Det var ju länge bloggandet höll...

Jag sitter gång på gång och försöker hitta på något bra inlägg att skriva, men jag kommer inte på något alls. Hade jag haft en bra kamera kunde jag bjudit på lite bilder.
Så jag tänkte ha bloggen lite lågt nu ett tag, skriva när jag verkligen har något att skriva och inte känna att jag måste blogga, för att jag måste!


Ajax

Ajax fick ju massage häromdagen, tänkte skriva lite om varför och hur jag har upplevt honom det senaste.

Det började med att vi skulle galoppera när jag longerade, han fattade galopp, gång på gång korsgalopp, och han såg väldigt stel ut i bakdelen, försökte några gånger till, tills han fattade rätt galopp, och det såg stelt ut, och bara efter några steg bytte han till korsgalopp igen, vilket för honom verkade skönare. Första tanken var att han helt enkelt inte kunde rätt galopp, då vi inte tränat på det särskilt mycket, men sen när jag såg hur det såg ut så måste det vara något! Det såg inte normalt ut, jätte stelt. SOm att ni själva springer med träningsvärk eller ont. Sen några dagar innan det slog tanken mig om han fattar rätt galopp när jag kör eller om han fattar kors, och jag började titta och titta, ibland blev det rätt, men mest fel, så jag tänkte att jag får longera honom och det var då som jag såg hur det såg ut.

Så Lena kom ut och masserade och han var jättestel så det han behöver är att jobba med bakdelen, få med sig den när han jobbar, så tömköning och skänkelvikningar och öppna, sluta är det som gäller för honom. Dock kan han inget av det, så jag ska börja med skänkelvikningar från marken, bara flytta honom med händerna helt enkelt. Ska även försöka lära in det som trick, som Dolly kan, så kan jag göra det med honom varje gång och även att Linda (min syster som äger honom) kan göra det efter Tindra har ridit, eller gå med och göra det när Tindra rider, det vore ju gult värt!

Varför han var stel där bak är något som är vanligt bland barnponnyer, ett barn tänker inte på att jobba och får med sig bakdelen då det bara svänger, och det förstår jag, sen kan man inte ställa så höga krav på barn då det bara ska vara roligt att rida i början. Men nu med Tindra har jag börjat ställa lite mera krav på henne, så det ska nog gå framåt för dom också. :)


Dagen blev inte riktigt som vi tänkt, men det löste sig bra ändå

Hela dagen blev lite oplanerad! Igår ringde Lena och sa att hon kunde komma och vi tänkte att det är ju lika bra att hon kommer så får vi hästarna masserade. Det var tänkt att vi bara skulle ta Quattro och Ajax men det slutade att vi tog allihopa. Så jag och Therese traskade upp till hagen, hämtade med oss alla hästarna ner.
Quattro och ferro fick lite akupunktur och Ajax fick massage, så även Dolly.
Ajax var sååhäär stel i bakdelen, vilket inte är så konstigt då han är barnponny och barn tänker liksom inte riktigt så långt än att man ska flytta med bakdelen utan man svänger bara. Så vi fick i uppgift att massera själva och att han ska gå i skänkelvikning, bak och framdelsvändningar och öppna och sluta, och Ajax som inte kan ngt av det, haha. Men skänkelvikningar skulle vi göra från marken så vi börjar någonstans, att flytta honom bara i grimma och grimskaft med hjälp av händerna, några steg åt sidan i kanske 10 min så han kommer igång där bak. Sen även få honom att börja jobba, så det blir tömkörning med graman en tag framåt.
Med Dolly var inte så mycket, det satt lite lite där bak så henne behöver jag tömköra volter och lite skänkelvikningar med också. Dolly kan ju skänkelvikning löst så det ska vi jobba vidare på mer så hon gör som ännu bättre, men sen också göra det i grimma och grimskaft och se så hon verkligen jobbar. Men sen även att vi kommer vidare och gör det i tömkörningen också. Så med Dolly var det mest finslipning som behövdes så hon jobbar hela tiden.

Så Dolly ska vila i två dagar och Ajax gör jag skänkelvikningar med i grimma tre dagar till, så det är ganska slappt på hästfronten just nu. Så jag och Therese kunde tyvärr inte köra, men vi roade oss ändå, badade med hundarna, solade och åkte ner för en backa med fyra presseningar på gräset och vattenslang, det gick fort vill jag lova!


