godnatt

nu ska jag borsta gaddarna sen lägga mig och sova tillsammans med världens sötaste katt, Kitty ;D
Efter att ha fixat med Emmas blogg då hela hennes design typ kraschat? så skickade hon över den och så fick jag ändra, skaffade en ny blogg där jag klistrade in den hon hade, och nu är det fixad och nu har jag mailat över den designen på den nya nödbloggen så nu ska hon bara så fort hon kommit hem klistra in den jag har gjort på sin riktiga blogg, håll tummarna för att hon gillar den och att det funkar! :-D

dolly & Ajax

Dolly:
Tindra red henne en sväng idag, vi gick i mellanbacken i klätterbacken en gång, sen travhoppade hon ett hinder i skogen, och sen lite avtravning på vägen, och Tindra tyckte det var kul och Dolly verkade också tycka det var mysigt att få komma ut :)
Sen efteråt fick hon sig en svalkade kalldusch och det uppskattades!! :-D

Ajax:
Tömkörde det lilla monstret idag!
Gjorde massa slalom på vägen för att få honom att lyssna på tömmen/handen utan att behöva dra så sjukt mkt! Idag var han på "testa-den-nya-skötaren-humör" han skulle vända, bli rädd för pinnar på marken, stenar, you name it! När jag bara ignonerat det sen, och smakade på och sa "nu går vi" och sagt till honom lite på skarpen att  nu får du faktiskt ta och skärpa dig, så lugnade han ner sig sen och slalomen på vägen blev jättebra i slutet sen! Ganska runda, och han var följsam i munnen i både skritt och trav, lilla killen var riktigt duktig idag! Var ute i ungefär 20 min.

Duschade även honom sen, första gången (det kommer bli en lång text så du får gärna skumläsa om det blir mycket ;D)

Började med att ställa honom i spolspiltan, låta honom nosa på slangen och munstycket och trycka på handtaget (såklart hade jag inget vatten på!) och låta han nosa lite till :)
Sen sätta mig snett bakom honom, så han kunde se mig, sen sätta på vattnet och låta det spola en stund bara på golvet utan att det kom på honom.
Han reagerade och skulle snurra runt. Jag stängde av vattnet, gick lugnt och flyttade tillbaka honom, satte mig igen, satte på vattnet och vi höll på så en stund innan han sen kunde stå rakt i gången medans jag spolade vatten på golvet.
Sen gick jag steg för steg närmare och han gick runt lite, men blev inte arg utan stängde bara lugnt av vatten och ställde tillbaka honom.
När jag sen kunde spola på hovarna och benen samtidigt som jag rörde honom med handen där jag spolade, han blev väldigt mycket lugnare när jag hade handen där hela tiden!
Jag gick tillbaka, började om och han stog lugnt kvar, sedan rörde jag mig lite lägre upp, när jag kom till magen gick han runt, och jag sängde av vattnet, ställde tillbaka honom och började om.
När jag sen använt handen på hela kroppen samtidigt som jag spolade var helt plötsligt hela han blöt ;D
Sen slutade jag använda handen och han kunde sen stå och bara njuta av en svalkande dusch :-D<3

home sweet home

nu är jag hemma och ska snart ner och äta mat, färskpotatis och sill, mumma! :-D
Blev tömkörning för Ajax del idag, och så red Tindra Dolly, ska få ihop inlägg om dom med, så håll ut! ;D haha.


snabbis

En snabbis in på bloggen!
Snart ska jag åka till jobbet, jobba till ett, åka in till stan, kommer in till stan 13.55(14.00), sen ska jag på en halvtimma, springa till polisstationen, ta ett kort till min legitimation, om jag hinner, spirnga upp till mamma och lämna det så hon kan gå med det till banken sen så jag kan få min legitimation snart, tror ni jag hinner på en halvtimma? Bussen går 14.30 till stallet, och vore grymt om jag hann med den, nästa buss dit går halv sju, och känner inte för att sitta och vänta! ;)

Hade bra! :)


Love it, or leave it

Målade mina naglar med aprikosfärgat nagellack, en stoor favorit! :-D
vad tycker ni? ;)
Hejdå tusenlappar!

Denna selen på bild kommer att klickas hem när jag fått in min pengar från sommarjobbet, kanske inte på en gång, men snart, då jag vill byta ut sele och ha en bättre som även gör att hästen drar vagnen bättre :)

1750 :- (+240:- då jag måste ha en större storlek än mini-minshettis som kostar 1750:-)
Sen även en svängel där draglinorna ska sitta i ;)


Dolly

Tömköring för henne med, samma runda som Ajax, Dan-ove rundan. :-D
Tränade på samma sak med henne, lite tempoväxlingar i skritt och trav, och fick till de jättebra! Skritten kunde hon få till det, och även i trav, och formen i skritten var grym idag!
Tränade på halter och att hon skulle stå still tills jag faktiskt bad henne gå framåt, och i början var det tråkigt tyckte Dolly, men efter att ha gjort det några gånger och blandat det med tempoväxlinagr i trav så började hon få in grejen och vi släppte det och skrittade av, var ute i 25 min med henne också, och är jättenöjd!

Imorgon ska Tindra rida henne :)

En nysvampad Dolly :)Alla hästarna, förutom Ajax som har flyway, har flughuva på sig, och även Dolly ;)

Ajax

Det blev tömkörning för honom idag.
Tränade tempoväxlingar i skritt och trav, och dom blev riktigt bra faktiskt, och han har ganska så fin trav ändå, försökte kika lite åt sidan och titta på han, och det såg bra ut, sen lilla jag hann se ;D
Sen även på att göra halt, han är lite trög/hård i munnen, och försökte ganska mycket med rösten, skritt-trav går det med rösten, för då orkar han inte super mycket, så han är ganska så villig att sakta av, men från skritt till halt är det lite svårare, men behövde inte ta så mycket i tömmarna sen till slut utan rösten och ta i tömmarna, så är supernöjd! Var ute i ungefär 25 min, tömkörde Dan-Ove rundan, är ganska mycket skugga där, det är såå varmt nu på dagarna!

En trött Ajax efter att ha jobbat :)


en nysvampad Ajax


tillbaka!

nu är jag tillbaka hemma efter att först jobbat och sen gett gärnet i stallet :)
Några kort från idag kommer upp också, men ska nu knepa ihop varsitt inlägg om vad jag gjort idag och hur det gick, men nu ska jag gå och steka korv, och sen äta korv med bröd :-D

en till

Ännu en kommentar jag fick från denna person, kolla in hennes blogg!! som jag tackade hade röstar på min blogg hos veckans ekipage! :)


Det värmer

Det värmer när man får sådana kommentarer!

Hon/ Amanda (kolla in hennes blogg) röstade på mig på veckans blogg hos hästbloggeen.blogg.se och jag skrev ett stort tack till henne, och så får man denna kommentaren tillbaka :)


ny header

Vad tycker ni? BÄttre eller sämre? Dock hade jag velat ha en liknande bild på Ajax, utan grimma och lite underifrån, får försöka fixa detta! :)

fixa och trixa!

