TILL SALU

ett par låga rid/stallskor, med stålhätta, stl 38, det står att det stl 36 i , men är ngt stor i stl, så det är en 38-39 då jag kan ha den, och jag har den stl i vanliga fall ;)
Lagom mycket använda, dom är hela, lite slitna i skon.180:-, eller högstbjudande, ej frakt inräknad, har man vägarna förbi Alingsås, göterborg kan jag lämna dom där :)

http://hastutrustning.hastnet.se/sok/annons.php?aid=313295

maila hannaling93@hotmail.com
eller släng in en kommentar, om det är något du undrar över eller är intresserad :)

Falskt alarm!

Skrev i fredags att jag trodde jag hade vattenkoppor men det var det inte, utan några utslag, jag har ingen aning om vad det kunde ha varit, men jag vill ha vattenkoppor innan jag blir för gammal, haha ;)

Ajax

Måste ladda upp en gång till för att ni ska få sen hur grymt fin Ajax har blivit!! :)

23 JanuariNU :)

Gårdagens

Ajax, körde honom idag, ibörjan var han stel som en pinne, så gjorde övergångar, och igånsättningar och försökte ställa honom lite åt båda håller, vi har inte riktigt kommit dit än att han går i form, men det kommer nog komma till sommaren, eller när jag tagit studenten och kan börja köra på riktigt, så han alltid hålls igång och inte hinner "glömma" allt under veckorna, så längtar mycket till studenten!!
Galopperade ganska mycket idag, han var jätte taggad, och idag kunde han kocentrera sig på galopp"arbetet" och inte bara sparka efter bakselen, så han har börjat acceptera den nu, det är bra :) Dock har han börjat bli riktigt stark så tredelat och rakt funkar inte på honom längre, varierar mellan dom betten men det är lite väl milt för honom i köringen, så sitter och funderar på att pelham eller grodbett till honom så jag kan variera mellen ett ännu liite skarpare och tredelat och rakt, så kommer det nog att funka super sen :)

Dolly blev det också körning med, idag började jag tveka på om jag ska ha ett grodbett till henne, då vi inte hade en enda dragkamp, hon gjorde precis det jag bad om, hon jobbade så grymt fint idag,det var nog det bästa passet vi någonsin haft, det var jättekonstigt! Jag hade förväntat mig att hon skulle vara helt knäpp efter att ha vilat hela veckan, men hon använde all sin energi rätt idag och vi var bara ute i 20 min, sen vad hon lite lagom trött, så duktigt hon jobbade idag, så jag är jättenöjd, men måste verkligen ha mig en funderar på det där med bett..

Det där med täcke

Idag fick Ajax ha täcke på sig när jag kört, han var stel som en pinne!! Antagligen för att det regnat så många dagar så är han lite känslig om han står allt för många dagar, så täcke för hans del nu om det ska bli piss väder i många dagar, jag menar kom igen, det är en shettis, dom ska väl tåla lite, haha ;)

Detta är Dollys täcke, men det är lite stort för henne, men passar perfekt till Ajax! :)


Behöver investera lite nya täcken, ett ofodrat regntäcke till Ajax, och ett flecce fodrat täcke till Dolly, som passar, och helst ett vintertäcke till Ajax :)

Snygging!

3 APRIL


IDAG 28 MAJ <3

Vad hittar jag och mina små på idag?

Nu sitter jag och funderar över vad jag ska göra med mina hästar idag, löshoppa, tömköra eller köra ;-D Löshoppar jag kan jag tömköra som uppvärmning, vilka problem jag har va? haha.


Vattenkoppor eller utslag?

Igår upptäckte jag att det började klia otroligt mycket på ryggen, sen fortsatte det upp på nacken och jag blev helt galen! Kollade sen att det var röda prickar, och Linda trodde att det var vattenkoppor, hennes barn har nämligen vattenkoppor nu och jag kramade dom lite extra förra helgen så att jag också kan få det någon gång, dock fick jag det inte för några år sen när Tindra hade det..hmm.. Men iaf så nu på morgonen har det lugnat sig lite, nu ser det mer ut om utslag, men det börjar klia i ansiktet och på armarna, så jag vet faktiskt inte. det skulle kunna vara utslag somjag fått av någon tvål, eller tvättmedel.
Men jag tar ledigt idag och åker hem och hoppas att det blir bättre, har känt mig lite febrig nu på morgonen, men jag hoppas att det är vattenkoppor, för jag vill ha det! ;)


Häst vid hand prov, 2 H

Jag hade Bohun, och han var jätteduktig! Hans trav var jättefin när jag visade honom, han liksom flög fram, han som annars brukar vara riktigt seg fick allt lite energi han också, det var jätteroligt att se! :) Imorgon får jag mitt protokoll, hoppas det står mycket bra ;)
Här kommer bilder från idag som jag lite snabbt satt ihop med dom som var med idag, visst är våra hästar fina som står på skolan? :)
det var dock med två till, men dom hann Therese inte fota då dom hade bråttom och behövde hem.
theresejohanssoonblogg.se


satilaryttaren.blogg.se
Grodbett

Det är ett bett som jag har fått tips på att använda på Dolly, som funkar jättebra på ett tredelat i dressyr men ute så slutar det vissa gånger med dragkamp,
Förmodligen har Dolly lärt sig att om hon "hänger" sig i bettet kan hon göra litet som hon vill, och det är mycket lättare i ett vanligt bett, så grobett ska vara bra, det sa tipsaren till mig, ;)
något jag tror hon kan reagera på är att det blir nästan som en liiiiiten hävstångseffetkt, eller att hon reagerar på kedjan, då jag aldrig har provat något sådant här bett, så ska bli vädligt spännande att testa!
 

