Behöver du ny sadel?

Tänkte bara tipsa om att Sussies Häst & Fritid har sadelprovning 7 April, i ridhuset. Eller så kan du bara komma dit och kolla och lära dig. :)
Hanna & Nik - markarbete

Första gången jag hoppar honom, han tycker som ni ser i slutet när vi höjde hindret lite, att det var vääldigt roligt, sen är det en massor av små saker som jag ser att jag borde göra, korta tyglarna en aning... och istället driva på honom innan och efter hindret, dock drar han iväg i galopp utan att jag ens bett honom om det, men ja, vi lever i alla fall, och precis när han drar iväg tappar jag stigbygeln så jag rider hela tiden med en stigbygel, ;)
Sen när jag hoppar 1-2 ggr så inser jag att margingalen inte sitter bakom den där grejen på tygeln, så det fick vi snabbt göra om. ;)


FÖRE & EFTER

I somras gjorde jag en hage brevid den andra hagen, nedanför den framtida gödselstaden, där var det väldigt mycket gräs när hästarna fick gå där några timmar om dagen för att beta ner det värsta så skulle Dolly & Ajax gå där och lära känna varandra.

FÖRE;EFTER; (ungefär 3-4 vekor senare, med matglada hästar, och  mycket sol så det sista gräset torkade, sen fick Ferro gå där på dagarna då han den sommaren hade fång, så den hagen var perfekt för honom! :)

Söthäst.

Som ni vet får Dolly gå lös på gården och det fick hon även göra i helgen, denna gången hittade jag henne nedanför gungorna :)


En vild chansning

Jag troor att Ajax har börjat fälla på riktigt nu! :) Och detta är bara på EN sida som jag fått allt detta. Dolly fäller ännu mer, en nackdel med att ha oklippt häst.


Mina träns

Nu kommer dom efterlängtade bilderna på mina träns, dock tagna med mobilkamera, men det får ni leva med :)


Träns från Hööks, med strasspannband från Hööks och eggbett. (Dollys)


Ett träns med okänt märke, Capone pannband (köpt på GBG HS 2010) Hackamore från Ekohallen. (Dolly & Ajax träns)Träns från Skara Hästsport, med rosa strasspandband från Hööks, och rakt bett med fasta ringar. (Ajax träns)

Knights träns från Skara Hästsport, med nova bett. (Ajax ridträns)


Träns från Börjes, pannbandet har suttit på det tränset med rosa pannband. Tredelat bett med rörliga ringar. (Dollys ridträns)


Upp i sadeln

Fick slänga mig upp på Sagaro en stund idag. Han var riktigt duktig i slutet, kunde rida på helt lagom långa tyglar, vilker är jättebra för att vara honom helt enkelt! :) Sen lekte vi runt lite och lärde honom att flytta sig för skänkeln och det går jättebra när man öppnar upp andra skänkeln (tar den en skänkeln ut ifrån hästen, som du tar ett ledande tygeltag med tygeln fast nu med benet) så kunde han svänga höger, vänster, och det blev riktigt snäva svängar när vi gick mot matte ;)
Hästskötarexamen

I skolan får vi chansen att göra hästskötarexamen, man får en förtygelse på att man har gjort den och att man är en hästskötare. MEN mina tankar har gått fram och tillbaka dom senaste veckorna att jag inte kommer göra den. Tänkte förklara lite varför.

- Nervositeten. Jag blir verkligen super nervös, och jag presterar sämre, vilket såklart är normalt, men det kan också bli så att man failar på provet och behöver göra om vissa delar.
- Jag är redan hästskötare när jag gått denna utbildningen på Strömma, så varför bara bli nervös, stå där och skaka när man ska longera,rida,skriftligt prov, häst vid hand bara för att bevisa något som man redan är? (hästskötare)

En sak är väl att man kan ha en större chans att gå jobb, det är ju såklart jättebra, men jag blir väl inte en sämre hästskötare för att jag gjort hästskötarexamen? Sen är det såklart att där man söker jobb att dom vill ha det bästa, så kanske man har en större chans. MEN jag kommer inte göra den, bli nervös och sen bara utsätta sig själv för den, när man redan är något, så varför bevisa det? ;)
Vad tycker ni? ;)


