket lättare att hantera honom. Han var också rädd för grimma och "L" har aldrig fått på den sen han kom i dec. Jag började med att nästan tvinga honom att stå still i ena sidan av boxen, vilket han snabbt fattade att jag skulle. Sedan stog han still och på något konstigt sätt fick jag grimman över huvudet och runt halsen, när jag vlä höll i grimman stog han helt stilla och försökte inte slänga sig bakåt. Genom att knäppa upp runt nosen så fick jag över grimman runt nosen och knäppte, och vips satt grimman på! allt gick ganska snabbt. När jag sedan fått på grimman kunde jag stå och klappa honom över hela kroppen och man såg inte det minsta tecken på att han försökte slänga sig bakåt! Man såg på hela hans kroppsspråk och i ögonen att han slappnat av och han var innerst inne en riktigt liten kelgris! Jag och "L" stog och borstade på honom i kanske en kvart och han njöt, han var lite spänd när man borstade på benen.
Jag ledde sedan ut honom och longerade honom lite för att se hur han var, lite spänd och nervig men efter en stund när man gjort halter och satt igång igen så såg han lite mera avslappnad ut och jag avslutade med att klappa och klia honom i pannan. Släppte honom sedan och jobbade vidare med Lillebror.
Longerade honom också och gjorde många halter och igångsättningar just för att han skulle lyssna på mig och koncentrera sig på mig vilket jag lyckades riktigt bra med! Avslutade också med honom att klia i pannan och klappa!
Något som var roligt att se när man jobbad med båda var att när man longerade såg man hur innerörat hela tiden var vinklat inåt mot mig, dem var fokuserade på mig!
Något dem båda behöver är en stadig och bestämd ledare och är man bara tydlig och visar vad man vill så är dem otroligt roliga att jobba med! :)
Innan jag åkte gick jag ut i hagen och skulle se om jag kunde gå fram till den kelsjuka lilla Oden. Jag satte mig i hagen och lät som vanligt hans nyfikenhet låta honom komma fram. Jag fick klappa på mulen, och tog tag i grimman för att han inte skulle kasta sig bakåt utan acceptera att jag inte är farlig. Redan när jag reste sig upp visade han ingenting på att han ville kasta sig bakåt så jag släppte grimman och kunde klappa honom på kroppen och klia honom pannan! Jag är så nöjd över dagens resultat! Man såg så tydlig i hans ögon och på kroppsspråket att han lugnat sig och känner sig tryggare!

Jag fick idag ett sms från deras ägare att hon idag kunde gå ut och fånga honom i hagen och har stått och borstat och pysslat med honom, flera gånger idag, det går framåt! Något vi har kommit fram till är att vi måste vara bestämda mot båda två, men samtidigt ha en mjuk hand, vilket har funkat bra hittills!

Vi ska planera när jag ska komma nästa gång så ska vi lägga upp en plan hur hon ska jobba med dem tills nästa gång jag kommer dit.


Den vill inte!

Skrev ett inlägg igår om gårdagen när jag hjälpte till med Shettisarna, men det ville inte komma upp och bilderna ville inte eller läggas in! Får försöka ikväll igen!
Själv har jag landat i soffan efter en mysig förmiddag i stallet! :)


Lyckad förmiddag!

Nu sitter jag i soffan framför Greys anatomy, har kommit till tredje säsongen. Har fixat mig lite lunch och är nöjd efter dagens träning med Shettisarna, ägaren var också jättenöjd och jag kan säga att vi lyckades med mycket och kom fram till vad dem ska träna på ett tag fram över! Han som var rädd var en chockad och kelsjuk shettisar som vi lämnade i hagen sen, och den ouppfostrade och envisa av den var en något mer lyhörd kille efteråt, mer om det i ett inlägg sen! :)


Spännande!

Nu har jag vaknat, egentligen för tidigt, men jag är hundvakt och vaknade av att en av hundarna gick över mig, plus att båda hundarna ska ligga under täcket, haha!

