Liten uppdate hos hästarna!

Evert: Han tömkörs och håller på att vänja sig vid att dra. Har byggt ihop en "inkörningsgrej" som jag kallar den. Han sköter sig jättebra! Han bryr sig inte ett dugg om den. Första gången han skulle dra den stannade han till för han lände att det tog emot och visste inte om han skulle gå framåt, men med en lätt smackning så gick han framåt och förstog snabbt vad han skulle göra, inga problem med andra ord. Skönt!

Ajax: Han har jag jobbat mycket med från marken, tömkörning, longering och även han har fått dra "inkörningsgrejen" vilket går bra. Han är fortfarnade lite spänd och tycker det låter för mycket. Men han vänjer sig och det tar kortare stund för varje gång att lugna ner sig. Gör mycket halter med honom så han förstår att det slutar låta när han stannar så om han skulle tycka att det blir obehagligt ska han hinna tänka att han ska stanna för han har lärt sig att det slutar låta när han stannar. Om det funkar få vi se. Han stannar till ibland när han börjar spänna sig så lite tror jag han förstår lite i alla fall. Men med honom är det bara att jobba vidare från marken så han känner sig säker så hoppas vi att jag kan börja köra honom igen! Saknar att köra honom.

Dolly: Hon får väl lite på halvfart just nu. Hon går mest och lever livet i  hagen med sin tjocka mage :) Tindra rider henne ibland, men Dolly har jag inte prioriterat så mycket just nu då hon kan få lite vila och få blir rund! Efter utställningen kommer hon sättas igång igen för då kommer Evert och Ajax (tror jag) få sig några veckors vila så då läggs mycket tid ner på Nowa och Dolly.

Nowa: Ja hon går det bra med! Har inte prioriterat henne och Dolly i första hand nu innan utställningen utan har lagt ner tid på Evert och Ajax. Men dem gångerna jag kört henne har hon skött sig. Lite trotsig är hon allt och ska ifrågasätta saker jag gör, men hon är trots allt bara 3, så inte så konstigt! Men tror att när jag kör henne flera gånger i rad och hon får komma in i det så tror jag hon kommer bli en bra körponny. Har jobbat henne i mycket skritt och grundläggande saker, så som halt, stå still, mjuka och fina igångsättningar och får henne lyhörd, vilket har funkat bra, hon ska som sagt gärna ifrågasätta det jag gör men med mer träning så ska det nog sitta också! :)


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0