Nu ska jag strax äta, sen blir det att sätta sig ner och fixa om headern lite! Ska få in en bild på Ajax och även ändra texten, så håll tummarna för att det blir bra nu! :)

Glöm inte rösta!! :-D (nr 5)

http://hastbloggeen.blogg.se/2010/june/veckans-ekipage-2.html

Dolly

Körning för hennes del idag, och det gick riktigt bra!!
Något pigg i början, men lugnade snabbt ner sig då vi började jobba ganska så direkt redan i skritten, fick till jättebra fiorm i skritten, och för att det gick så bra i skritten så gick det minst lika bra i traven sen! :)
Var ute i ungefär 30 min. Vi kände även på lite galopp idag också, ingen superfin galopp men ganska lugn och fin, försökte få henne att jobba lite i galoppen lyckades i några språng, sen orkade hon inte mer, så vi saktade av till trav, travade av och sen skritt hem :)

Imorgon blir det körning för hennes del :)


Ajax

Idag har jag tömkört Ajax med Ferro & Lydia som sällskap, och Ajax och Ferro trivs verkligen med varandra!, blev lite klättring, 2 ggr i mellan backen, och det tyckte han var jobbigt ;D
Sen red vi vidare lite i skogen sen blev det lite travarbete på vägen, lyckades få honom att söka sig lite neråt men det är ingen fin form men han går inte med huvudet uppe i himlen ;)
Men det går framåt! Hans trav är ngt snabbare än Dollys så jag har nästan powerwalkat i 10 min idag, haha! Men långsammare kan han gå, gjorde det några gånger idag, men det är inte långa stunder han orkar.
Imorgon blir det tömkörning för hans del, eller ska göra det tills fredag, sen ska vi komma igång med körningen :)


jag är med och tävlar

Jag är med och tävlar hos hastbloggeen.blogg.se att bli veckans ekipage! Rösta på mig! :) jag är nr 5! :)

http://hastbloggeen.blogg.se/2010/june/veckans-ekipage-2.html

jag är med och tävlar


klickbar bild

Dolly

En körtur med Dolly idag, skritt och trav och det gick kanonens!
Något pigg i början men lugnade ner sig efterhand, fick till riktigt bra och fin form i både skritt och trav idag, riktigt nöjd! :)
Hade Tindra som sällskap så vi satt och pratade och sjöng sommarlåtar :-D

Imorgon blir det körning för Dolly och tömkörning med klättring för Ajax :)

utställning, Bergstena, 25 Juni

Jag och Tindra lekte lite utställning idag med Dolly & Ajax, Tindra är fotograf :) Hon är 5 år, och kan ta kort:-D

Hon står i lätt sluttning, så nej hon är inte överbyggd ;)


repgrimman sitter lite långt ner, det är jag medveten om ;)bilder från 25 juni

Ferro övervann sin rädsla och drack trots att jag stog där med vattenslang och fyllde på :-D
Eller så var han vääldigt törstig :o
bilder från 24 juni

bilder från igår och idag

Bilder från igår och idag kommer såklart också snart upp, så fort jag har lagt in dom på mitt USB :)


Ajax andra dag!

Andra dagen för Ajax idag, och han verkar fortfarande trivas! Släppte in han och Dolly till Quattro och Ajax visade verkligen Quattro att han vill bestämma, så istället så försvarar Quattro Dolly så Ajax får inte gå och hälsa på Dolly så länge Quattro är där, hon är såå lik sin mamma Quattro, i det beteendet! Men det kommer bara att hålla några dagar sen kommer Ajax också få vara med! :)

Blev en promenad med Ajax idag, han var riktigt nyfiken på vart han var, vi hann med att utforska nya vägar, eller för honom är dom ju nya ;)
Vi gick till klätterbacken där vi tog mellan backen 2 ggr, sen gick vi vidare i skogen, vi travade lite lätt, sen gick vi ner till stora vägen, upp igen och sen gick vi runt trekanten, och han var trött sen ;)
Sen släppte jag honom i hans och Dolly hage, gick och hämtade Dolly så nu står dom två tsm igen :)


Ajax första dag!

Igår åkte Ajax med hem till oss :)
Första mötet mellan han och Dolly blev bra, dom "bråkad" lite först, visade vem som bestämde, och det vekar som om att dom båda bestämmer, fast mest Dolly ;)
Och han verkar redan trivas riktigt bra, han och Dolly står i sin hage och betar och njuter av sommaren ;)


Godmorgon!

Snart bär det av till jobbet! :-D

sommaren är allt bra härlig! Foto: Hanna Ling*


tvätt!

Nu är alla tvätt färdig!
Massor av schabrak har tvättats, lindor, strumpor, en tröja och några handdukar! :)handdukarna är inte med på bilden, för när jag gick ut och fotade nere vid sjön hade jag precis lagt in dom i maskinen, haha intresse klubben antecknar :p

dagens lista

Dagens låt: Keep on walking - Salem
Dagens frisyr: Tofs
Dagens make up: inget
Dagens klädsel: vita converse, crocket jaens, Intersport T-shirt
Dagens dricka: Oboy
Dagens mat: Lax & potatis
Dagens godis: pingvinstång
Dagens film: Kalle & Chokladfabriken 
Dagens tidning: -
Dagens vän: Agnes
Dagens person: Robert Patinsson
Dagens vill ha: ny hjälm. pengar
Dagens saknad: Dolly
Dagens köp: Inget
Dagens bästa: Dolly & Ajax
Dagens sämsta: Att jag har ont i foten
Dagens humör: Trööött
Dagens citat: "Leta i ansiktet så ska du hitta boken" (Facebook)
Dagens internetsida: Hööks
Dagens snygging: Nick Jonas
Dagens beroende: Lipsyl och mobil
Dagens blogg: -


veckans blogg!

Jag är med och tävlar om att blir veckans blogg hos boråsryttaren.blogg.se, var med du också! :-D


GLAAAAAAAAAAAAD!

På Torsdag bär det av till Lena!! :-DD
Då blir det ridlektion för Lena, eller LInda tar lektion med Quattro, sen lastas Ajax med in i transporten mot Bergstena, jag är suuuperglad!

haha, hela dagen har Linda varit elak och inte sagt något om när, men tillslut fick jag det utklämt om vilken dag, nu ska jag bara klämma ut vilken tid också! ;D


filmerna från 22juni

här kommer en helt oklippt, och inte det minsta redigerade filmen på mig och Ferro idag, orkade helt enklet inte göra ngt med den! När jag sitter ner på marken läänge, försöker jag få honom att pussa mig , haha gick sådär, men aja. Sen när jag tänker vända honom och ställa honom i det hörnet så går han bara, och jag blir liite irriterad på honom, men självklart gör jag honom inte illa!! Han är en typsik ponny med mycket ponny i benen och överskottsenergi!! och vääldigt tiggig! Kommentera om det är något! :)
överför

Nu håller de två filmerna från idag, klickerträning med Ferro och bus med Festiz, på att överföras på youtube, så snart borde jag kunna lägga upp dom här! :-D

Fílmen på Ferro är helt oredigerad, orkade verkligen inte sätta mig och klippa och klistra med den, tyvärr! ;)

Bilder från 22 Juni


haha, fick upp Ferro på stenen i hans lilla fånghage, och nu har han lärt sig att ta löv från trädet som är vid stenen ;DDet måste vara första gången någonsin som jag inte tagit kort på Dolly på en dag! :o
Oliver kom förbi och hälsade på i hagen hos Quattro och Dolly ;D (en av våra stallkatter)


Tjingeling!