Skolans sadelkammare

Här kommer några bilder från veckan när vi jobbat i sadelkammaren :)


Malin målade hästen som vi bestämde skulle målas på väggen där bordet sen ska stå :)

på vänster sida (dock inte med i bild) så står det två garderober, dom stog där tränsen hängde, förut :

Mina små ljuspunkter här i livet,

Idag blev det tömkörning för båda mina, och dom skötte sig exemplariskt! Dolly, jag vet inte vad jag ska säga, det var det bästa passet vi någonsin har haft sen hon fick massage och började jobba sig i form, jag tror att vi båda hade vårkänslor och att vi båda var glada att få komma ut en sväng! Ajax, ja vad ska man säga, han är fortfarande under inskolning så att säga, men detta var också en riktigtriktigt bra pass under utbildningstiden, han gick i lungt och fint tempo och bet sig inte fast i bettet och drog, han kunde bära upp sig själv, och jag kunde gå efter i ett tempo så jag inte behöver dra i honom men samtigti inte för långsamt, så han gick perferkt idag, mer än så kunde jag inte begära helt enkelt av mina båda små idag, <3


Godmorgon!

Om en stund ska jag byta om för en så gott som heldag i stallet på skolan. Börjar 9, sen två timmar framåt ska vi fixa det sista i sadelkammaren, få upp så mycket saker som möjligt så vi får det färdigt snart!
Efter lunch (det är våfflor till lunch idag, inte så konstigt när det är våffeldagen) har vi ridlektion, dressyr, är sådär pepp på att rida idag, tyvärr, haha.


Dagens dressyrpass.

Red ett litet dressyrpass på Nik idag, har hand om honom varje Onsdag. I början var han verkligen segare än segast! Men hämtade ett spö och pilla till han lite så jobbade han på riktigt bra! I traven och skritten kändes det idag riktigt bra. Vi vågade ta galopp tom, vi har inte galopperat då jag inte helt kännt mig säker med honom än och vi har helt enkelt inte hittat varandra, men idag kändes det verkligen toppen, och fram för allt kunde vi hålla galoppen utan avbrott, träningen har helt klart resultat, jag orkar så otroligt mycket mer och jag har äntligen kommit igång och lärt mig rida, på riktigt! :)

Här kommer några jättedåliga bilder, men såhär såg Nik ut idag.
Lite nere.

Bloggen ligger lite nere, men det är för att det inte händer särskilt mycket på skolan, jag rider inte varje dag, så har inte så mycket att skriva om! Jag kommer inte blogga så mycket nu det senaste, jag har praktik tre veckor, går denna veckan ut, sen en vecka till, sen börjar tre veckors praktik, då kommer det finnas något att skriva om :) Så ett litet uppehåll kan man väl säga, nästan.
Jag Vann.

Vann en bloggtävling, hos ponnylover.blogg.se, men skulle skriva om nogrimmor, behövs dom verkligen, eller är som helt onödiga. Vad tycker ni?

Vinnaren är Hanna Ling som är bloggare på bloggen www.shettisgalen.blogg.se ! Hanna kommer att bli länkad i fem inlägg här framöver.

Hennes kommentar:

Enligt dom flesta så används nosgrimma för att förhindra att hästen gapar eller för att hästens springer och som Johanna skriver, stabilisera bettet och tränset, MEN om hästen nu gapar, varför då stänga igen truten på den? En häst gapar eller gör ngt med munnen för att det är ngt som inte stämmer, den tycker helt enkelt att det är obehagligt, och så kommer vi människor och stänger igen munne på den, det gör väl ännu mera ont?
Sen finns det såklart hästar som håller på att pilla med bettet, då tycker jag att man ska skaffa ett rakt bett. Jag använder inte nosgrimma på mitt sto, för hon funkar lika bra utan. Valacken använder jag det på då han funkar bättre på det, men han gapar inte eller håller på med munnen, så han kan jag ha det på.

Grattis Hanna!