Nu ska jag ta mig upp ur sängen och helst skulle jag behöva ut och springa innan frukost men det är glashalt ute! Så får försöka hitta på något här inne,

Varför jag egentligen skriver detta inlägg är för art klockan 11sätter jag mig på bussen påväg till Vårgårda, för att hjälpa en tjej som frågade mig om hjälp med sina två shetlandsponnyer, jag skulle kommit dit förra lördagen som ni kanske läste, men hon blev tyvärr sjuk så vi fick ställa in det. Men idag är hon frisk och det ska bli spännande att hjälpa henne, lite nervöst också, men hon ser fram emot det jättemycket minst lika mycket som jag! :)

Ska se om jag kan få till någon slutsats av dagen senare ikväll, :)


Slättens Madgic II

Slänger upp några bilder på Everts pappa, han är så fin & snygg! Då vet jag hur Evert kommer se ut som vuxen sen, nästan! Hade gärna haft kvar han som hingst, ångrar faktiskt nu i efterhand att jag kastrerade honom, alledes för mycket faktiskt! Uppfödaren sa att om hon hade haft kvar honom hade hon självklart haft kvar honom som hingst. Fast vissa dagar är jag glad att jag kastrerade om Evert är på sitt jobbiga humör och bara ska vara sådär envis och kaxig! Känner att jag inte heller har tid för en hingst nu heller, så det får bli lite senare!


bildkälla


bildkälla


bildkälla


bildkälla


bildkälla


Life will smile for you,


Dela på sig.

Vi har valt att dela på Ajax & Dolly, när de går inne i boxen. Det senaste har Ajax försökt sig på att bestämma bland alla hästarna, och har då blivit agressiv mot Dolly i boxen så hon får inte äta någostans i boxen även om man har gjort många högar i boxen så kommer Ajax aldrig riktigt till ro och kan äta så ger han sig på Dolly. Han har också försökt göra några slags utfall på Quattro som går i boxen brevid. Och eftersom han aldrig har kommit till ro att äta ligger det ofta kvar mycket hö kvar i boxen som han har gått runt i och sen skitar ner.

Sen eftersom han inte motioneras och aktiveras så mycket nu när jag bara är hemma på helgerna blir han sysslolös och måste komma på något sätt att få av sig sin energi på så då går det ut över hästarna.

Bara på två dagar har jag märkt skillnad, i boxen. All mat äts upp, det finns inte ett strå kvar i båda "boxarna" och det är inte en enda röra! Så detta var en bra ide, dem verkar båda mycket lugnare och han ge sig inte längre på Quattro i boxen brevid, eller jo dom står och smånaffsar på varandra ibland, men han behöver inte längre hålla koll på alla, utan nu har han bara sig själv.


Godmorgon

Ligger i sängen och gör aboslut ingenting! Kommer bli en ganska så lugn dag, ska ner en sväng på stan, och ev åker jag till stallet idag, skulle egentligen behöva vara hemma och städa bl.a.!

Hästarna skötte sig igår. Min syster körde Dolly och så gick jag med Evert. Han var pigg i början och han travade brevid Dolly utan större problem. Han fick också galoppera så mycket han orkade, vilket inte blev så jätte många gånger då han ganska så snabbt blev trött, och på hemvägen blev det mest skritt, han orkade inte trava ikapp dolly, lilla plutten! :)
Innan han blev för trött drog han järnet i galopp och bockade och sparkade, tur att jag hade longerlina så han kunde springa iväg en bit, och för att jag inte alltid var så snabb att hänga med!