Nu har jag landat hemma, har jobbat först, sen stallet ;-D
Där började jag med att sysselsätta Ferro lite, lite klickerträning, idag var det bara att han skulle kunna gå runt mig, och gå med mig liksom, har film :) Höll på i ungeför 10 min.
Sen var det Dollys tur, tömrkörning, klättring stog på schemat,och det gick riktigt bra, hon tycker fortfarande att det är lite jobbigt, men det går nog över snart! ;D

Lite bilder kommer från dagen också, i nästa inlägg ;D

dagens ..

Dagens låt: American Idiot- Green Day
Dagens frisyr: Tofs
Dagens make up: inget
Dagens klädsel: vita converse, crocket jaens, randig Gina tröja, vitt linne
Dagens dricka: Oboy
Dagens mat: Billys Pan Pizza
Dagens godis: inget
Dagens film: har inte sett någon
Dagens tidning: Metro
Dagens vän: Elias
Dagens person: Robert Patinsson
Dagens vill ha: ny hjälm
Dagens saknad: Duni
Dagens köp: Inget
Dagens bästa: Dolly & Ajax
Dagens sämsta: Att bussar är borttagna bara för att det är sommalov!
Dagens humör: Trött men glad
Dagens citat: "Frukt är Hälsa"
Dagens internetsida: blogg, bdb
Dagens snygging: Nick Jonas
Dagens beroende: Lipsyl och mobil
Dagens blogg: -


haha

haha, jag är så dålig, jag tänkte göra lite middag, typ laxbit, ris och sås, och så slutar det med att jag sitter och äter 2 pan pizzor och tittar på tv ;D
Är hemma själv hela kvällen då mamma och pappa skulle åka bort ikväll, och det är ganska så mysigt, tvn, min bok, mobilen och datorn som sällskap :-D


Dolly & Ajax

Mina två små älsklingar :)Bilder från idag :)


bilder från 19 junimitt hjärta.

tillbaka!

Nu är jag tillbaka efter att ha varit ute och fixat och donat :-D
Började dagen med att ta ner Dolly & Quattro till hagen brevid Ferro så dom kan gå och beta av det tills Ajax och Dolly ska gå där. Sen körde jag Dolly en sväng, en ganska lätt körtur, skritt och trav, kollade av formen och bjudningen i vänster och höger och det funkade jättbra, sen struntade jag i formen resten av körturen, en kort mysig körtur som sagt :)
Sen tillbaka med Dolly in i hagen, efter att ha bortsat av henne och hon fått sin mat, fixa den lilla hagen så att inte tråden ligger emot trädet så det ligger och knäpper hela tiden.
Tog även in Ferro, eller gick först en promenad på kanske 10 min, lät honom beta några tuggor efter vägkanten :)
Borstade honom, bortsade igenom man och svans, klippte även svansen lite grann då den släpade i marken ;)
Släppte ut honom, fixade det sista i stallet, smörja selen, träns, och sopa, och nu sitter jag här :-D

Vad har ni hittat på med era hästar idag? :)

vädret suger!

Har fixat en ny bloggdesign på min systers blogg, henstrom.blogspot.com, och är nöjd med den, ganska enkel ;D
Hoppas Linda gillar den :) Håll tummarna! :)

Nej nu ska jag ut till stallet, ge stackars Ferro sitt frukost hö, ponnyn har åkt på fång och kan inte gå på bete med sina kompisar!
Ska även hitta på något med Dolly, köra kanske? Vädret är sådär, regnregnregn!

Jag och Rebecka ska ner och ta oss ett dopp i sjön idag också är det tänkt!

Klättring

Igår var det klättring för mig och Dolly, och det tyckte Dolly var lite lagom jobbigt, sista gången vi gick upp så travade vi och då var Dolly trött ;D
Red vidare i stigen så kom vi ut på vägen där jag travde av henne och formen satt klockrent, så är nöjd med henne idag :-D

Idag vet jag inte riktigt vad vi ska hitta på, det spöregnar, hm, aja vi får se när hon väl är nere i stallet ;D

Godmorgon

Nu har jag vaknat till liv, och är hungrig, så strax blir det att fixa lite frukost, men Linda är och handlar så hon kommer nog snart :)
Idag blir det att hitta på ngt med Dolly idag, det blir lite lätt tömkörnng idag, klättring tror jag, det behöver hon så hon kan få upp kondisen lite grann nu under sommaren! :-D
Bada idag med Rebecka, simma, så härligt när vattnet har börjat värmas upp, så håll tummarna för att det inte regnar och sen börjar åska ;D


dagens pass

Blev en körtur med Dolly idag, med Rebecka & Pärlan som sällskap.
Dolly, jag är så nöjd med henne idag, traven+formen+jobba med hela kroppen= GRYM! man hörde och såg hur hon ansträngde sig att få till det och jobba med hela kroppen, och det var första gången på länge som hon gjort det, trots att hon red med någon annan så jobbade hon på , hon försökte!
Hon var lite pigg då det var förtsa gången på länge som vi körde, men det skiter jag i, det är naturligt, haha! ;)
Är jättenöjd iaf!

Sen var det bad som gällde för mig och Rebecka, och det var grymt skönt att hoppa i, och sen simma, vilket både jag och Rebecka ska satsa på lite i sommar, haha! ;D
Sen började det åska så vi gick hem igen, där vi tog med oss Pärlan & Dolly, och Ferro så han fick komma ut och röra på sig, sen när vi lämnat Pärlan & Dolly tog vi med oss Quattro ner för Linda ska rida.
Dagen har varit så otroligt mysig, det gillar vi! :)

Bildbomb

Här kommer en liten bildbomb från gårdagen hos Lena :)
spinning :)
detta är en av favoritbilderna från dagen!! :)
nu kommer bilderna när jag var uppe och pussade på Ajax :-D

han gnäggar ;)


Oh happy day 2

Lena var det ja, efter att tagit upp Dolly till hagen, och så tog jag ner Quattro, släppte henne i gräshagen som Dolly ska beta ner, gick och åt världens godaste kotletter, ris och svampsås till som Linda gjort mums!
Sen var det dags att bli hästskötare igen ;D
Hämtade Quattro, gjorde om några flätor, lindade benen, och plockade fram det som skulle med, och Linda fick nysmorda shaps, och sporrar (remmarna) och det var välbehövligt ;D haha!
In med Quattro i transporten och vi var påväg, väl där, lastade vi ur, sadlade och sen ner til paddocken där Quattro var ovanligt lugn för att vara henne och vara på ett nytt ställe, så det var ett stoort plus på dagen! Själva ridturen sen var LInda jättenöjd med henne verkade det som :)
Quattro gick fint, och jobbade på :)

Sen när vi lastat in så frågade Lena om jag ville ha Ajax hem snart? Då dom inte gör ngt med honom för tillfället och Liam (hennes son) rider på den stora hästen mest nu, så frågade hon, och jag sa självklart ja!
Så nästa gång Linda åker till Lena, och tar lektion, vilket jag hoppas blir snart, så åker Ajax med hem! :)
Underbart!!