Longeringsprov - Gottfried

Idag var det longeringsprov. Det var blandat, betyget slutade på ett G+, jag är jättearg på mig själv. Jag gjorde igentligen inget fel, tempot var bara för dåligt i gångarterna, han var helt okej på hjälperna, han fattade dom utan några större problem, bara att när jag väl fattat gångarten jag ville, var tempot för dåligt, så det var därför det bara blev ett G+, hon hade gärna velat sätta ett VG men pga gångarternas tempo så kunde hon inte det.
Resten av sakerna var som sagt bra, hur jag hanterade pisken, linan, varvbyte, igångsättning, avsaktningar, använde rätt kommando. Men är helt okej nöjd, jag har gjort det iaf, var inte det minsta nervös, blev mest arg efteråt, på mig själv.
Sen har jag lite egna blandade åsikter till betyget.


jag är med och tävlar


klickbar bild

Årets första tävling, bokad!

Den 22 Maj är det brukstävling för mina små och mig, och Tindra som gäller! :) Ale-Jennylund.

Klasser som anordnas är:

1 . Dressyr - med ledare
2 . Dressyr - märke 1
3 . Dressyr - märke 2
4 . Dressyr - tömkörning junior och seniorklass vid tillräckligt många starter
5 . Hoppning - med ledare, hinderhöjd max 20cm
6 . Hoppning - utan ledare, ev med vuxen på banan, 30 cm
7 . Hoppning - hinderhöjd 40cm
8 . Hoppning - hinderhöjd 50cm
9 . Handlerhoppning hinderhöjd max 30 cm
10 . Maskeradhoppning - 30cm
11 . Precisionstömkörning - junior- samt seniorklass vid tillräckligt många starter
12 . Ponnyagility - barn upp till 11 år
13 . Ponnyagility - junior 12-16 år
14 . Ponnyagility - senior från och med 17 år.

Dolly; Dressyr Märke 1 (Tindra rider), Tömkörning - dressyr. Hoppning utan ledare. 30cm (Tindra) ev. handlerhoppning
Ajax; Tömkörning - dressyr, handlerhoppning, ev någon dressyr- eller hoppklass med Tindra (ev. med ledare), vi får se hur lång dom har kommit med ridningen, . Hade velat ta en agilityklass, men det är Ajax första tävling, så vi får se.


Här kommer den efterlängtade bilden

I julklapp fick jag ju en sele, och den har jag helt glömt bort att ta kort på och lägga upp en bild på! Igår smörjde jag alla mina lädergrejen, det blev supermjukt, en del av sakerna fick även olja på sig då det var lite torrt. Sen möblerade jag om lite bland tränsen och pannband. Ett av tränsen jag köpte till Ajax, det ena pannbandet var lite för litet, så han fick det rosa strasspannbandet istället så fick Dolly det andra. Han var jättesnygg i strasspannband och bred nosgrimma! :)Lördag - Söndag

Har inte varit så mycket uppdatering denna helgen, men har inte orkat sitta vid datan, vädret har varit underbart så varför sitta inne? ;)
I Lördags var det fullt ös hela dagen! Vi har röjt undan i vinterhagen, så nästan hela dagen har gått åt till att släpa ris och elda, och så passade vi även på att grilla korv vid elden, supermysigt!
Med mina små hästar blev det klättring, tömkörde Dolly och hon tyckte det var mysigt, jobbade henne lite i skritt och trav. Ajax tog jag ut i grimma och grimskaft och klättrade med honom också, sen galopperad vi några gånger på en raksträcka, det uppskattade han!
Idag red Tindra Dolly och jag gick med Ajax idag, med träns idag, tränade lite häst vid hand, då han ska visas i sommar, Dolly också. Blev lite klättring idag med, och i skogen och vi galopperade mycket idag, även Tindra och Dolly, dom tyckte det var jätteroligt, speciellt Tindra. Så en härlig tur ut idag.
Godmorgon!

Har nu vaknat till liv. Ska snart gå ner igen och byta om för att sätta mig på bussen ut till stallet. Svängeln har fortfarande inte kommit så det blir tömkörning med min små idag :)
Måste även smörja all min utrustning, smörjde inte mina nya träns jag köpte på Horse Show, och sen har jag blivit lite dålig på att smörja däckeln när jag tömkör, men det får det bli ändring på, haha!


Gilla! :)


I helgen kanske det smäller!

