Dagen i bilder!

Löshoppade Dolly & Ajax idag, skuttade över några gånger bara, slutade på ca 60cm för båda. Tyckte dom skötta sig bra och det uppskattades av dom båda att få hoppa! var ett tag sen! Hade inte med mig den lilla kamern så ingen film tyvärr!
Hade med mig systemkameran och tog några bilder i farten innan jag cyklade ner till bussen. :)Duktiga hästar!

Körde Dolly & Ajax idag, en galet pigg ponny och en lagom pigg häst! Kan ni gissa vem som var galet pigg? Jo dolly, den 17 åriga shettisen, haha. Jobbade på jättefint i skritten, men sen i traven flög hon istället iväg i galopp, så fick springa av henne en stund, lät henne bara galoppera tills hon själv saktade av, vilket tog en liten stund i alla fall. Lät henne skritta en stund och sen kunde vi komma igång med travarbete, och då var hon jätteduktig! Jobbade igenom med hela kroppen.

Ajax var lika duktig han, var lätt att ställa både åt höger och vänster i skritten så även i traven. Trände på att ha ett lite högre tempo i traven bara för att få fram honom då han gärna blir lite tillbaka och sen börjar han kolla på allt annat, så ett lite högre tempo fick honom att jobba på bra! Han har inte riktigt orken än att jobba i ett lägre tempo när vi kör, men det kommer nog! Får ta och filma nästa gång jag tömkör så ska ni få se hur snygg han är ;)

Evert fick ha träns på sig idag för första gången, fick se många snygga & söta grimaser! Han fick stå i stallgången och grimsera medans jag borstade honom. Efter en stund stog han med bettet i munnen utan att grimasera :)


Dolly

Bättre sent än aldrig, skrev detta inlägg i Lördags förra veckan efter att jag jobbat med Dolly.

tränade Dolly också, vilket även här gick riktigt bra! Hon var framåt hela tiden och ville jobba, vilket är roligt att se! Blir också mycket roligare att jobba med en häst när den har den egna framåtbjudningen. Jag vet inte rikgti vad jag ska skriva, ni får gärna kolla på filmen och se vad ni tycker! :)Andra gången med Evert

Bättre sent än aldrig, skrev detta inlägg i Lördags förra veckan efter att jag jobbat med Evert.

Andra gången vi provade på detta med longering, eller jag vet inte riktigt vad man ska kalla det, löslongering är det ju inte, kanske man kan kalla att det är en början på löslongering/lydnad?
Jag tycker att han skötte sig riktigt bra för att vara andra gången, med att kunna gå runt mig och han lär sig snabbt kommandot för fram, nu ska vi snart börja jobba med att stanna också, haha.
Backa är något som han också fattar ganska snabbt, men idag var han inte riktigt samarbetsvillig på det, lite trög, men är jättenöjd över honom ändå! Han har lärt sig snabbt! Får jullov imorgon och har sen vecka 2 & 3 praktik så kommer kunna jobba mycket med honom. Sen får han vila några veckor och vila hjärnan.
Något som är viktigt är att inte träna för långa stunder i början, och fram för allt när man börjar med något nytt! Då blir det lätt för mycket på en gång, och hästen kan lätt bli uttråkad! Det är ett vanligt fel som man gör i början, man vill för mycket!
Här kommer en film på Evert, lite snabbt i hopslängd då jag kände att jag verkligen behöver få upp den! Skrev för en vecka sen, kanske dags att den kommer upp? Kolla och skriv gärna vad ni tycker, något jag redna kan påpeka är att jag på några ställen skulle berömt istället för att fortsatt!


Från oss Alla, Till Er Alla, en Riktigt GOD JUL!


"Ha koll på logotypen 2012"


I nya TR för 2012 finns en rad olika bestämmelser för ryttarens kläder och hästens utrustning under tävling.

Bland annat får ett klädesplaggs logotype inte förekomma mer än en gång och inte vara större en tre kvadratcentimeter, alltså 3x1 centimeter. Samma sak gäller för hästens utrustning som voljlock och benskydd. På täcken får det inte finnas några märken överhuvudtaget!

Bestämmelserna gäller hela tävlingsområdet från och med 1 januari 2012.

För ryttare och kuskar som har särskilda sponsoravtal gäller andra bestämmelser. Till exempel får det vara ett märke som är 10x20 centimeter stort på varje sida av vojlocken.

Läs nya TR här.

Källa


Foto; Kajsa Elmdahl


Tappskokompitens!

I Tisdags gjorde jag "slutprovet" för tappskokursen, och denna gången var det på riktigt häst, vilket var så mycket lättare än en såkallad döhov, allt var liksom mer, levande, (såklart) men det var i alla fall lättare och man fick mera känsla plus att sömmarna gick i så mycket lättare! Allt var lättare helt enkelt! :)

Så nu får jag slå på tappsko, nu väntar jag bara på intyget som ska komma efter jul!