Tatoo

Snart fyller jag 18, mindre än en månad! Och då kommer jag tatuera mig! Antingen ska jag skriva något, ska välja mellan dessa två texter

lifes a climb but the view is great

Yesterday is history
Today is possibility
Tomorrow is surprise

eller denna bildenhelst vill jag ju skriva något, och om jag skriver något ska jag skriva den på skulderbladet eller i nacken typ. Just nu lutar det åt att skriva då jag är lite skeptisk att göra min första på handleden, haha.

Dagens

Jag och Tindra taggade för Löshoppning med mina små idag, och det blev det väl nästan i alla fall. började med Ajax som redan i uppvärminngen behövde träna på annat idag. I galoppen har han väldigt svårt att få rätt galopp, han fattar alltid korsgalopp, speciellt i höger, men när han väl får rätt så byter han med bakdbenen, så Lena (massör) kommer nästa vecka och kolla upp detta. Hoppade några skutt med honom och det uppskattades av honom :)
Dolly hon var lika galen och glad som vanligt! Sötponny! I uppvärmningen bockade hon och hade sig och drog järnet i galoppen och över hindrerna, haha!  Så hon var inte så jätte seriöst med idag, var varmt också (redan klockan 11) så höll inte på så länge med dom.

Imorgon kommer Therese och så blir det körning med båda två! Filmer och kort kommer komma upp!


Då laddar vi om på nytt

Det var ju meningen att vi skulle åkt på utställning i Nossebro, men där var det fullt och vi kom tyvärr inte med..suck! Men nu laddar vi om och så laddar vi för utställning i Vartofta istället! Jag hoppas det kommer gå bra, hårdträningen fortsätter så dom ska bli snygga till utställningen :)


Dolly Nossebro 2007


Shoppingsugen!

Nästa vecka åker jag och Therese troligen till Hööks! Här kommer en liten shoppinglista på vad jag är sugen på att köpa. dock kommer jag troligen inte köpa tränset, har inga pengar till det nu, men det är ett sådant träns jag alltid velat ha och har inte precis råd med det äkta Dyon tränset för 1500kr så det får bli en Clardige House kopia isf, men som sagt dom pengarna finns inte riktigt nu!

Kan inte bestämma om jag vill ha röd eller svart ;)


Fast ett svart träns


sadelgjord till Ajax


Några par lindor.


Kan inte bestämma vilken färg.. tror jag skippar det bruna, får se lite, ska ju skaffa några par lindor så får skaffa lindor som matchar schabraken ;)Ridbanor

Där vi har våra hästar hos min syster har jag för tillfället tillgång till två ridbanor. En liten paddock en större. Vilken är bra! :) Dock har den stora paddocken inget staket så den lilla ridbanan använder jag till löshoppning eller bus med mina små. I den stora som är närmare rider Tindra och jag tömkör båda två och vi hoppar där. Linda och Lydia och dom som äger paddocken tar ut tränare en gång i veckan och hopptränar! (Karin Jacobsson från Alingsås Ryttarsällskap)

Stora ridbanan


Lilla ridbanan (väldigt dålig bild och den ser stor ut på bilden men det kan jag lova att den inte är när man rider stor häst, Där hinner man bara svänga förrän man ska svänga igen)


Veckoplanering

Dolly
Måndag - Tindra rida ut
Tisdag - Trickträning
Onsdag - Löshoppning?
Torsdag - Körning
Fredag - Vila
Lördag - Körning
Söndag - Körning

Ajax
Måndag - Körning
Tisdag - Tindra rida dressyr och ev hoppa några skutt i paddocken
Onsdag - Löshoppning?
Torsdag - Körning
Fredag - Vila
Lördag - Körning el. Tindra rida
Söndag - Körning el. Tindra rida. ev tömkörning.


Ajax ser ut som en isbjörn på vintern om benen!

Jag köpte benskydd som var meningen att Dolly skulle ha, men dom var för stora och istället passade dom perfekt på Ajax! Haha och snacka om att Ajax ar mycket päls (i vintras) på den ena bilden med som svarta skydden och om man jämför med nu! ;)


Dagens

Har nu satt mig i soffan och väntar på mat efter att ha vart ute med hästarna.

Tindra red Ajax idag i lilla paddocken. I början var Ajax mest lat och drog i tyglarna och försökter slippa undan arbetet. Men när jag förklarat hur Tindra skulle driva och dra upp huvudet lite grann så slutade han med det och han travade runt, gjorde fina halter, han är fortfarande lite lite lat men han gör det han ska göra men det ska vi nog kunna få ordning på. De hoppade några skutt också. Satte upp två "hinder" på både medellinjerna så travade det över. sen höjde jag upp dom så dom låg på 20 cm och det tog dom sig över lätt. Ajax tyckte det var roligt och vi gav oss när det gick som bäst.