Denna veckan hoppas jag att svängeln kommer som vi beställde för snart lite mer än 3 veckor sedan! Så om jag har tur kommer jag kunna köra i helgen! Har varit utan körningen i ca 5 månader! Nästan ett halvår!!
Det har varit super på ett sätt, jag och Dolly har verkligen kommit igång med dressyren, när vi har tömkört och det kommer vi har jättebra nytta av i körningen sen!
Ajax behöver jag dock lite mera tömkörning med, men han är ju inkörd och allt, men han behöver lite finslipning och sen muskler kondis och hela den biten, men det kommer med körningen sen ,då får han ta i lite mera :)
Men ska som sagt bli så roligt att köra igen, var så länge sen! :)


<3


Varför har jag sådan otur?

Jag ska bara gå och skada mig hela tiden känns det som, eller något i den stilen! I Måndags halkade jag på isen, tog emot med vänsterhanden och har nu ont i den, även i knät och ryggen. Hoppade över hopplektionen igår och så kommer jag inte kunna vara med på maskeradhoppningen imorgon! Men som tröst, jag ska filma!
Och jag ramlade ju av Gottfried för några veckor sen, sen trasslar mina knän och jag har bara ont nu känner jag. Men jag ska inte klaga det finns folk som har det värre, jag lovar! ;)

Men nu har det då blivit så att träningen har fått komma i andra hand! Tränade på sen ramlade jag av Gottfried, låg lågt med träning i två veckor, sen körde jag på igen, och nu kommer detta, suck!


Tobbe Larssom besöker hemmaklubben!

Är det värt 375:-? :)


Några Foton från i Måndags.


I Måndags

Bloggen har väl varit lite nere det sista, jag har helt enkelt tappat intresset för bloggen nu dom senaste dagarna, vilket dom flesta gör nu för tiden ;)
Men jag var som sagt ledig i Måndags, så drog såklart till stallet och körde full rulle! Började med att mocka, och fixa stallet. Krattade upp gammalt hösilage utanför hagen och stallet, blev riktigt snyggt!
Dock ramlade jag, tog emot med handen, så har nu en lite uppskrapad tumme, haltar runt lite snyggt och har ont i ryggen och nacken!Jag kände dock ingen smärta då, utan det kom på kvällen sen.

Jag tömkörde Ajax, han var pigg, så blev ett ganska oseriöst pass, det blev galopp och han sprang runt och busade på vägen, bockade och hade allmänt roligt, och jag kunde bara med och skratta, jobbade honom lite lätt i skritt, men sen busade vi runt på vägen och i skogen. Hoppade lite hinder i skogen vilket uppskattades!
Dolly tog jag upp i sommarhagen och tricktränade lite, och sprang runt och busade med henne också. Även hon var pigg och drog iväg i galopp flera gånger och jag hände glatt med, hon är söt lilla Dolly. Jag tror båda två har vårkänslor, :) Tog med mig kameran till stallet och fotade, tänkte slänga upp några bilder från dagen! Vill ni se? :)

jag är med och tävlar


klickbar bild

Några halv bra/dåliga bilder från dagen

Hästarna fick stå inne några timmar idag mitt på dagen, då vi håller på att röja i hagen, och dom kör med traktorn ut och in i hagen så går det så mycket snabbare om man inte ska behöva öppna och stänga och hela tiden kolla så ingen häst är i vägen, ni förstår, så det var helt enkelt bättre att dom fick stå inne och äta lunch :)


har tyvärr inte tagit mig tid att sänka deras boxägg, då de är väldigt nyfikna på att titta ut.Dagens

Dolly red Emilia idag (min systers barn) skrittade ut en sväng och myste mest. Fick sig en rejält rykt och ompyssling och det uppskattades :)
Ajax fick klättra idag, några gånger upp och ner i klätterbacken, sen hoppade vi lite hinder som var i skogen som vi byggt upp på stigen/vägen som är lagom höjd, jag blev riktigt trött av att springa brevid, haha! Ajax tyckte det var roligt men blev lagom trött.

Så två ganska slappa pass med mina små idag.