Min första sko på riktig häst,

Vill komma igång igen

I helgen tänkte jag filma när jag tränar hästarna, var länge sen och bloggen behöver komma igång lite igen tycker jag! Vill gärna blogga, men vill inte vara den som skriver en mening i ett inlägg och så var det med det, roligare med lite längre, eller vad tycker ni?

Sen tycker jag att det kunde komma lite snö, dels så man kan ta fina vintriga bilder, och så är det faktiskt december och jul som några dagar så snö hade passat bra!

Har filmer och några bilder från veckan som jag också ska försöka få upp under dagen/kvällen.


jag och Ajax i våras,

Hundvakt

Jag har för några dagar blivit Surte bo, en liten bit utan för Göteborg. Min syster och kille drog iväg till Stockholm över helgen så jag fick bli hundvakt. Mycket mysigt! Ibland är det härligt att vara själv och inte hela tiden vara omringad av människor. Nu har jag kommit tillbaka efter en långpromenad och har ätit middag och nu står kladdkakan i ugnen, fick ett ryck att baka och så blev jag lite akut sugen på kladdkaka, haha.

Igår blev det en slappis dag, låg och kollade på hela säsong 1 av Greys Anatomy så ungefär 6 timmar, så mysigt att verkligen inte göra något. Både jag och hundarna låg halvdöda i soffan hela dagen, var härligt med en kvällpromenad och vakna till liv!

Imorse blev det lite mera Greys Anatomy, säsong 2, och jag har varit ute på långpromenad som sagt, och det var fint väder, solen sken för ovanlighetens skull i Sverige!
Var i stallet i fredagas, slutade skolan tidigt och pappa kom och hämtade mig så jag kunde komma dit då jag visste att jag inte skulle komma varken Lördag eller Söndag. Med Evert blev det lite lydnadsträning, har börjar lära honom "backa" & "Kom" och han tycker det är mycket roligt, speciellt godiset. Har endast gjort detta två gånger och han förstår mer och mer och man ser hur han tänker till. Om han tex står och nosar i  min ficka och han ser att jag gör tecknet för backa, som i dett fallet är att jag pekar bakåt, så forsätter han nosa men märker han att inget händer så tänker han till och aha, jag ska backa, och han backar, jätteroigt att se!
Med Dolly blev det en rykt och jag och Ajax lyckades tömköra ut en sväng i blåsten. Skritt och travjobb och han jobbade på riktigt bra :)Några hundralappar fattigare

Jag och mamma drog en sväng till Ullared idag, kom hem med några julklappar och sen saker till mig själv och till Evert. Jag köpte bla ett par supersnygga och sköna helskodda ridbyxor och jättesköna handskar! Sen blev det filmer, dock blev det bara två då jag inte hade pengar till fler nu, men det är faligt för mig att gå mellan filmhyllorna(!!!), lyckades välja ut två av dom 12 filmerna jag tog först, tur att jag ska ner till Ullared den 22 igen, då blir det ännu mer onödigt till mig själv skulle jag tro, haha.

Evert fick sig en man och svansborste och ett fleccetäcke, som han just förlorade sin manlighet för, när matte kom hem med ett rosa fleccetäcke, :)


Tappskokurs

En kurs som ingår i min utbildning är tappskokurs. En riktigt bra kurs, vem har inte råkat ut för att hästen tappat en sko och hovslagaren inte kan komma på en gång? Oftast kanske hästen klarar sig utan skon, men om man har hittat skon kan det alltid vara bra att kunna slå på den själv, så man kan fortsätta rida tills hovslagaren kan komma. Och det är detta vi får lära oss. Vi får dock lära oss lite överkurs med att verka och rikta skon så den passar hoven, vilket också kan vara bra om man inte hittar skon och inte vill vänta på hovslagaren. Men då behövs det ju en del verktyg för detta också.

Idag hade jag tappskokurs och jag är färdig med min andra hov och var riktigt nöjd, det enda jag behövde hjälp med var att rikta till skon, jag vågar inte slå så hårt så våran lärare i kursen (som självklart är legitimerad hovslagare och skor även skolans hästar) fick hjälpa mig med det sista. Men annars har jag kommit in i det och det flyter på! Jag har även denna kurs imorgon och jag skulle tro att det nästan är sista gången innan vi har det lilla slutprovet när vi ska ta av skon på hästen och bara slå på den, fast denna gången är det en riktigt häst, spännande! :)


min första hov som jag blev riktigt nöjd med! Man tror att sömmarna ska böja sig, eller jag trodde det, och att det ska gå åt jättemånga, men det var lättare än vad jag trodde! Kanske fick göra om 5-6 stycken på första hoven för att som krökte sig, och idag på andra hoven var det bara 1 som krökte sig!

För er som undrar så är det riktiga hästben från slakteriet.

RSS 2.0