Kort/kortare man

Sommaren 2010 när Ajax kom till mig så hade han en ganska lång tunn och stripig man, jag tyckte då att det var väldigt fin och ville helst inte röra den! När han sedan åkte tillbaka till sin ägare och kom tillbaka till oss December 2010 hade ägaren kapat av manen så den var kort/kortare, vilket jag då inte tyckte var supersnyggt, men man vande sig. Nu i efterhand var det väldigt bra att dem gjorde detta! Nu är den lagom lång och det är tjock och alledes perfekt! :)


första gången jag såg Ajax


Efter några dagar hos oss


April 2011


Oj vad han har växt till sig, han är ingen liten unghäst längre! Han fyller hela 6 år iår :)

Varför jag skrev detta inlägg var att jag funderar på att kapa av Everts man, han har en ganska så lång och stripig man, skulle utan problem kunna ta bort 10 cm! Vad tror ni? Vi får se vad som händer, om inte annat kommer det upp ett inlägg om det! Tror det hinner växa ut till utställningarna börjar, den första är i Maj, vilket jag inte har några planer på att åka till nu!Vore supersnällt!

GP ponnyn hade en tävling på Facebook där man skulle skicka in bild på finaste ponnyn, och jag skickade in en bild på fotad av mig, på min lillasyster Lydia och Ferrawertho och nu jagar vi röster, så gilla GP ponnyn på facebook, klicka på länken och lägg gärna en röst på Lydia & Ferro! :)


Grym känsla,

Sitter nu i sängen helt slut efter en dressyrträning på Lillebror. Jag trodde aldrig att det skulle gå så bra idag, då jag var si sådär på att rida idag.
Han var i början lite seg och trött, och blev ännu segare när jag väl fick han till arbete. Han var när vi båda hade kommit igång följsam och kvick. Red på åttvolt och då var han såå fin. följsam och lösgjord åt båda hållen, gick utan problem att ställa om honom. Känns mesigt att sitta och förklara hur fin han är, det går inte riktigt skriva ner i ord, mer än att vi samarbetade jättebra idag och jag red igenom hela passet! Förutom lite i slutet, där tappade båda koncentration och orken.
Efter sista galoppen var han lite sprinig och skulle få honom i en lång och låg form och låta han trava i en lugnt tempo, och där trivdes han bra, han var trött och riktigt avslappnad och fin och han tyckte det var bekvämt att få sträcka ut på halsen!
Fick positiv feedback att trots att jag inte är särskilt stor och Lillebror inte särskilt liten så får jag honom att jobba riktigt bra och att jag gjort en stor utveckling de senaste månaderna på min ridning! Alltid roligt att höra! :)fina hästen,


Det där med att hjälpa andra

Jag har tagit på mig att hjälpa en tjej som har två shetlandsponnyer som hon vill ha hjälp med. Hon hade kollat vad jag gör med Dolly, så som löslongering och lite trick så frågade hon om hon kunde hjälpa henne med hennes två. Två unghingstar födda -10. Den ena är rädd, han söker kontakt men är inte alls säker i sig själv och är rädd för grimma och grimskaft. Den andra är mest ouppfostrad så han behöver sättas lite på plats och få en bra ledare, vilket båda två behöver. Så det låg ett mail i min inkorg, i hopp om att jag kunde hjälpa!
Så jag kommer att åka ut och träffa henne och hästarna på Lördag.
Jag har funderat lite på hur jag kommer lägga upp träningen, och vad hon själv kommer att få träna på tills nästa gång. Men jag är en väldigt blyg person och har väldigt svårt att uttrycka mig i vad jag gör och varför. Men det är bara att träna på och försöka. Jag får göra mitt bästa och gå in för det till 100%!


-bildkälla
Lillebror och Oden


Foto: Hanna Ling

För några veckor sedan åkte jag med Therese hem och där har en kompis till henne sina hästar, hon hyr stallet till grannen som bor där, så vi tog in shettisarna och en av de tre storhästarna och piffade upp dom lite och fotade, här kommer några av bilderna! :)
När vi sedan kommit in, fotade jag lite på katterna som var inne och då satt jag och exprimenterade med kameran och hittade massor av inställningar bara sådär, men då var det ju redan försent men det får jag ta någon annan gång när jag har lånat kameran och har något att fota, haha!


Här hittade jag inställningar så jag kunde få bra bilder inomhus!