Dressyrlektion - Kasanova - Fredag

Dagens lektion var riktigt bra! Jag fick många aha-upplevelser! Som ni kanske läst så har jag haft problem med att jag kurar ihop mig och sträcker inte upp mig riktigt helt enkelt! Jag har börjat på kläm på det där allt mer och mer, men min ridlärare hittade ännu ett "fel" på mig, mitt huvud! Låter helt sjukt, men det är det! Jag åker fram med huvudet, eller hakan åker fram, så min träning under minst hälften av passet var att tänka att någon drog huvudet bakåt, och vilken skillnad det blev på mig och hästen! Jag satt helt annorlunda och jag kunde rida, på riktigt för ett tag! Det var en jättehärlig känsla. Så nu börjar jag få kläm på det där och jag känner verkligen hur jag har utvecklats inom ridningen. Kasanova var en kanske okomplicerad häst att rida, men är nöjd med honom och mig själv idag! en rikgti Aha-upplevelse helt enkelt! :)


Bara så ni vet.

Idag ska jag rida Nik. :)


Onsdag - Lite dressyr - Nik

Har ju en liten medryttarhäst här på skolan som ni kanske vet. Nik.
Tog mig upp till ridhuset med honom idag. I början var han lite stel, och så hade han fått nya skor, han har ömmat förut, men idag ömmade han inte, han verkade mest lite stel. Gjorde små volter. Jobbade först honom mycket i skritt, han kändes tillslut jättebra, han sökter sig neråt och arbetade på riktigt bra i skritten! Sen kom vi till traven där han i början också var lite stel, gjorde volter och red på fyrkanten, och efter en stund började han jobba på jättebra där med, trodde aldrig att jag skulle kunna det, så idag förvånade jag mig själv! :)


Löshoppning - Uno Bohman

Löshoppningen idag gick jättebra! Alla hästarna var pigga och tyckte det var jätteroligt att få hoppa lte som det själva ville och busa runt! :)
Vi hade med oss kamera men det fanns ingen tid att filma, och alla hade ngt att göra, lite synd, men bättre att allt är väl organiserat än lite halvt! Han som var här och bedömde våra fina hästar var Uno Bohman! Super duktig och framför allt rolig och jätte intressant att lyssna på! I början satt vi en stund på sal, där han berättade om sig själv och vad han hade vart med om, sen om löshoppning, jag tycker verkligen att ni ska försöka vara med på löshoppning med honom, eller be eran ridklubb att ta dit honom, han är super!!
Jag fick också beröm för att jag var bra fångare, jag var modig och vågade faktiskt visa att jag var där och att hästarna inte skulle spinga in i mig, då Therese blev ner sprungen. Och gottfried vad helt otrolig, han stannade i sista stund, och så menar jag verkligen i sista stund, han gjorde hopp när han stannade, och han hoppade och gled in i mina fötter, och jag fick ta emot med händerna, och han tyckte det var bra att jag faktiskt visade mig, så det är alltid roligt med beröm :)


Sandra & Bohun från sommaren 2010 får utfylla dagen. Bohun skötte sig riktigt fint på löshoppningen, lite feg, men kom igång ju mer vi hoppade :)

Nästan bestämt!

Just nu sitter jag och tänker för fullt på vart jag vill göra min fyra veckors praktik i sommar för någonstans, och börjar landa i mina tankar.
Ett dressyr stall, i Blekinge, Ronneby. Min syster har en kompis som har jobbat där, så därifrån fick jag tipset. Det finns små stugor där man kan bo, ligger vid havet, och ser superfint ut på bilder och har kollat runt på hemsidan, så börjar allt mer landa i mina tankar att det är där jag kommer vara. Har haft andra förslag, hoppstall i skåne, ngt körstall, men dressyrstallet låter bra! :)
Nu ska jag bara ta reda på vilka veckor det är praktik, sen ska Linda prata med hon som jobbar där och få ännu mera info, kanske att jag också kan ta med mig egen häst. Och nu ska jag bara fundera ut på vilken, haha! :)


bilderna lånade från hemsidan.


Löshoppning a la Strömma.

idag kommer Uno till skolan, så ska vi löshoppa skolans hästar! Ska bli jätteroligt att vara med på löshoppningen, har dom gångerna han har varit här eller om andra klasser har löshoppat har man bara stått och kollat, men nu är man med, det ser vi fram emot! :)


Fick ett ryck.