Ajax 5 år!

Som rubriken säger, så fyller Ajax hela 5 år idag! :)Tävling Ale-Jennylund

Kan inte mer än att var nöjd, förutom att dressyrtömkörningen kunde gått bättre, vi gnäggade oss igenom hela dressyrprogrammet, det ni! För att Ajax inte var med utan stog i transporten så var Dolly väldigt ledsen. men vi slutade på 55.7%. Jag stog med båda hästarna och så kommer en fram med sin ponny för att prata med mig, och vad gör inte Dolly då? Jo hon ger sig på den ponnyn för att skydda Ajax, jag tror hon tror att Ajax är hennes föl eller något, knäpp är hon iaf. Jag kunde inte gå iväg själv med henne, då gnäggade hon, stegrade och hoppade runt, ston, suck! haha. Men hon är duktig ändå.
I dressyr med ledare kom Tindra 2:a med Ajax! I hoppning med ledare kom Tindra 1:a med Ajax och 2:a med Dolly, grymma är dom! I handlerhoppningen kom jag 1:a med Dolly och 2:a med Ajax, så dagen slutade GRYMT!! 2 vinster och resten 2:a, :-D
På handlerhoppningen var Dolly taggad till tusen, som vanligt när vi tävlar i det, vi gjorde grymt bra svängar. Detta var Ajax första tävling och han var jätte tagga i handlerhoppningen, vi galopperade stor del av banan! Så det är något vi ska satsa på, helt klart! Hon som höll i tävlingen kom fram och sa att hon fåt ta med sig sin lilla så jag och mina små får lite konkurrans, haha, så nu får vi ligga i ;)

Här kommer bilder från igår!


radarparet

Hon var RIKTIGT fin när hon koncentrerade sig lite väl inne på banan! <3
så gick hon runt och gnäggade, suck!Handlerhoppningsbilder
snäva svängar, men det gav en vinst :-D<3

Nu sitter jag i bilen påväg till Ale-Jennylund...

Nu sitter jag i bilen påväg till Ale-Jennylund, dags för tävling med Dolly & Ajax, 6 starter, 3 var :)

Dolly
handlerhoppning, dressyrtömköning, hoppning med ledare (Tindra rider)

Ajax
Handlerhoppning, dressyr med ledare (Tindra rider), hopping med ledare (Tindra rider)


Kul grej

Sofia, min syster och hennes vita hund Sidney är med i början av Djursjukhuset, dom var på Blå Stjärnan där Sofia jobbar, dom var där och skulle spela in några scener, sen behövde dom en vit hund för att dom skulle "förbereda" inför operation, så skulle det se ut som att dom klipper henne, men har man en vit hund ser man inte att man inte gör det på riktigt ;)

Det går dock inte bädda in klippet, så här kommer en länk, det är precis i början, det är Sofia som håller i hunden :)
http://svtplay.se/t/152368/djursjukhuset_med_jonas_leksell


Packa och fixa

Någon gång under dagen tar jag bussen ut till bergstena och packar och fixar inför tävlingen imorgon, ska tömköra Dolly en liten stund också, och så får hästarna stå inne inatt, ska tvätta dom ikväll så dom ser bra ut tills imorgon :)
Hur gör ni? Brukar ni tvätta era hästar innan tävling/utsällning? :)


Gårdagens

Dressyrlektion på Bohun. Vi har haft samma häst i snart tre veckor, sen har jag ridit för tränare på honom några kvällar så vi har börjat komma igång på riktigt nu.
Dagens träning vad det fram - och bakdelsvändningar och öppna och sluta, och det gick så otroligt bra, han var grym idag, framåt för skänkeln och gjorde det jag ville, så jag kan inte mer än vara nöjd. I traven i början var han riktigt fin, lite seg i vänster, men vi fick igenom det där också. I galoppen var han lite väl pigg, drog och ville mest komma ifatt hästen framför, för att överraska honom lite drav jag på honom, bad honom att galloppera långsammare, ökade och minskade så, detta gjorde jag för att slippa den ständiga dragkampen som gärna blir, efter en stund vad han riktigt fin och vi kunde fortsätta utan större problem! Han var grym idag :)Hanna & Bohun - Film