En liten bildbomb med bilder från dagen kommer snart!! :)

Oh happy day

Idag var det Lena som gällde efter jobbet, eller tömkörde Dolly idag också, klättring stog på schemat, och det var jobbigt tyckte Dolly ;D
Det finns tre backar kan man säga, lätt, mellan och svår kallar jag dom, vi började med 2 lätt, 1 mellan, 1 lätt, 2 mellan, och avslutade med 1 lätt, och det var alledes lagom för Dolly då hennes kondis inte är på topp. Gick den en liten runda så jag kom ner på vägen och där kände jag igenom henne i traven, och hon var grymt fräsch i både vänster och höger! Vänster har eller är ibland vårat svåra varv, men idag gick det grymt bra! :)

Skriver ett eget inlägg om hur det gick hos Lena ;D

Film från idag!

Jag och dolly tränar idag, ex på att skicka iväg emot hinder, och även gå fot, klappar med handen på benet och säger gå fot så går hon intill mig så nära hon kan, sista gången vi gör det, så kommer ni se att hon går jättenära mig och knuffar iväg mig så jag tappar balansen lite ;)
Sen latjar vi runt lite, tränar på halt, inkallning, och trav :)
Det är en grym bra början på det tricket, är jättenöjd med henne från dagen.

Skriv en kommentar om vad ni tycker! :)


-

Imorgon blir det stallet efter jobbet, hitta på ngt med Dolly, sen drar Jag, LInda & Quattro till Lena en sväng, kameran åker såklart med! :)

två bilder från dagen:


lekte hovslagare idag

Innan jag och Rebecka gav oss iväg och badade (det var varmt när jag väl var i, men innan är jag enligt Rebecka en mes, haha) lekte jag lite hovslagre, eller var tvungen att prova helt enkelt, Dollys hovar börjar bli stora, inte långa men dom är stora, så provade på ena framhoven och jag är gryyymt nöjd för att vara första gången, jag kan tom säga att det blev snyggt, så imorgon ger jag mig på andra framhoven också, blir före och efter bild på den med kanske ;)

vad tycker ni? Och Linda vad tycker du? ;D (se bild)före bilden är tagen lite mera uppifrån än efterbilden, så imorgon när jag tar andra framhoven ska jag ta dom från samma vinkel ;)Sommarlov here i come!

Idag kändes det verkligen att sommarlovet är här!
Började med att jobba, och det gick vääldigt fort!
Sen sätta sig på bussen till stan, och sen sätta sig på nästa buss till stallet ;)
Där väntade Rebecka, och snäll som hon var hade hon tagit ner Dolly, eller hon kom med henne när jag började mocka hos Ferro ;)
Hittade inte Dollys gröna grimma som jag brukar ha när jag hämtar henne så antog nästan att Rebecka var påväg ner med henne och Pärlan ;)
Sedan var det volten som gällde för mig och Dolly, vi hoppade och jag tränade på att skicka iväg henne över ett hinder, och det gick, första gången var det perfekt, tyvärr kom hon inte över hindret men hon tog verkligen kommandot jag gav henne och hon skickades iväg, hade longerlina och det gillade jag inte riktigt, kan inte skicka iväg henne på samma sätt, har en lina som stoppar och så, så nästa gång blir det paddock och löst som gäller! ;)
Har även en nytt trick på gång, gå fot! Och det lyckades vi med bra idag, en gång var grym dom andra var halv bra men en bra bit påväg!
Klappar på knät och säger gå fot så kommer hon in och går brevid mig, så nära hon kan, har film på det, och har även film när jag skickar iväg över hindret! :)

Så filmerna kommer lite senare ikväll! :)

solen skiner!

Nu ska jag snart sätta mig i bilen påväg mot jobbet, idag är det utflykt i Gräfsnäs som gäller så ska åka dit direkt så jag behövde inte åka till Magra först, så vi ska träffas på parkeringen, har ingen aning om vad vi ska göra men vi hoppas att det blir kul!
Nu måste jag gå! :)

Hoppas ni får en bra dag!

sen var det såklart...

.. stallet som gällde!
Tömkörde Dolly idag, ner till sjön, där Rebecka sen tog sig en liten simtur med henne, då hon hade planerat att bada med Pärlan och hon hade badkläder så Rebecka blev offret att bada med Dolly :-D
Dolly gillade det, men det var riktigt jobbigt att simma tyckte Dolly, det var en trött Dolly som kom upp ur vattnet ;) Men härligt och mysigt var det!
Blev två kort på Dolly, sen ville inte kameran mera! Dumma batterier! ;D
Så om vi har tur kommer ett kort upp på Dolly och Rebecka :)

Sen var det mys i sadelkammaren, jag och Rebecka satt och pratade och diskuterade i  mer än en timmabåde före och efter att vi varit och badat och det var härligt, det var länge sen :)

Och Rebecka, jag hoppas inte du känner dig elak för att du tvingade ner mig till sjön, eller rättare sagt det får du inte, för jag ångrar inte en minut! ;D


Första dagen på jobbet!

Det var riktigt mysigt, haha mycket barn men det gick, barn är väl inte riktigt min grej, men det var kommunen som valde jobbet så ;D
Kan typ fem av 13 namn på barnen ;) Idag har vi mest varit ute, vi spelade massor av spel, jag Elina och Lovisa, och vi spelade memory, och Elina, vilken unge, typ världens bästa minne, nästan lite läskigt :o Hon vann varje gång vi spelade, :o
Jobbade från 9-13, och kommer att göra det måndag-fredag- i tre veckor, så lite pengar kommer jag allt att ha, och det är grymt! :)

Brb

Nu ska jag ta en liten paus från datorn, har tillbringat snart 5 timmar vid den ;)
Ska gå och duscha nu är det tänkt, sen packa inför jobbet imon, läsa kanske, så får vi se om jag kommer tillbaka en liten sväng igen :)

BIlder på Ajax kommer imorgon eller ikväll :)
Ska dit på Torsdag, Linda (Linda & Quattro) ska dit och ta en lektion för Lena antagligen så då åker kameran med så ska jag försöka ta några kort på Ajax :)

Se ya!Hönsetorps Ajax

Vill ni se bilder på honom? :)

grymt!