Har nu gjort om bloggen lite, imorgon tänkte jag sätta mig och pyssla på en ny header. Hade tänkt göra en ikväll, men är jätte trött i huvudet, och det går inte bra när man sitter och skrattar så tårarna sprutar och man får ont i magen med världens bästa rumskompis <3


Dollys nya sysselsättning på dagarna

Dolly har dom senaste dagarna gått lös ute på stallplanen, då vi många gånger har hämtat hösilage hos grannarna i transporten, så tappar man, det blåser iväg, och ja det ligger lite överallt, så har Dolly fått gå lös och äta upp det, supersmidigt! Igår gick hon ner nedanför stallplanen, där vi hade en liten hage där jag löslongerade mycket, där har lite gräs börjat växa (våren är snart här) så nu tycker hon bättre om det. Igår hittade jag henne bakom stallet, busponny!


Nu är jag tillbaka.

Jag har varit lite dålig det sista på att uppdatera, dels för att jag inte orkat och tiden har inte funnits heller.
Men kan sammanfatta helgen! :)

Mina hästar har gått jättebra. Red Ajax 10-15 min i Lördags, han protesterade inte särskilt mycket, han var mest envis och förstod inte vad jag ville. Men tränade vääldigt många halter, igångsättningar så vi börjar om från noll, även ryggningar, så grunderna finns där.
Dolly tömkörde jag och hon gick jättebra!! Lydia fotade, korten finns i något inlägg längre ner. I skritten och traven jobbade hon på riktigt bra!
I söndags tömkörde jag Ajax, och även här gjorde jag många halter, igånsättningar, och ryggningar, och halterna lyssnar han riktigt bra på, men lite kvar, han behöver reagera snabbare,  men det ska vi jobba vidare på.
Dolly blev det lite trickträning, och busade runt lite på volten, och myste. Sen borstade jag av henne i hagen, hon fäller som en tok nu! Sen myste jag med Ajax, han är verkligen en kelgris så det lyser om det. ;)


Bildbomb från 5 mars.

Lydia har fotat, sen fotade jag när Lydia red Ferro. Jag älskar den kameran, Lydia ställde bara in inställningar direkt på kameran, så slipper man sitta och redigera i datorn sen, supersmidigt! :) (Sony a290)
Ajax ser ut som ett mumintroll :)Heart of Gold.


Makeover!

2H (min klass) har fått i uppdrag att göra om skolans sadelkammare, måla om och fixa. Imorgon börjar vi med att röja ut allt, så kommer allt att vara kaos i två veckor, men det är det värt, jag lovar :)
Tänkte bjuda på några före bilder, och självklart när allt är färdigt kommer efterbilder!Heart of Gold.-v-


Kimbelwick/Jaktkandar

"Om du sätter tygeln i översta hålet fungerar bettet mer som ett vanligt tränsbett, dvs du får ingen stångeffekt. I understa hålet har du stångeffekt och om du sätter tygeln i själva ringen får du tränsbett-effekt med höga händer och stångeffekt med låga händer."
"Jo, på Kimblewick går det att ta ett ledande tygeltag. Om man sätter tygeln i ringen. Har det så på min häst, eftersom jag vill kunna ta ledande tygeltag."

Jag ska testa Kimbelwick/jaktkandar på Ajax, då han i grunden är westernriden, han är inte en "vanlig" ridhäst där man hela tiden ska behöva ha stödet i tygeln och behöva hålla, han kan hålla upp sig själv. Dock har han inte blivit riden på ett bra tag, så han har tappat det där lite.
När jag tömkör har jag ett raktbett, då han inte trivs med delat, han pillar bara runt med det i munnen. Han är inte särskilt känslig i munnen, jag gör övergångar, ger efter och jag har letat runt på internet efter övningar som ska göra att han faktiskt lättar lite i munnen, han har blivit något bättre på det, men det sista har det stannat upp, han är fortfarande seg i munnen. Tänderna är kollade i somras.
Jag och Linda har dillat lite fram och tillbaka, och har kommit fram till att jag ska prova Jaktkandaret på honom, dels för att han ska förstå att man inte ska behöva ta så i honom, vilket jag tycker är tråkigt att det ska behövas, så jag kommer att sätta in ett skarpare bett, som igentligen inte är skarpt, för det är handen som håller i tygeln som gör det skarpt, men jag vill behöva vara mer känslig när jag håller på med honom.
Sen när han har kommit igång igen och han har kommit tillbaka till westernridningen igen, och kan hålla uppe sig själv, och man en sträckt tygeln men utan att behöva dra i/upp honom, så kommer jag byta tillbaka till det raka igen. sen får jag inte heller glömma att han är bara 5 år i sommar. Ochså har han inte sin inre styrka, han har ingenting, och han kommer aldrig att få den heller om han inte arbetas rätt, så det kan också vara en fördel att få honom att börja jobba rätt genom att byta bett och inte behöva "rycka och dra" Sen kanske han inte alls funkar på det bettet, det återstår och se! Jag kommer att filma när jag testar det på honom, så ni kommer att få se ;)