slängde ihop en film från igår, tänkte kommentera lite min sits också, Jag rider med ganska långa tyglar, det är nog mest för att både jag och Bohun trivs med det, och vi hoppar inga höjder så vi behöver inte ha någon omhoppningsgalopp, och min tränare kommenterade inte mina långa tyglar så jag tror hon också verkar tycka att det funkar för oss två med denna övning.
Jag har en liten tendens att få mitt överliv lite långt fram, vilket jag också tror kan bero på mina långa tyglar, mina händer är ganska så intill sadeln och det blir vissa gånger att jag håller min balans mot manken och mitt överliv hamnar framåt, sen har jag ingen superbalans, än! Sen hamnar mitt skänkelläge lite långt bak, men hela tiden ropar min tränare att jag ska ner med hälen, och bak med huvudet (min haka/huvud kommer långt fram) och att mina öron ska vara över axlarna, ni vill inte veta hur många gånger hon ropar det undet en lektion, haha.


Hanna & Bohun


På Söndag gäller det!

Nu har startlistorna kommit ut till tävilngen på Söndag :) Startar ganska tidigt i alla förutom handlerhoppningen med Dolly som jag startat sist i.


<3

Hade helt glömt att lägga upp det här, men i Lördags (14) så fyllde Dolly 17 år, min lilla skrutta, <3jagälskardig,


Taggat inför tävling nästa helg!

Med Dolly blev det att tömköra dressyrprogrammet, körde igenom det två gånger, sen var jag nöjd, hon var klockren! Idag var första gången som vi körde igenom det, men jag är inte särskilt orolig, det kommer gå toppen, övergångarna sitter, backa rakt kan hon och formen sitter perfekt!


Med Ajax blev det körning, testade remont nosgrimma och tredelat träns bett, har var lite tjurig i början men i slutet blev det lite travarbete på grusvägen, vi gjorde övergångar och han var riktigt duktig, tror jag kommer köra på remont och tredelat ett tag framåt, han verkar funka jättebra på det och han känns väldigt trevlig i munnen på det :)

Ett litet underverk!

Skolans häst Doris fick föl för någon månad sedan, dock har det lilla underverket inget namn! Det blev en hingt, tänkte bjuda på några bilder på mor och son! :)

Här är två bilder som jag fotat när hon stog på skolan, innan hon åkte till stallchefen för att föla!

e Cartier vd Heffnik 1148 (Contender-Capitol 1),
u La Fleur (Steinbeck-Amadeus)

Ett kärt återseende!

Tänkte bara säga att jag har börjat titta på Prison Break säsongerna igen, grym serie måste jag säga! :) Dock glömde jag ta med mig den till skolan så har inte tittat på hela veckan! men jag lever, haha.


Skulle sitta bra! :)


klickbar bild

Ny header

Vad tycker ni om den? :) Kände att rött inte riktigt passade längre, så nu blev det en lite mer passande design.


Det har hänt en del


Det svåra kommer bli att hålla det, och det har jag lyckats bra med! Tränar och håller igång fortfarande, :)
Jag känner att jag blivit mycket starkare i armar, mage, rygg och ben, så kan kalla mig ngt mera tränad nu!


Tatueringar

Här kommer tatueringar som jag gillar, och funderar på att göra minst 1-2 av dom när jag fyllt hela 18 år om ungefär 3 månader :) Sen funderar jag och Therese på att göra något tillsammans, vi har funderat på ett litet hjärta på foten, något som man kan ha sen även om vi inte skulle vara vänner längre fram sen :)
"She flies with her own wings"
Funderar om jag ska skriva något annat, och ha den någonannanstans ;)

REA

Köpte nya grimmor uppe hos Sussie förra veckan, grimmorna passade, dock lite stor för Quattro, men den funkar! och den andra var alledes för liten för Ajax under, där man knäpper den, men annars passade den jättebra, men passade perfekt till Dolly, suck, hon av alla behövde verkligen en ny grimma, haha.
Quattros grimma(den blå Eskadron) kostade 379:- och jag köpte den för 50, så ett riktigt fynd! Den andra kostade också 50:- dock vet jag inte vad den kostade innan, ;)


Hiss!

Eskadronskydd, där jag har haft praktik hos Sussie, hon använder sådana, supersnygga och smidiga, dock är dom bruna snyggare :)
13 Augusti 2011 - Nossebro

Då är jag, Dolly & Ajax på utställning. Har ställt ut Dolly tre gånger innan och vi har kommit hem med både GUld och silver, så jättenöjd! Denna gången går hon veteranklass så då kanske det går ännu bättre, då hon förut när hon var under 15 gick med yngre ston, hon var äldst i sin klass och då går det väl lite sisådär helt enkelt. Det bästa var på våran första utsällning då vi inte alls trodde att det skulle gå bra, så kommer vi hem med 40p och GULD, och kom tvåa dessutom, så det var ett superbra resultat! :)

Ajax är utsälld några gånger med både GULD, SILVER och han har även vart klassvinnare, så vi håller tummarna att det går bra för honom också. Jag har aldrig ställt ut honom, men hans uppfödare gjorde det en hel del. :)
RSS 2.0