Åkte bussen först till Alingsås från stallet, sen Alingsås till Sollebrunn, åkte 542 som går via Långared och den åkte förbi Lena, Ajax ägare och såg att det finns en busshållsplats precis nedanför hennes hus, grymt eller vad? :)
Kan åka buss dit resten av tiden jag inte har han hemma!! :)

home sweet home

Sitter hemma nu, har varit hos tandläkaren och det såg prima ballerina ut i munnen på mig, sköönt! :)

sommarpäls

Dolly har tappat all sin vinterpäls, så underbart! :)


bilder från 13 juni

Gick och bdade med Zelina och det uppskattdes! :)
Tindra red Dolly en sväng idag framme på volten, vi gjorde en liten hinderbana, och hon hoppade också, tyvärr blev det ingen film på när hon red då kameran dog!
TIndra hann med och ramla av hela två ggr ;D Första gången var för att Dolly stannade framför ett hinder då det gick lite för fort tycker Dolly, och andra gången var för att Dolly helt plötsligt stannde och började äta! ;)

Här kommer några bilder från ridningen:

Tog även ner Quattro idag igen, och jag och Linda tog oss ner till paddocken och red, LInda och Quattro hade bommar idag, och Quattro måste hoppa över en cavalettibom i trav, haha, Linda satt bara och skrattade åt henne ;) Men dom fick nog till det några gånger att bara trava över :)
Sen fick även världens bästa hästskötare (JAAG) rida och idag var hon lugnare då hon var lite tröttare och så blåste det inte så hon blev uppstressad för det, tog även en galopp och guud vilken grym galopp, :-)
Så man kan säga att Linda har en hästskötare när jag är där, och det är riktigt mysigt, verkligen något som jag ska jobba med, eller kommer jobba med ;D

Nu blev det mycket text, här kommer bilderna :)


Sen göra iodning Quattro, borsta, ta av lindor, och fläta om en fläta och sen gå upp till hagen, där stog Pärlan & Dolly och väntade och alla hästarna blev på bushumör så dom sprang till hagen brevid den första, så behövde inte släppa in dom utan dom sprang dit själva, så det vara bara att gå ner och stänga :)


Quattro och Pälan på bushumör!


Dolly sprang inte med så jätte länge ;)

Bilder från 12 Juni

Quattro fick bli lite bortskämd idag, manen ska börja växa på samma sida, så flätor gjordes i heka manen, och jag klippte uppe så man ser skillnad på man och pannlugg, :)Linda tog sig en ridtur i paddocken, jag fick även prova på att rida henne för första gången :)

Jag & Quattro :)

Här var bara några av bilderna från dagen, vill du se fler, kolla in min bilddagbok, dollypollyposan, värt att kolla, det är fler bilder från ridningen, även på Dolly, så kika in! :)

Städat

Sitter med datorn i stallet, och har precis städat inne på toaletten, haha och ja, jag har tvättat händerna ;D
Insåg nu att imorgon ska jag till tandläkaren, 13.30, blää! ;D
Och sen på Tisdag ska jag börja sommarjobba, på Magra förskola/dagis, så tre veckor framåt blir det jobb, och efter det hoppas jag kunna börja med Ajax :)

DollyPollysötnos!

Har gjort en hage till henne brevid Ferro, eller gjorde den igår, det är precis nedanför stallet, då det är väääldigt mycket gräs och det behövs betas av, och så står Ferro i en lite hage brevid då han har åkt på fång för en vecka sedan, och får såklart inte gå på gräs, så han är glad att ha sällskap, fast nu står Dolly ensam ute då Ferro står inne i boxen, så Dolly står ute och gnäggar ;)

Igår blev det en tömkörningstur med Dolly, grymt säger jag bara, Dolly var grymt helt enkelt! Hon jobbade igenom med heela kroppen och formen var jättebra, så en massor av beröm!
Tränade även på att göra övergångar, skritt-trav, trav-skritt och vi fick till några riktigt bra, och två av gångerna behövde jag nästan bara säga det och krama tömmen, och det är målet att vi alltid ska kunna göra, så det är bara att jobba på! :)

Idag ska Tindra rida en sväng, så imorgon får vi se vad vi hittar på, om vädret blir bra blir det nog en körtur :)

Quattro - första ridturen

Ingen uppdatering igår, men jag hann inte och orkade inte helt enkelt ;D
Igår blev det en ridtur på Quattro, våran egna uppfödning, och det var första gången och det var jätte härligt, lite liten när man är van vid Nallen, haha!
Men hon har så stor trav, eller hon hade det i början innan jag riktigt fått kontroll på hur jag skulle göra, så jag flög och hann inte med ;D
Men tillslut gick det riktigt bra och vi fick till några fina varv i paddocken, bilder och en film kommer senare, antagligen imorgon när jag är hemma och har min egna dator ;)


SURPRISE!

Okej, nu kan jag inte hålla mig mera ;D

skrev i några inlägg sen att en överraskning skulle presenteras, och jag kan inte hålla mig längre så tänkte försöka knopa ihop ett inlägg om vad det är :-D

Jo, i sommar kommer jag och Dolly få sällskap! En till shettis helt enkelt. :)
Hönsetorps Ajax, *2006*, här finns uppfödaren, och här är hos hans nuvarande ägare, Lena Johansson! (Lena är hästmassör och håller på med westernridning, hon har även sin shetlandsponny Eros till salu, hingst, läs om honom på uppfödarens sida och även på Lenas sida, där finns info!)
Som ni vet ligger shetlandsponnyn mig varmt om hjärtat, och kommer nog alltid att göra, men jag har även frågat om jag får komma och hjälpa henne med hennes två shettisar då hon har lite dåligt samvete för att hon inte hunnit med dom. Så nu i sommar så ska jag hjälpa henne med Ajax då, få upp kondisen och även prova på lite av de saker som jag och Dolly sysslar med (agility,handlerhoppning,klickerträning,NH och såklart körning). Ev ska han komma hem till mig i två veckor så jag verkligen kan jobba med honom då det inte är så jättelätt att ta mig dit till henne tyvärr, men några gånger sak jag allt ta mig dig, i så fall får jag väl cykla ;D

Och detta ser jag verkligen fram emot! Att ha något nytt att jobba också, så jag & Dolly kommer nog få en grym sommar framför oss! :)

-

Har lagt upp en bild på sidan av bloggen, på en väldigt bra text, som jag enda sen jag såg Hannah Montana The Movie i julas, har fastnat för, så tänkte att det kunde få stå på bloggen :)


Lista

Nu ska jag försöka räkna och se hur mycket jag har av allt, det jag har hemma + det jag har i skåpet i stallet ;D

- 4 tjocktröjor/munktröjor
- 2 lite tunnare sommartröjor (långärmade)
- 5 linnen & t-shirts
- 4 par ridbyxor
- 1 par långkalsonger
- 4 par handskar (2 tunna vanliga, sen 2 par tjockavinter ridvantar
- 12 par ridstrumpor  + raggsockar
- 1 dunväst
- 2 par stalljeans
- 1 mössa
- 1 regnjacka
- 1 tjock vinterjacka

Det var nog allt, och jag funderar fortfarande på hur allt ska få plats i skåpet i stallet, då det redan är ganska så fullt ;D
Men idag får jag helt enklet möblera om i skåpet, så kan ni få se bild på det med, hur snyggt det blev! haha.
men det ska funka


ridkläder

Har vikt ihop mina ridkläder och inser hur sjutk mycket ridkläder jag har! :o
Tänkte skriva ner listan på allt jag har, och det är bara här hemma, sen har jag ungefär lika mycket till i stallet i skåpet. De kläderna jag har hemma är dom som jag har haft på skolan ;)

Godmorgon!