Med Dolly blev det trickträning. LIte halv seriöst. Körde igenom allt och drog några galopprace på långsidorna. Hoppade några hinder på 60 cm också, det uppskattades! Hon tyckte det var jätteroligt och hoppade utan problem. Hon gillar verkligen att vara i paddocken, jag skojar inte! Varje gång, eller redan igår när Tindra red Dolly så red vi förbi paddocken och Tindra skrittae förbi ingången och hon drog rakt in! Tindra travade runt ett varv bara för att Dolly skulle få gå där inne en liten stund. Men sen när Tindra skulle ut, hon vägrade!! Hon backade och var bara envis, hon skulle inte ut! Sötponny. Så det slutade att jag fick hoppa ur vagnen och leda henne förbi, fick leda henne en bra bit innan hon släppte det och kunde gå framåt. haha. Jag måste filma det nästa gång! ;)

Nyfikna hästar

Hästarna eller speciellt Quattro som ni kanske ser, tycker det är spännande varje gång man kommer upp med vatten!
Visst är det skillnad?

10 Juli 2011

15 Juli 2011


21 Juli 2011

skakar liv i bloggen

Bloggandet har inte varit särskilt bra som ni kanske märkt, försöker blogga från mobilen och ibland går det och ibland inte..suck! Och så försöker jag lägga till bilder men det vill inte heller funka och det är tråkigt att inte kunna lägga till dom dirket från mobilen. Men nu är min dator laddare återupplivad så nu kan jag sätta igång och blogga igen! :)

visst är hag duktig?

Jag är som ni kanske märker inte sä duktig på att uppdatera. Men det betyder att kag jeöt wnkelt inte hinner. En snabb uppdaterig på hästfronten. 1det blir ingen utställning i nossebro i aug. Dom hade fått in för många anmälningar än vad dom klarade av sä dom fick tycärr säga nej till minst 20 st. Lite synd. Men får se framåt till utställning i höst i vartofta. Någon som vet vart vaetofta ligger? Jag har noll koll. 2 körde ajax idag. Var riktigt duktig. Sparkade ett fåtal ggt idag på bakseöen. Han är lite smått irriterad över att den sla sitta där när hab ska galoppera. Men han var blivit mycket bättre än första gången vi skulle trava med den. Vi kunde knappt trava ett steg så var baken i luften. Sä nu är det bakutsparkar i endast galoppen. Mem det ska vi aööt få ordning på :-) 3. Tricktränade dolly idag. Och det var utan tvekan ett av de bästa passen någonsin!! Vi båda kom in med bra.inställning och det smitttade verkligen av sig. Hon stegrade tex utan problem idag. Det senaste har hon alltid velat ha grimma eller halsring när vi gjort det men udag hade hon självkänsla och gjorde det utan problem! :-) glädje! Jag har färgat håret mörlbrunt :-) en snabb uppdatering. Har fortfarande inte lyclats slänga in bilder i inläggen. Den vägrar helt enkelt. Suck! Men ni får ha det så bra så hörs vi :-)

Bild från idag


ajax

test

Har som sagt skaffat ny telefon. Så tänkte börja blogga från telefonen då min laddare är sönder och datorn är urladdad och det blir liksom aldrig attman sätter sig och bloggar från någon annans dator ;-) så hag hoppas detta ska funka. ;-) har inte riktigt fått ordninh på attman kan kägga till bilder så bjuder på en favorit i repris på ubåten. En häst som jag red i fyra veckor nere iblekinge på praktiken. Dom som jag jobbade med tyckte att jag gjort ett bra jibb ich ttckte jag skulle ta med honon hem. Sådantär alltid roligt att höra :-)

dåligt med bloggandet...

det är väldigt dåligt med bloggandet nu! Men nu har jag fått en ny telefon så tänkte att jag skulle försöka börja blogga i den nu, med lite bilder. Min dator, eller laddaren till min dator rättare sagt är sönder så kan inte lägga in bilder från praktiken då alla dom ligger på datorn och datorn är urladdad...(!!)
Men har jag tur kanske jag kan få en ny laddare innan skolan börjar så då kan jag lägga upp bilder och filmer så ni får se lite hur jag hade det där nere i Blekinge. Jag hade det toppen i alla fall, mycket jobb, men jag hade roligt! :)


Träningsupplägg

Nu när jag ändå sitter vid datorn tänkte jag slänga upp lite hur jag tänkt med Dolly och Ajax nu framöver att träna dom, och vad jag har för mål denna sommaren, låter det som en bra ide? ;)

Deras träning börjar idag, 10 Juli. Målet är att det ska komma i konditon och få bort gräsmagen till 13 Augusti då det är utsällning i Nossebro. Så lite mer än en månad. Dom kommer gå 5-6 dagar i veckan, då menar jag inte sten hårdapass varje dag. Vissa är så rädda att de inte får gå mer än fem dagar i rad, sen måste de vila. Men mina kommer gå Mån-Lördag och vila Söndag. Och det kommer vara olika hårda pass, inte stenhård träning varje dag.