Lydia min syster rider på det, Ferro kan hålla upp sig själv, men hon kan fortfarande han en lagom sträckt tygel och han kan hålla upp sig själv i form i alla gångarterna, vilket är jättebra, här kommer en film så ni ser vad jag menar, ;)


Blandade åsikter!

Ajax som ni vet är på lån hos oss, och kommer som det ser ut nu få stanna!
Han är inriden och det är meningen att det ska bli Tindras nya ridhäst och min körponny men mest Tindras ridponny. Tindra har nu börjat rida och det verkar gå bra, dock behöver han upprepning av grundridningen och förstå vad han ska göra.
Då Tindra häromdagen hade ridit, och hon skulle rida på en volt, och Linda stog i mitten och Ajax sket i Tindra och väntade på att Linda, som stog i mitten skulle ge honom kommando, och han blev såklart förtvivlad varför hon inte gjorde ngt.
Så Linda frågade mig och jag vill rida Ajax, en repition på grundenar inom ridningen och jag tackade ja. Och nej jag ska inte rida honom, en timmas dressyrpass, aldrig att jag skulle göra det, jag är för lång och nästan på gränsen för tung. Utan jag ska hoppa upp barbacka 5-10 max en gång i veckan bara för att få honom att förstå vad som menas när man sitter på. Sen kommer jag tömköra för att få honom igenomjobbad riktigt också i formen.
Jag har också letat runt på internet vad som är en maxvikt för den lilla ponnyn, och det är allt från 35-60kg. Och såklart beror det på hur stor shettisen är och hur det reagerar på situationen. Ajax är nästan lika stor som Mira, ni vet ponnyn jag red på praktiken, kanske 10cm mindre, men såhär ser jag ut när jag red Mira, inte överdrivet lång, men ändå för lång, men Mira trivdes med det, hon reagerade inte.

ja jag sitter i stolsits..


Och snart kommer svängeln så kan vi äntligen börja köra igen och börja jobba på riktigt :)

Markarbete - Ådi

Red som sagt i Tisdags, för första gången efter att jag ramlat av, och det var första gången Ådi gick med på lektion,första gången jag red Ådi, och första gången han hoppades med skolan, spännande! :)
Jag orkar inte skriva så mycket mer, än att han gick super i slutet, när jag fick trava av honom självständigt, dock ville inte Therese kamera sammarbeta det sista..suck!
Men en kommentar till filmen är att nu i efterhand att jag sitter och tittar på den och undrar förtvivlat varför jag reagerat så sent när jag ska sakta av till trav och sen även när jag ska börja trava igen, hästen ser bara uttråkad ut..
Dock blev han inte det sen när jag insett hur seg jag var och han kom igång mer, men kameran ville inte sammarbeta ;)
Sen red jag i dressyrsadel då dom inte fick med någon utrustining till honom, inte ens hans grimma tillhör honom, men jag tror att de letar sadel till honom ;)


Ledsen min.

Jag tycker det är lite elakt av skolan att stänga ner facebook, bilddagboken och msn på skoltid!

Rubrik

Idag ska jag rida, för första gången på en vecka, efter att jag ramlat av och fick en spark i huvudet och ett tramp på armen.. Det känns riktigt bra, jag har aldrig varit en person som blir rädd efter att jag ramlat av, vilket är skönt, att man inte känner så.
Hade velat ha Gottfried idag, men eftesom jag som jag inte känner mig helt fräsch i kroppen än så får vi se hur det går. Ni kommer få en uppdatering senare idag om hur det gick :)


RSS 2.0