Hoppas ni sovit lika gott som jag! Har vaknat till liv, och dagen kommer vara ganska så slapp, i eftermiddag/kväll drar jag till Bergstena några dagar, så det blir alltså Dolly som gäller, sommarlovet kan inte börja bättre :-D

Sov gott!

nu ska jag gå och ta mig en dusch, och sen krypa ner i sängen med näsan i en bok, och sen till sist sova! :)

vi hörs! :)

in till stan en snabbis idag

Åkte in en sväng till stora staden Alingsås idag ;D haha!
Åkte in med mamma till stan, gick på stan en stund, hittade jättesnygga kläder på Gina, men köpte inget, gick till bussen där jag tog 11.30 bussen ut till Jord Nära, där fanns inget, eller inget som jag behövde, letade nämligen present till Tindra och Lydia.
Gick sen vidare upp till Sussie där hela 217 kr handlades upp ;D (Rebecka, hann tyvärr inte gå ut och hälsa på dej i stallet då jag skulle åka med 14.00 bussen från asås terminalen!)
Blev en man och svans borste till Lydia, så nu slipper hon låna min, och sen en gul (gul är nämligen Tindras favoritfäg) ryktborste, och sen en gul ros till Tindra, och det gjorde hennes kväll att hon också fick ngt, och så köpte jag ett par Pikeur ridstrumpor, svarta. 99 kr, jättesköna, har redan provat som, och ångrar inte mitt köp! :)Svarta Pikeur ridstrumpor, Sussies Häst & Fritid, 99:-

Bilder från dagen, Lillasyster Lydia slutar nian! :)


en superduper kass bild, då kameran inte är super bra! Men här är när hon sitter och sjuner, Imagine :)kvällens favoritbild! :)

Lillasyster slutar nian!

Idag var det avslutning för min lillasyster som gällde, blev några kort, som jag så snart kamerans batteri har laddats färdigt, så kommer några bilder upp här tänkte jag!
Hon fick musikstipendium, hon och Amanda Lundin, Grattis tjejer, det var ni värda! :)
Lydia spelade piano & sjöng och spelade gitarr när Ellinor sjöng, så snart eller imorgon kommer filmer, och bilder upp, som verkligen är sevärda! :-D

Kraam


Före & Efter

jag blev riiitkgti nöjd med resultatet på att förvandla jackan till en väst, riktigt snygg också! ;D
Fick bara G i slöjd när jag gick ut nian, kanske förtjänar ett MVG, haha ! ;D

Vad tycker ni? :)


FÖRE


EFTER
Jag kan bara säga att jag är grymt nöjd, för att vara mig så är det grymt gjort! ;D

Sytanten Hanna Ling

haha, nu får ni önska mig massor av Lycka till!
Nu ska jag sy en "gammal" dunjacka, klippa av armarna på den, och göra det till en väst, såklart ska jag ta före och efter bilder så ni får se! :D

dagligen

Dessa bloggar tittar jag på dagligen, som jag tycker är intressanta, skriver bra, och det gör en glad att läsa helt enkelt! :)

Johanna Grant
Följ Johanna Grant och hennes 6åriga d-ponnyvalack genom deras fram- och motgångar. De är även kända för deras grymma matchning när det gäller utrustning för både häst och ryttare! :)
Följ deras utveckling, verkligen värd en titt!

Lovisa Munter
En bra blogg, en tjej som brinner för hästar och hockey, jag känner henne hyfsat, här vart iväg och fotat på tävling och även varit hennes privata fotograf för en dag, och varit hästskötare på tävling. En jättemysig blogg där ni får följa Lovisa genom hennes liv helt enkelt! Jag tycker också att den är rolig att läsa då hon har två så helt olika intressen, vilken är så kul! Och så har hon grymma tävlingar med fina priser! :)

Rebecka Johansson
En kompis till mig, hon har även sin häst inackoderad i vårat stall. En jätte härligt vän, som vågar stå för den hon är och sina åsikter. Följ henne och hennes häst Pärlan med deras fram- och motgångar.
Utbilda och Utvecklas är deras ord kan man säga, och även, kämpar man kommer man långt! :)

Sara
En jättehärlig och mysig blogg där man får följa henne med hennes häst Molly, från travare till ridhäst. Det hon skriver är jätte bra, hon skriver på ett sätt tycker jag så att man vill läsa mera, och så tar hon grymma bilder, och hennes stall är supermysigt!


Schampoo

När pengar finns, så tänkte jag lägga pengar på detta schampoo, Tobbe Larsson, och det verkar faktiskt vara rikitgt bra, inte för att jag tvättar Dolly så superofta med schampoo, men ska jag väl använda det, så är det super att ha det i skåpet, och det är inte alls så farligt dyrt hella tycker jag! ;)
Finns även att köpa på Hööks!Högkoncentrerat hästschampo
Pris: 149 Kr
Ett högkoncentrerat mycket drygt schampo till hela hästen. Ger en glänsande ren päls och underlättar kamning av man och svans. Ph-värdet är anpassat så att det inte torkar ur hästens hud, återfettar naturligt. Schampot har goda rengörande egenskaper och är miljöanpassat. Innehåller inga dopingrelaterade ingredienser. Schampot innehåller kinesiskt grönt te. Grönt te är till skillnad från svart te inte fermenterat ( en konstgjord jäsningsprocess) och behåller därmed alla vitaminer, mineraler och sin höga halt av bl a garvämnen som hör till gruppen polyfenoler. Dessa bidrar till det gröna teets hälsosamma effekter. Grönt te gör huden elastisk, lugnar huden och skyddar den mot yttre påfrestningar.


Flaska 200 ml
Användning: Skölj hästen med ljummet vatten. Ta två pumpningar schampo i ca 5-liter ljummet vatten, använd gärna tvättsvamp. Skölj av med ljummet vatten.

Ingredienser: Aqua( källvatten), Sodium Laureth Sulfate (and) Cocamidopropyl Betaine ( and ) Disodium Laureth Sulfosuccinate ( and) PEG 9 Coco Glyceride( tvättsubstans från kokos), Coco-Glyceride (and) Glyceryl Oleate ( från kokos, solros och majs), Sea Salt ( havssalt), Camellia sinensis ( kinesiskt grönt te ), Glyceryl Caprylate ( vegetabiliska fetter).

choklad

Har nu ätit upp den sista raden som fanns kvar av denna choklad, "Marabou, Passion"
helt okej faktiskt, går att äta, men det  är inte så att man kan sätta sig ner och äta flera rutor och sen rader på en gång, utan bara ta en ruta eller två någon gång ibland ;D


.

HannaDolly,
När livet är som Bäst.


nya läsare?

Om det är ngn ny läsare på bloggen, så finns en kategori som heter "presentation av mig" där finns ett inlägg för er som vill veta! :)

Vem är jag?