Första Hjälpen

Förra veckan hade vi kurs i Första Hjälpen, som krävs att man har när man sedan ska göra Hästskötarexamen (& tappskokompitens), som jag efter många om och men, har bestämt mig för att göra. Ligger ibland fortfarande och väger på om jag ska göra den, jag har just nu inga som helst planer på att arbeta med hästar efter studenten, det har varit mycket häst nu, och det blir för mycket när man har egna hästar också. Men om jag senare vill jobba med hästar kommer det självklart vara bra att ha hästskötarexamen. Men det väger just nu åt att jag kommer göra den. jag är upp och ner när det gäller det som ni kanske märker. Försöka skadar aldrig, och nu får man den betald, det handlar om 1400kr. Och som sagt, försöka skadar aldrig!


Guldklimpen,

Longerade Evert i Fredags och det gick faktiskt bra. Hade inspänning väldigt löst dock men han sökte ändå ett stöd i slutet av passet så den gjorde allt lite nytta. Hade grimma över då han inte riktigt har kommit på varför man ska ha bett i munnen. Men i slutet var munnen stängd och han kunde allt gå och tänka lite på något som man nästan kan kalla arbete. I ungefär ett varv gick det riktigt bra så slutade där! Han är ju bara bebis! Höll på i ca 15 min. Skrittade mest och gjorde halter, och sen att komma igång igen. Travade några varv också och det gick utan större problem. Tog av all utrustning sen och busade runt med honom i bara grimma och longerlina. Haha, det var många konstiga krumelursprång! :)
Han har varit väldigt lätt att longera, han har än så länge inte varigt någon jobbig häst att arbeta med, han har inte fått några riktigt unghäst fasoner så som att backa, eller vara rädd och allt vad de kan hålla på med. Han är väldigt lätt att ha och göra med, än så länge! :)Photoshot 31/12-11

Jag fotade när jag jobbade över Nyår på skolan, så kom Emma upp med sina hästar så blev det några bilder, bjuder på några. Tycker dom blev helt okej, men det är bara att träna vidare och hitta inställningarna på kameran! :)

Foto: Hanna Ling

Plugghäst tror jag det kallas,

Just nu sitter jag och jobbar på 1 av 2 hästarbeten som vi har fått att jobba med och ska lämnas in vecka nio, och här sitter jag, nästan 4 veckor innan och jobbar med detta, jag brukar vara -göra i sista minuten människan, men jag tog med mig böckerna hem (förutom Unghästar boken som är min egna och otroligt bra) och tänkte att jag kan börja på det! Och jag har nästan skrivit färdigt, jag ska skriva om från fölets första dag tills den är 8 år, hur jag lägger upp träningen, allt från att vänja vid grimma, inridning, och man ska ha med två visningar också, och jag har valt fölvisning och 3-årstest.
Man fick ha lite fantasti så jag valde att han var efter Tornesch, och att jag ska använda honom som hopphäst. Är inne på min fjärde sida nu och arbetet ska ligga runt fyra sidor så får nog börja avrunda lite nu. Jag är i alla fall väldigt nöjd med det jag har skrivit!


L.O.V.E


foto; Rebecka Johansson

Längtar till sommaren,

Någon mer än jag som längtar till sommaren med värmen och hästarna kan gå ut? Och hur fina mina hästar är, eller Ajax var grymt fin sommaren 2011 och hoppas han kommer vara det även denna sommaren! Och Evert är just nu så mycket unghäst, och unghäst ful! Får man säga att sin häst är ful? haha. Honom har jag också stora förväntningar på under våran och sommaren :)Rapport från gårdagen!

Var som ni kanske läst hos massör, hon masserar också våra hästar och är otroligt duktig!
Låg på massage bänken vi ettiden om det nu kan kallas massage, jag fick två kotor tillbaka knäckta så nu ligger dem på rätt plats igen.
Så nu kommer jag ha ont i 3-4dagar så kommer ta det ganska lugnt dessa dagar, vaknade imorse och kunde knappt röra den sidan. Yeah! Haha.

Dock blev det inget besök hos sjukgymnasten då lena trodde hon hade fixat det så avbokade tiden så hoppas jag att Lena fixade det! :)


RSS 2.0