Sen på nätterna kommer de gå i en ganska så nerbetad hage, (varför dom går "inne" på nätterna är för att på nätterna är då dom är mest aktiva med att äta så därför går dom inne eller i en nerbetad hage gör att de inte behöver stå och vräka i sig massor av gräs, dom har haft sin semester nu dessa fyra veckor jag har varit borta så nu ska vi komma igång.) som vi gjort idag som Quattro och Ferro kommer få gå och beta ner nu några dagar, så tills den är nedbetad går Dolly & Ajax inne i boxen på nätterna.

Lite kortfattat sådär, ni får gärna fråga om det är något ni undrar,så ska jag svara på det :)


foto: Rebecka Johansson

10 juli

Tog bilder så ni får se hur dom ser ut idag. Tog bilder inomhus då det var så mycket bromar och skit ute så dom kunde inte stå still!

Ajax, tjock.....


Dolly, inte riktigt lika tjock men det finns allt lite som behöver tränas bort.


Så nu blir det hårdträning ;)

Hårdträning, dag 1

Idag började igångsättningen av mina hästar! Hårdträning, då dom verkligen är tjocka!! Idag blev det tömkörning för båda två, kommer tömköra (iaf Ajax) nu en vecka framåt för att få upp lite grundkondition och träna mycket lydnad.
Med Ajax gick det jättebra! Hade två tömmar idag, eller jag hade de enda tömmen som en graman, att jag inte tänkt på det tidigare, han sökte sig neråt och i slutet kunde jag släppa efter riktigt mycket på "gramanen" så det kommer nog gå framåt och han kommer bli jättefin!
Med Dolly körde vi på som vanligt, hon jobbade på bra och var pigg och gla! Hade med mig Tindra idag som var snäll och filmade (min systers sex åriga dotter, som rider Dolly & Ajax) så tänkte slänga ihop en film så ni får se!

FALSTERBO

Nu sitter jag i bilen påväg mot Falsterbo, första gången jag är där och det ska bli jätteroligt! Ninni ska tävla med en häst, dom åkte dock ner i MÅndags, men idag ska vi ner och heja på henne och hjälpa till :) Sen gick Caroline Ohlsson vidare till final med båda hästarna (amatör touren) så henne ska vi såklart också titta på!!

Så vi hörs till helgen när jag kommit hem, då kommer det massor av bilder hoppas jag :)


Slänger in ett inlägg!


Falsterbo har satt igång och en kompis, Caroline Ohlsson, är där nere och tävlar, och första kvalet har varit och hon slutade tvåa med den ena. Nu är det ett kval kvar imorgon, så om det går bra så kanske hon kvalar vidare till finalen nästa helg! Vore jätteroligt! :) Men ett stort Grattis och Lycka till!!Sen är även Sussie Blomqvist där nere och tävlar med hingstarna, 6 och 7 års championatet, hon tävlar bla mot Douglas Linderlöw Royne Zetterman - och deras hästar är e. en av hingstarna som står här på stall Millegarne (Camaro M) så nu håller vi tummarna att det går bra, hon kommer nämligen från Alingsås, och det var där jag hade praktik så jag håller tummarna! :)

Sen ska även Jennifer Svensson ner, och tävla i dressyren (Folksam Scandinavian Open Dressyr) på Onsdagen med en av hingstarna, det är där jag har praktik, så har jag tur åker jag ner på onsdagen samma dag hon tävlar så får vi se ritten, håller även tummarna för henne såklart!!

URSÄKTA!

Jag kan tyvärr inte uppdatera då min laddare till datorn har gått sönder -.-', så det blir inga bilder och sådant på ett tag, men om en vecka så kommer det komma upp bilder och några inlägg! :)

Men jag kan säga att jag trvis på Stall Millegarne, mycket jobb, tidiga mornar och sena kvällar och man är trött, men det är det värt! ;) Börjar få hemlängtan till min säng och mina hästar, så ska bli skönt med några veckors sommarlov!!

Ni får ha det så bra så hörs vi om en vecka, ;)


RSS 2.0