Hejsan!
Mitt namn är Hanna Ling, är 17år, och brinner för hästar, speciellt är det väl shettlandsponyn som ligger mig varmast om hjärtat.
Jag har en shetlandsponny som jag delar med min systerdotter Tindra, Dolly heter hon. 16årigt shetlandsto, särskilt stor är hon inte, 94cm.
Vi köpte henne hösten 2001, det började med att vi behövde sällskap till min systers halvblod.
Åren gick, Dolly blev inkörd, inriden och vi kom ut på två tävlingar, och fick två clearround rosetter, åren gick ännu lite mera och jag växte, och växte då ur denna unaderbara lilla varelse!
Men jag har fått mycket inspiration via internet av vad man kan göra med sin shettlandsponny när du inte längre kan rida, och där är vi nu!
Jag och Dolly, det är verkligen så, HannaDolly, när livet är som Bäst!
Det vi håller på med idag och som vi båda älskar är, körning, tömkörning, NH, agility ,trickträning m. klicker, handlerhoppning och njuter av vad livet har att ge! Vi tävlar även i tömkörning (dressyr & precision, och våran första dressyrtöm. då tog vi hem vinsten, och lyckan var enorm!), handlerhoppning, agility, och vi har samlat ihop många rosetter sen vi började tävla i dessa grenar 2009! :)

På strömma Naturbruksgrym. där jag går första året med Hästhållning som inriktning, där rider jag dagligen skolans hästar om dom behöver hjälp, eller någon häst som imte går lektion, eller bara behövs pysslas meed eller ska sättas igång efter skada, så är jag deras högra hand kan man säga, och det är super kul!

En speciell ponny som jag fick i uppdrag på skolan var att få mer posotiv till ridningen var Dun Ari, även kallad Duni, jag fick han att bli positiv till ridningen, genom att först bara i boxen göra han positiv, genom att han först skulle söka kontakt med mig i boxen och att inte jag kom och trängde sig in på honom, och vi lyckades, sen ridningen var det galna turer, många bocksprång blev det, inte för han var arg, utan av lycka!
Vi fick ungefär 2-2½ mån tsm, sen drabbades han av kolik, han hade haft det många ggr innan jag började med honom, hans mage var jättekänslig, och denna gången var det gaskolik, han åkte in och dom gjorde allt, men han fick lugnt och stilla somna in, och saknaden efter den ponnyn är enorm, speciellt när det var en problemhäst kan man säga, han litade i slutet näst intill bara på mig, han var hela tiden positiv i boxen med mig, så saknaden är enorm!
Läs om min och Dunis resa under kategorin Duni&Hanna om ni vill läsa vad vi gjorde och hur vi gjorde :)

Det var väl lite om mig, vill du veta mera, är det bara att fråga, släng in en kommentar så ska jag så fort jag kan svara på den! :)

måste det regna?

Vädret är riktigt tråkigt, första dagen på sommarlovet! fast kanske bättre att allt regn kommer nu istället för att det kommer sen? ;)

Dagen kommer bli ganska så slapp, ska tvätta min enorma tvätthög, även ridkläder måste tvättas, jag borde också dammsuga på mitt rum!
Imorgon blir det att åka in till stan en sväng, handla avslutningspresent till Lydia (min lillayster som sluta nian), födelsedagspresent till Tindra som fyllde år igår :)

Vad ska ni hitta på idag? Har ni sommarlov? :)

Färdig!

Äntligen är all packning uppe, och gisses vad mycket, i alla fall kläder, antigen har jag föör mycket kläder, eller så har jag för liten garderob, jag chansar på för liten garderob, haha! :-D

Kraam


nu ni

Nuu ska jag ta tag i min kära packning, och få ordning på rummet :D

Hade det gott! :)


jag är med och tävlar


en enda stor röra kan man kalla det

SOMMARLOV!!!

Och alla saker jag har med mig hem, hur mycket saker har man igentligen :o
Bara en stora blåa väskan + en påse är bara kläder! Resten är, ja du, massa annat ;D
Så ikväll, eller igentligen snart så ska det plockas upp, en stor tvätthög kommer det bli, och det kommer se ut som ett bombnedslag, ;)
haha, och chipspåsen ni ser, den ska jag ligga och umgås med ikväll i soffan och njuta av sommarlovet! :-D


ändring

Nu har rektorn varit här, och datorn behöver inte lämnas in! :-D
Det är frivilligt att lämna in den, men jag tar hem den så har jag något att göra under sommaren, haha! ;D

nu blev jag glad! :)


13.20

Den tiden lämnas min dator in för sommaren, saadface!

bild

en bild på mig och Dolly förra sommaren som jag fastnade för! :)


insåg just..

... att imorgon är det måndag, imorgon vid ett tiden lämnas min data in för sommaren :o
Så har ingen aning om hur mkt uppdatering det kommer att bli, men ska försöka så gott det går, kommer bli mycket tid i stallet, så har ingen aning om hur mkt datatid jag har precis, men ni får helt enkelt överleva! ;D

Kraam

spotify

nu sitter jag och lyssnar igenom låtarna på Eric Saades nya album "Masquerade" och än så länge är det bra, haha ;D

jag kommer inte på någon bra rubrik :o

Har landat vid datan efter en lika grym dag som igår!

Red Nallen idag, troligen sista gången för denna termin, ev att det blir på måndag, vi får se ;)
Red långa Strömma rundan, och det var bara allmänt mys, sötponny!

Har sommarstädat stallet idag kan man säga ;D
Har gjort rent alla bortsar jag kunde hitta i stallarna, och sen sorterat så det finns lika många borstar som hästar i korgarna ;)
Haha, i ena stallet låg det ungefär 8 hovkratsar och i det andra tre, så det har vandrat runt, men nu ska det finnas jämt och rena bortsar, det var verkligen välbehövligt!
I stallet har dom även hyllor med lite smått och gott, olika lådor med saker i ex, schampoo, svampar, u name it, och alla dom har jag även gjort rent och hyllorna blev också rena, och det var inte genomskinligt vatten som var i hinken sen när jag kramat ut vattnet ur svampen ;)
Carro blev grymt glad iaf, och hoppades vi hade haft en grym helg, och det har vi haft! :-D


Blev några bilder på Doris och en på Kasanova i stallet :)
det är meningen att det ska stå något här.

Blev inga bilder, orkade helt enkelt inte att gå ner till hagen ;D
Har tagit in Nick, Nalle, Blondie,Kasanova och Doris, Doris och Kasanova fick sig varsin dusch, så nu står dom i boxarna och äter sitt em. hö!

Snart är det Avatar & Godiiis som gäller! :-D

överraskning

Jag skrev ett inlägg för ett tag sen om en överraskning, den kommer ni inte att få reda på riktigt än, det kommer jag skriva om när det är helthelt bestämt! :)

Tålamod är en fiskares bästa vän! ;D


släppa in hästar

snart är det dax att gå ner till stallet, släppa in några hästar, seen blir det att gå ner till stoora gräshagen där hästarna som går ut dygnet runt går, och fota lite, så hoppas jag att det kommer upp lite bilder här ikväll :]

Kraam

Cocktail

Världens sötaste och goaste ponny, fick två mysiga bilder på honom :)
sötnosen själv! :)

Bilder och filmer från dagens ridtur! :)

Titta och njut!

helghelghelg! :)

Stallet i helgen, och är färdig för dagen, det enda som är kvar är att släppa in fem hästar, resten av hästarna står ute dygnet runt och det är skönt, inte allt för mkt att mocka, men ibland kan det faktiskt vara skönt att mocka, mysigt att bara gå i sin egen lilla värld ;D
Nu är det bara fem boxar som ska mockas och inte femton! haha! :)

Har ridit Cocktail idag, mysponnyn! Hade Therese & Kasanova, Sandra & Bohun som sällskap, och vi red ner till sjön så hästarna fick bada lite, Bohun uppskattade det, film och bilder kommer från dagens ridtur, en grymt mysig sådan!

Jag och Therese gick en promenad med Blondie, han hade en inflamation i kotan för ett tag sen, sen var dom inne på återbesök och han var helt frisk, men sen började han halta och dom åkte in med honom och dom tror att det fanns lite inflamation kvar, knepigt, men aja, vi fick oss en mysig och varm promenad. ;)


solen gillar vi!

Sitter ganska så nyduschad i sängen med datan efter en grym dag! Vamt, men borde inte klaga, haha inte enligt Kent, Therese och Carro, haha! ;D
Imorgon tänkte jag ta mig ut i solen och få lite färg, jag är viit, haha!


I stallet fanns det inte särskilt mkt att göra idag, hästarna går ute på nätterna, inte Kasanova,Doris och Blondie, Blondie går inne då han är skadad men går ute i sjukhage, Kasanova, för han inte kan då han redan är tjock som en tunna, jag ljuger inte, han är det året runt, Doris vet jag inte riktigt, hon är enda stoet kvar på skolan, hon och Kasanova går tsm i en av hagarna med inte alls för mkt grsä ;)
Vi mockade några boxar, då hästarna har gått lektion idag så fick dom stå inne en stund, spraya med flugmedel, släppa ut dom som skulle gå ute, sen fixa med höpåsar till kvällsfodringen, borsta och skämma bort Doris, sen sopa och fixa, fick sluta klockan tre (igentligen slutar vi fyra) men det fanns inte allt för mkt att göra, så vi gick upp och tittade på när Traudi (grym tränare, har tränat ponnylaget i dressyr) och har fått massor av inspiration nu! Kollade när några tränade för henne, och nu har jag landat här! ;)

vad har ni hittat på idag? :)


varm svettig & lite trött!

Precis som rubriken säger, jag är allt det där ;D haha
Först då på morgonen sprang vi på idrotten, sprang på 24 min, och fick VG, super nöjd och glad!
Sen slutade skolan, vi åt och har hämtat maten från köket som vi ska ha under helgen, och är nu tillbaka efter att ha cyklat till Sätila och köpt lite godis inför helgen, så jag är super trött!

Klockan två är det stallet som gäller, eftermiddagsstalltjänst, och ta in hästarna om dom inte redan är inne, klockan fyra slutar vi iaf för dagen, sen är det kvällsfodring klockan nio som gäller! :)

Hoppas ni har det bra i värmen! :)


första lektionen

Nu har första lektionen börjat, sen, sen ska jag ut och springa, usch, känner mig inte alls särskilt pepp, haha! ;D

run forest, run!

Imorgon är det idrottsprov kan man säga, eller vi ska springa Långa Strömma rundan, på ungefär 4 km, och max tiden är en halvtimma, annars är det IG, men det ska jag klara, sprang den i början av höstterminen, och då sprang jag den på 24 och då hade jag typ ingen kondis, men nu har jag ngt bättre, men inte bra, haha!

Tänk på mig, snälla? ;D

My computer is back!

Nu har jag fått tillbaka min data efter några timmar hos Ari, det slutade med att han fick göra om hela datan, från början som det var när han köpte den, så han istallerade lite saker så nu är den snabb igen och ny och fräsch ;D
Han vet inte riktigt vad det var för fel, men nu är det ordning på den, så nu klarar jag helgen, haha! :)

Ridtur

Det slutade med att jag satt på Nallens rygg idag ;D
Var nere vid lunch och då stog han inte med på listan, så det blev en ridtur!
Red långa strömma rundan, skritt och trav och hade inga krav alls, ingen form utan att bara gå och ha ett friskt tempo, och det uppskattade både han och jag så en lyckad och mysig uteritt, med Therese som sällskap, fast hon gick med, hon ville ut på en promenad ;D


sadface

Blir ingen Nalle idag, då han nu står på tavlan att han ska vara med på lektionerna, rackarns! Men jag har helgen på skolan, så jag kommer rida han då, så helt hästlös är jag inte, haha!
Ikväll blir det antagligen att jag tar Doris, hon får blir lite bortskämd idag igen, det behöver hon, sötan! :)


Det går inte att logga in!

Nu sitter jag i datasalen, utan min egna dator, för den är inlämnad till Ari, då det helt plötsligt inte gick att logga in på, så klockan fem skulle jag kommer tillbaka för att se om den funkar igen!

Just det, nu är det ändrat så på Måndag ska min skoldata lämnas in för sommaren ;)

Hej sommar!

Sommaren är här, och snart är det sommalov, det gillar vi!

Igår blev det som sagt en tur på Nallen, och det kommer det även bli idag, så idag blir det skritt och trav Långa-Strömma rundan, och vi ska ha allmänt mys ute i skogen idag :)


vips sa det!

Vips sa det sen satt jag helt plötsligt på hästryggen! ;D
Knepigt, jag vet!
Men jag och Therese skulle ut och gå en sväng, och så kommer vi ner till stallet, möter Carro som frågar om jag ska rida Nalle, och jag säger, nja han skulle väl gå med på kvällridningen? Men nej, eller jo, fast det är bara tre andra som ska vara med och rida, så det slutar med att jag och Therese små springer upp till rummet, byter kläder och sen vips sitter vi på varsin häst! :)

Alla hästarana är vaccinerade så det blev en lugn ritt idag, vi började med att skritta lilla Strömma rundan, och sen jogga dom lätt i paddocken i ungefär en kvart, sen fick dom komma in och bli avsvampade och sen in i boxen! :)

Sen kunde jag som vanligt inte hålla fingrarna borta, så sen slutar det med att Doris står i stallgången och blir bortskämd, sötan!
Det blir genomborstning av man och svans, sen en rykt på kroppen, och inoljade hovar, och en nysmörjd grimma, vilken var välbehövligt! haha ;D
Sen är det en ren och nöjd häst som ställer sig i boxen :)

När jag kommer tillbaka från duschen ligger det ett sms i mobilen, från Carro :)

"Tusen tack, det behövde hon!"

Det gör en glad! :)


student och sen bio!

Nästa fredag, då ska jag och Therese först på Gabriellas student, en kompis till Therese, sen blir det bio, och gissa vilken film? ;D Sex and The City 2!


Gladis

Har pratat betyg i djurkunskap, och jag fick VG på min Apu, på alla dom ställerna som jag har varit på, och när jag varit hos grisarna stog det som kommentar "bra med suggorna" haha, det var lite sött, men det var jätterolig APU, och så fick jag VG i slutbetyg i  djurkunskap :D

Nallen

idag blir det en uteritt på Nallen, först rider jag en sväng i paddocken, och så har jag med mig Therese som fotograf så några kort kommer att komma upp ikväll eller imorgon så får ni se hur det ser ut när vi rider :)


back to school

Nuu, nu är jag tillbaka i skolan igen, dock hostar jag med det får jag leva med ;)
Ganska så slapp dag, första tre lektionerna är ganska så slappa då vi är färdiga i dom ämnerna, så det blir väl betygsnack med lärarana, och sen i eftermiddag i tre timmar, ska vi ha frilufseftermiddag med skolan, så dagen blir vääldigt slapp, men vet du vad? det är snart SOMMARLOV! :-D

RSS 2.0